Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kolejny 3 z koleji o Filmach :)
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Z zupełnie innej beczki > Hyde Park
blacktyger
Myśle że film ten zasłóguje na odzielny topic ...

otóż byłem już na 3 części filmu Pterea jakiegoś tam który z całą swoją ekipą zapewniał, iż 3 część trylogii (przydało by mu się powiedzieć co oznacza termin trylogia ponioeważ nie słyszałem nic gorszego i głupszego niż nzawyanie WP trylogią mad.gif Bożę jak to słysze to mną żuca o ściany trylogia to możę być Sienkiewicza Ale WP to Jedna książka Podzielona na 3 części .... jeśli ktoś by się spierał co do tego faktu to później wyjaśnie na czym, polega różnica) będzie najlepsza ....

Otóż drogi reżyseże znów z panem musze się nie zgodzić .... nie była to najlepsza a najdłuższa ..... była poprostu utzrymana w konwecji poprzednich czyli .. BARDZO DOBRA, jednak opczywiści Ci którzy książki nie przeczytali będą bardzo ubodzy i mi ich żal ... nieda się takiej pięknej książki oddać za pomocą ekranu i 3 godz i 10 minut ... acz kolwiek film zrobiony jak już mówiłem dobrze ... harakteryzacja i te sprawy na 5+
nie mówiąc makiecie Minas Tirith .... ehhh kiedy zopbacze to jescze raz bo już mi się chce tongue.gif

szczerze mówiąc wątpie abym znalazł 2 takiego maniaka tej "trylogii" (Bożę ..) Tolkinowskiej niemnie jednak napisałem o tym osobny Topic mój 200 zresztą tongue.gif (na marginesie, nie gadać teraz że patrze na licznik i nabijam posty ...)
Maczo
Jak dla mnie najlepsza z cze wszystkich części. biggrin.gif
Ochi
QUOTE (Maczo @ 16:16, 6 01 2004)
Jak dla mnie najlepsza z cze wszystkich części. biggrin.gif

Powrót Króla zasługuje na pochwałę film mi sie bradzo podobał a te sceny walki miodzio tongue.gif
Bobin
Witam

Jeśli chodzi o trzecią część - Powrót Króla to po oglądnięciu tegoż filmu byłem poprostu w szoku tongue.gif Za całokształt gdybym gdzieś go recenzował postawił bym 6 bez żadnego zastanowieniea biggrin.gif Poprostu do chwili obecnej nie ma wg. mnie lepszego filmu smile.gif Ja coprawda nie czytałem książki (bo nie lubie czytać laugh.gif )
ale ta ekranizacja powala... Minas Tirith to już w ogóle ołnysz tongue.gif Ciekawe ile oni wydali na efekty specjalne ?poprostu rewelka smile.gif JEDYNYM DROBNYM minusem tego filmu jest wg.mnie czas jego trwania... wink.gif Można było w tym kinie zaniku mięśni dostać laugh.gif Ale myśle, że szanowni kinomani wybaczyli to małe "niedociągnięcie" No cóź nie wspomniałem jeszcze o supermanie - mowa tu o Legolasie biggrin.gif Niezła ta jego akcje ze słoniem rolleyes.gif - ale to nie fair, bo Gimli nie miał szans laugh.gif Ja tam słyszałem o CZTERECH książkach - mam je w domu tongue.gif Znawcy tematu wiedzą o co chodzi. Przecież jest jeszcze opowieśc co się działo przed urodzinami Bilbo i jego zniknięciem... No to podsumowując uważam, że warto oglądnąć ten film i zabulić te "marne" 15 zyla wink.gif

Pozdro
Spl!nt3r
Hmmm..... w sumie oglądałem na razie tylko 2 części i bardzo mi się one podobały , teraz lookam za trzecią czy ktoś niema może czasami laugh.gif
szczerze mówiąc wątpie abym znalazł 2 takiego maniaka tej "trylogii"

Może akurat maniakiem ''trylogii'' niejestem (bo jej nieczytałem, ale mam zamiar) lecz bardzo sobie cenie J.R.R Tolkiena za inne tytuły takie jak np.Hobbit czyli tam i z powrotem , Silmalirion , Rudy Dżil .......
Ja coprawda nie czytałem książki (bo nie lubie czytać  )

Człowieku niewiesz co tracisz książki są de best biggrin.gif
Sniezynka
płakać mi się chcę jak czytam te pełne zachwytu posty.. Odnoszę wrażenie iż byliśmy na różnych filmach :/

first : PODSTAWOWA bitwa - zrąbana :\ Why? sprowadzała się do rzucania kamieniami etc.. Oliphanty mnie nie powaliły o wiele bardziej podobała mi się scena z w/w w 2 częsci. |EDIT| - Btw scena z Oliphantami przypomina mi EMPIRE STRIKES BACK i scenę z atakiem AT-ATów biggrin.gif ( dla niewtajemniczonych mówie o gwiezdnych wojnach a ściślej o 2 części z pierwszych 3 nakręconych )

second and the worst : Undead Army : chciałbym móc coś powiedzieć w obronie efektów etc dotyczących tej części ale czy najbardziej brutalna z armii świata ( tutaj zobrazowana jako zielona fala smarków płynąca po czarnej fali orków ) da się jakkolwiek usprawiedliwić? Makabra... Minas to jedyny + 3 częsci bo po klęsce ( obraz Rohanu ) Minas miło rozczarowuje.. o 1000cach odbić od książki wspominać nie ma sensu. Imo 2 część the best i jednak Helmowy Jar ownuje biggrin.gif
blacktyger
Jesli chodzi o inne book's Tolkina to wymienileś akurat prawie wszystkie związane z WP (Hobbit i Silmalirion smile.gif )
Śnieżynaka pamiętaj są gusta i guściki .. jestesmy tylko ludzmi trudno nam jest oceniać obiektywnie, podabała mi sie książka, podabały mi się filmy 1 i 2 to i WP3 mi się podoba smile.gif
Sagitarius
eeeeee 3 czesc najlepsza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zioman
Byłem z kumplem w Piotrkowie w kinie "Hawana". No te pare godzin ktore tam trzeba było siedziec sie nwet nie odczuło bo jak sie jest w 2 rzedzie to po prostu "efekty biją po oczach" biggrin.gif The best film z trylogii Jacksona-Tolkiena cool.gif
RyFeK
IMO WP rules a 3 część wymiata, tylko troche sie rozczarowałem bo myślałem że Frodo będzie machał kozikiem i rozwali pare orków

Tak na marginesie to Zioman nie reklamuj kina, no chyba ze ci zapłacili
nephit
JEDYNYM DROBNYM minusem tego filmu jest wg.mnie czas jego trwania...

eeee... tam tongue.gif mowisz ze 3 czesc byla dluga? to co powiesz na wszystkie czesci po koleji? ja bylem w wawie na maratonie filmowym biggrin.gif trwal od 22 do 7 rano biggrin.gif . tak samo obejrzalem wszystki matrixy tongue.gif . mi dlugi pobyt w kinie sprawia przyjemnosc... teraz jak film trwa 2h to tego wogole nie zauwazam biggrin.gif
eXtreme
Pamietam jak z kumplami ogladalismy pierwszą część.
Gdy juz sie skończyła popatrzylismy po sobie i powiedzieliśmy:
"Co jest to na to siedziałem na d u pie 2 godziny by teraz zobaczyc napisy?"
Poprostu czułem się oszukany.
Pierwsza część to totalna lipa potem (2,3) powoli sie rozkręcały.
Trzecia okazała sie najlepsza, choć nie zasłużyła na te wszystkie oskary.!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.