Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PainKiller
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Z zupełnie innej beczki > Hyde Park
sin
no wlasnie, gral ktos w ta polska gre fpp? ja juz tak, i musze powiedziec ze jest swietna! smile.gif
czekam na wasze opinie.
wg mnie to moze byc mocny konkurent dooma3 wink.gif
troche infa:
http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=gra,5351
http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=gra...33,8216,6265111
Ghost
Ta gra jeszcze nie wyszła!

Ahaaaa - rozumiem. Grało się w betę, cooo?
sin
heh wciaz sie gra ^^ beta czy tam alpha zostala wykradziona i mozna ja zassac z neta dry.gif
Ghost
Taak - ale bety i alphy mają w p!#@u błędów i jeszcze jak jakiś łoś wykradnie betę to na 100% są opóźnione prace - tak jak z kodem HL2 - miała wyjść na gwiazdkę i tera znów nie wiadomo kiedy wyjdzie sad.gif Nie ma co - Dzięki serrrrdeczne, panie haker! Miliony ludzi na pewno są ci dozgodnie wdzięczne.
eInHeRjER_pL
Ja chetnie bym zagral w ta gre. A to za sprawa tego ze jest polska i musze sprawdzic czy to nie jets przypadkiem kolejny rodzimy bubel. Ale takze za sprawą rulzz grafy ktoora doslownie rzucila mnie na kolana
Ochi
QUOTE (eInHeRjER_pL @ 14:35, 8 01 2004)
Ja chetnie bym zagral w ta gre. A to za sprawa tego ze jest polska i musze sprawdzic czy to nie jets przypadkiem kolejny rodzimy bubel. Ale takze za sprawą rulzz grafy ktoora doslownie rzucila mnie na kolana

no grafika udana bardzo ale pamiętajmy że grafika to nie wszystko
DaBi
Mam nadzieję iż wiecie że wczorajszego dnia zostało wypuszczone demko single playera tejże gry.
No cóż... na mnie zrobiło wrażenie jak najbardziej pozytywne.
Grafika jest zaiście ładna i klimatyczna. Bronie są przyjemne i naprawdę fajnie sie ich używa choć dla niektórych moga wydawać się dość cudaczne wink.gif Gierka jest prosta.. w swej wymowie - Do przodu i lejemy potwory choć niekonieczne to lanie już jest takie proste smile.gif podoba mi się fizyka gry oraz charakterystyczne znaczki świadczące o tym że jest to polska gra. Uważni mogą zauważyć że pierwsza lokacja rozgrywa się własnie w naszym kraju smile.gif
Jedynym minusem jest fakt że troszkę to jednak co mam jest chyba za słabe na ta grę ( choć moze to jest wina sterowników o czym później)
Grałem w rozdzielczości 1024 na 768 32 bity i wszystko na high. Potrafiło w paru momentach zwolnić na Bartonie 2500 2 razy 256 DDR 400 mhz oraz Radeon 9100 64 DDR.
W drugim etapie po pierwszej walce nastepuje zwieszka grafiki z komunikatem o błedu sterownika karty graficznej. Nie wiem czym to jest spowodowane pierwszy raz widze takie coś. Używam sterowników Omega 2.5.04.
Może mial ktoś taki błąd lub grał na Radeonie w to demko i czy mial podobne wrażenia.
Gra ma się pojawić w sklepach w kwietniu w serii dobra gra w cenie 19.90 !
Jak dla mnie bomba ... mam nadzieję tylko że nie wydają tej gry tak tanio dlatego że i tak trzeba wydać na sprzęt

Chyba tyle... Myślę że to bedzie sukces tym bardziej że zainteresowanie jest duże. smile.gif
MastaBlasta
Własnie zasysam bo słyszałem że swietna gra , zobaczymy czy lepsza od nowego Unreal Tournament 2k4 (o ET nie wspominajac tongue.gif )
VISTORANTE
Ja mam radeona 9000pro z omegami i wszystko chodzi płynnie, ani razu nie zacieło (high detail na A1.2, 512ddr). Gra wymiata, szczególnie fizyka. Prawie wszystko można tu poruszyć, rozwalić, wysadzić biggrin.gif. Nareszcie ktoś pokazał że umie sie posługiwać Havok'iem. Szczególnie przybijanie wrogów do ścian, mniam... tongue.gif
Spl!nt3r
Hmm co wy tak się tą grą podniecacie ? rolleyes.gif Przecie to jest serious sam w lepszym wydaniu, tylko rzeźnia i rzeźnia . Ale trzeba przyznać że jak na rzeźnię to jest ona piękna laugh.gif . Interakcja z otoczeniem , texturki , animacja szkieletowa GIT cool.gif A wiadomo że nawet najpiękniejsza rzeźnia i TYLKO rzeźnia szybko się nudzi ( przynajmniej mnie wink.gif )
Jednak to niejest gra na mój sprzęt unsure.gif momentami wyglądało to jak bullet time (!) normalne spowolnienie, chociarz lepsze spowolnienie niż ''rwanie'' dry.gif
Ogólnie gra jest do dupy .
VISTORANTE
QUOTE (Spl!nt3r @ 17:51, 19 02 2004)

