Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki monitor?
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
cyp!s
Witam, to moj pierwszy post wiec wypadaloby sie