Ogólnie gra jest do dupy .

ee? A w et to niby co jest? Strategia - bedzie w multi PK. Klany - bedzie w multi PK. Scena - już jest w PK. No i rzeźnia - jest w PK. Wiec co ty chcesz? ET wcale nie ma singla (boty niby są ale on są ciu.late z leksza) to co sie czepiasz?

Poza tym uważam że UT2k4 rulez. :U
DaBi
Przecie to jest serious sam w lepszym wydaniu, tylko rzeźnia i rzeźnia

Tylko ze Serious Sam odniosł sukces i był powrotem do korzeni fpp. Bez wielkiego myślenie fire i do przodu. Takie gry też są potrzebne choćby po to aby się wyzyć.
A co do Unreala 2004 to ściagnałem sobie również demko i jak narazie to wygląda Ok z grywalnością musze jeszcze pograć aby się wypowiedzieć.
W Unreala grałem tylko Tournament i było calkiem w porzadku. Choć co prawda nie ma tu za grosz realizmu i denerwuje mnie movement ( te 2 razy kierunek i robienie uników ) to sobie pograć można smile.gif
Może i na multi fajne bedzie ale ET dla mnie nie pobije. Ważniejsze jest dla mnie sztrzelanie a nie skakanie i to cenię w grach.
Spl!nt3r
ee? A w et to niby co jest? Strategia - bedzie w multi PK. Klany - bedzie w multi PK. Scena - już jest w PK. No i rzeźnia - jest w PK. Wiec co ty chcesz? ET wcale nie ma singla (boty niby są ale on są ciu.late z leksza) to co sie czepiasz?

Ja się niczego nieczepiam laugh.gif
Ja tylko wypowiedziałem się na temat. To że gra jest taka jaka napisałem to tylko i wyłącznie MOJE zdanie cool.gif
Apropo. Właśnie przeczytałem że PainKiller zostanie wydany w serii ExtraGra za jedyne 19.99 !!!!!!!!!!!!
Za!@#iście biggrin.gif laugh.gif Może się skuszę kto wie laugh.gif biggrin.gif !!!!!!!!!
Gis
A ja tam lubie takie gry...Dostaje kape na lekcji ,wracam do domu, siadam przy kompie, odpalam serious sam a i wstaje od kompa w o wiele lepszym humorze.
LETKAS
Gra SUCKS. jedyne co jest w niej niezłe w miarę to ciekawe czasami lokacje i polskie napisy na nagrobkach. Engine jak na dzisiejsze czasy lekko podstarzały, ale jak na polską gre to więcej niż dobrze
DaBi
Gra SUCKS. jedyne co jest w niej niezłe w miarę to ciekawe czasami lokacje i polskie napisy na nagrobkach. Engine jak na dzisiejsze czasy lekko podstarzały, ale jak na polską gre to więcej niż dobrze

czy mozesz rozwinąć swoją wypowiedź ?
Bo gra sux mi wiele nie mówi. A co do przestarzałego enginu to ... tylko się zapytam w którym miejscu on jest przestarzały ? Zachodnie serwisy czepiają się czasami braku fabuły w grze i schematu idź i wal do wszystkiego a nie grafiki :/
jak grałem w demko to silnik odpowiadający za fizykę oraz grafika i szczegółowość jej zrobiła na mnie wrażenie. huh.gif
Loco
Ja na razie grałem w demo i wywarło ono na mnie pozytywne wrażenie. Grafika oczywiście świetna, fizyka taka, jaka powinna być itd. Nie wiedziałem niestety, że to będzie (jak napisał Splinter) kolejny Serious Sam. Mapy są płaskie jak klata Gwen Stefani, a przeciwnik uderza na nas w hurtowych ilościach. Mam już pełną wersję (oczywiście z torrentów) i dzisiaj ją sprawdzę. Podobno twórcy nie ustrzegli się bugów.
AdI-O
Ja nie grałem ale bym zagrał tylko.... nie mam kodu rejestracyjnego ohmy.gif
A mam oryginał.... i za!@#isego kioskarza.
Ma ktoś może cd-keya??
Napiszcie do mnie [email protected]
falubaz
Ja nie grałem ale bym zagrał tylko.... nie mam kodu rejestracyjnego 
A mam oryginał.... i za!@#isego kioskarza.
Ma ktoś może cd-keya??
Napiszcie do mnie [email protected]

Teraz to mnie rozwaliles... Moze przeslac ci od razu 2 :? cd-key to ten ciag dziwnych liczb i cyferek pod pierwsza plyta.
A ja mam samochod, ale nie mam kluczykow i dowodu rejstracyjnego.
Ma ktos?
napiszcie do mnie [email protected]
laugh.gif laugh.gif
Pozdro
AdI-O
Ty to chłopie umiesz pomóc laugh.gif
Na szczęście mam lepszych przyjaciół niż jakiś burak z pochodniami w rękach dry.gif
A jak ktoś chce cd-keya to: <MODERATED BY KID>
Jest odpowiedz, jest pytanie
LETKAS
QUOTE (DaBi @ 8:07, 17 04 2004)

czy mozesz rozwinąć swoją wypowiedź ?
Bo gra sux mi wiele nie mówi. A co do przestarzałego enginu to ...

W nawale gier jakie wyszły - FarCry, Unreal IV, nowy Splinter (kosmiczny!) Painkiller to dla mnie chłam. Engine - owszem wszystko pieknie i płynnie chodzi - ale to wszystko jest takie bez polotu - nonstop po przejsciu "kilkunastu metrów" mielenie twrdzielem - wczytuje kolejną część levelu, postaci jakieś płaskie - wyglądają jak sprite`y a nie jak 3d, szczegółowość przeciwników również w moim mniemaniu jest kiepska. jade dalej - tragiczny arsenał broni - anemiczne i tragiczne dźwięki (oprócz muzyki ktra jest rewelacyjna). No nie wiem co ci jeszcze wymienić - a i oczywiście koszmarna długośc load`owania czy odp@!@nia gry. mnie ta gra nie zbiła z nóg i daleko jej choćby do engin`u Litetecha (Nolfy - który ma juz parę ładnych lat). Ale powtórzę - jak na polskie warunki (czyt. mamona) to gra i tak jest niezła). Zreszta o gustach się nie dyskutuje - każdy ma inny. Zdaje sobie sprawę że wielu ludziom bedzie sie podobała ale i paru tak jak ja potraktuje ją jak mierna grę (która jest).
Pozdro
falubaz
Ty to chłopie umiesz pomóc 
Na szczęście mam lepszych przyjaciół niż jakiś burak z pochodniami w rękach 
A jak ktoś chce cd-keya to: 3C37-E09F-8221-E4A6
Jest odpowiedz, jest pytanie

takiego uposledza tutaj dawno nie widzialem szczerze, mimo ze masz 17 lat to zachowujesz sie jak na 7. C@#! ci da ten cd-key? Aha chyba ci koledzy podziekuja ze beda sobie mogli pograc mp :/ A pozatym opublicznianie cd-keya jest conajmniej idiotyczne. Reszte dopisz sobie sam. Aha masz jeszcze jakies pytania to na privie :C
btw to your father na tym avatarze :C
AdI-O
Wrescie zgrałem w painkillera. Ale takiej szmiry jak żyje to nie widziałem.
Poprostu potomek dooma 1. Ulepszona grafika i nic poza tym.
Przez 12 min jak grałem (czyli jedna plansza ohmy.gif ) niespuszczałem palca ze spustu.
Nawet nie miałem czasu zrobić save'a.Poprostu mielenie mięsa z natychmiastowym przerabianiem na
krakowską laugh.gif
A co do pana z latarkami( laugh.gif ) to nawet nie będe sie wypowiadał bo nie chce zaśmiecać forum podobnymi głupotami jak fabulaz unsure.gif
Loco
QUOTE (Master Flamaster @ 14:58, 19 04 2004)
Poprostu potomek dooma 1. Ulepszona grafika i nic poza tym.

No, Doom to kijowa gra była. Niewiele było aż tak kiepskich.
blacktyger
gra - jak doom albo UT , zalosne :/ nawalanka, zero pomyslunku, tlko trzymac MOUSE1 :/ zalosne
DaBi
Ehehe... no cóz gusta są gustami ale jak słyszę że gra jest niewypałem bo jest podobna do Dooma czy Quake to normalnie śmieszy mnie to.
Powyższe gry to początki gier fpp i nie można o nich zapominać. To że sie idzie i strzela to nie jest dla mnie wada. Po prostu dawno nie było tego typu gry a nie każdego bawi w grach fpp skradanie się strzelanie z pozycji leżacej ze snajperki wyposażonej w celownik optyczny.
Jak narazie moge wymienić jedną rażacą wadę tej gry -> wiesza się na mojej karcie graficznej bez powodu dry.gif
Co do multiplaya to gra się całkiem przyjemnie. Jesli ktoś się spodziewał ,że bedą klasy postaci czy podniesie nas medyk ktoś rzuci ammo to się może zawieść.
Gra jest podobna w swojej wymowie do Serious Sama + dołączony jest lepszy tryb multi jak dla mnie za 20 PLN to jest niezla kombinacja.
Dla mnie gra ( jakby się nie zwieszała) jest udanym zakupem i myślę ,że dobrym przerywnikiem od ET. Poźniej lepiej mi sie gra jak właczam ET ^^
blacktyger
QUOTE (DaBi @ 8:39, 20 04 2004)
Ehehe... no cóz gusta są gustami ale jak słyszę że gra jest niewypałem bo jest podobna do Dooma czy Quake to normalnie śmieszy mnie to.
Powyższe gry to początki gier fpp i nie można o nich zapominać. To że sie idzie i strzela to nie jest dla mnie wada. Po prostu dawno nie było tego typu gry a nie każdego bawi w grach fpp skradanie się strzelanie z pozycji leżacej ze snajperki wyposażonej w celownik optyczny.
Jak narazie moge wymienić jedną rażacą wadę tej gry -> wiesza się na mojej karcie graficznej bez powodu dry.gif
Co do multiplaya to gra się całkiem przyjemnie. Jesli ktoś się spodziewał ,że bedą klasy postaci czy podniesie nas medyk ktoś rzuci ammo to się może zawieść.
Gra jest podobna w swojej wymowie do Serious Sama + dołączony jest lepszy tryb multi jak dla mnie za 20 PLN to jest niezla kombinacja.
Dla mnie gra ( jakby się nie zwieszała) jest udanym zakupem i myślę ,że dobrym przerywnikiem od ET. Poźniej lepiej mi sie gra jak właczam ET ^^

No cóż, nie zapominając o (niby) najbardziej dopracowanej grze Świata UT2k4 smile.gif a tak poza tym to zadnych nowości biggrin.gif
źle to napisałem i już smile.gif poprostu mi się te gry nie podobają, chodzisz i niszczysz myszke, zero pozytku intelektualnego i rozrywkowego jak dla mnie z takich gier. sama krew, flaki, dziwne m@!dy itd. ET jest ( w ogole Wolf) jest przełomem i dlatego w nią gram, ze chodzi w niej o coś więcej niż "Fire". ale jak Dankan powiedział (nie pamiętam łacińskiej wersji :/ ) O gustach się nie dyskutuje, można wymieniac poglady a nie przekonywac do swoich racji ( choc racja podobno jets tylko 1 )
AdI-O
Powiem jeszcze tylko jedno.
Takie gry jak Pain killer są już przeżytkiem. Chodzenie przez 15 min przez plansze i trzymanie jednego przycisku myszy to nic fajnego.
Gracze wymagają czegoś nowego, bardzie złożonego(niż mielenie mięsa laugh.gif ).
Gry bez pewnego przygotowania ze scenariuszem są niczym.
Zdarzają sie pewne odstępy od tej reguły ale to rzadkość.
Coraz więcej gier wychodzi bez żadnego pomysłu, bez żadnej nutki nowości.
Super grafa i mnóstwo potworów to nie wszystko.
Jednak autorom Pain killer'a można pogratulować za ładny podkład muzyczny.
Dobrze pasuje.
Pozdro.
VISTORANTE
OWNED!

Jesteście żałośni wiecie? Nie dość że gra kosztuje 19.90 to jakiś debil pyta o cd-keya. Po chwili drugi mu go podaje. A mówią że głupich nie sieją :/

Takie gry jak Pain killer są już przeżytkiem. Chodzenie przez 15 min przez plansze i trzymanie jednego przycisku myszy to nic fajnego.
Gracze wymagają czegoś nowego, bardzie złożonego(niż mielenie mięsa laugh.gif ).
Gry bez pewnego przygotowania ze scenariuszem są niczym.
Zdarzają sie pewne odstępy od tej reguły ale to rzadkość.
Coraz więcej gier wychodzi bez żadnego pomysłu, bez żadnej nutki nowości.
Super grafa i mnóstwo potworów to nie wszystko.

Skąd to wyczytałeś? Bo nie wierze że sam na to wpadłeś. Niestety nadal nie wiemy czemu właściwie painkiller ci sie nie podoba. Jeśli krytykujesz to może powiesz za co? Bo z tego co napisales to raczej nic nie wynika.
DaBi
W sumie to niezgodze się jak zwykle mam to w swojej naturze.
Ostatnio to właśnie btakich gier tego typu było jak na lekarstwo. Były fpp z elementami rpg , fpp z myśleniem , pseudorealistyczne fpp z fabuła itp. A nie było takiego którego się włącza i po prostu strzela.
To co Ty nazwiesz przeżytkiem ktoś inny nazwie powrotem do korzeni. wink.gif
Szczerze to miałem ochotę na takową rozwałkę od dawna bo po Serious samie nic takiego nie było i teraz jest.
Pozatym myślenie myśleniem ale nie zapominać trzeba że w grach fpp chodzi głownie o strzelanie i sa ludzie których tylko to pociaga. Ja do nich co prawda nienależe bo lubię inne rzeczy. Ale odmiana zawsze to miła rzecz a swoją drogą chwilami to koszenie trupków przypomina mi FFA w ET ^^
AdI-O
QUOTE (DaBi @ 20:50, 20 04 2004)
W sumie to niezgodze się jak zwykle mam to w swojej naturze.
Ostatnio to właśnie btakich gier tego typu było jak na lekarstwo. Były fpp z elementami rpg , fpp z myśleniem , pseudorealistyczne fpp z fabuła itp. A nie było takiego którego się włącza i po prostu strzela.
To co Ty nazwiesz przeżytkiem ktoś inny nazwie powrotem do korzeni. wink.gif
Szczerze to miałem ochotę na takową rozwałkę od dawna bo po Serious samie nic takiego nie było i teraz jest.
Pozatym myślenie myśleniem ale nie zapominać trzeba że w grach fpp chodzi głownie o strzelanie i sa ludzie których tylko to pociaga. Ja do nich co prawda nienależe bo lubię inne rzeczy. Ale odmiana zawsze to miła rzecz a swoją drogą chwilami to koszenie trupków przypomina mi FFA w ET ^^

Masz racje, chociaż tak jak mówiłem współcześni gracze chcą czegoś więcej niż totalna masakra sekatora biggrin.gif
Chociaż takie gry jak Pain killer przydają sie na rozluźnienie nerwów smile.gif
Przychodzisz po całym dzionku szkoły i wyobrażasz że ten koleś zmeczetą to twój dyro z kredą(jak u mnie smile.gif )
Nie ma nic odprężającego
LETKAS
Mój ulubiony gatunek gier to właśnie takie fpp rzeźnie - ale niestety painkilla`z to typowy mierniak. i prosze mi tu nie obrażać dziadka Dooma który jest ojcem fpp (poza wolfem)!
hawk
Cześć.

Ci co piszą ,że w tej grze nie ma ani troche nowych pomysłów chyba niegrali dość długo lub wcale niegrali:

niektórzy przeciwnicy zasłaniają się inną kreaturą
kombosy broni
świetna fizyka
tarot
niektórzy przeciwnicy urzywaja dwóch rodzajów broni(jedną na dystans,drugą w zwarciu)

Gracze wymagają czegoś nowego, bardzie złożonego(niż mielenie mięsa  ).
Gry bez pewnego przygotowania ze scenariuszem są niczym

Przejdż dalej urzywając tylko jednego przycisku myszy,brak myślenia ?dojdż do jakiegoś bossa(wtedy napisz czy nietrzeba myśleć)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.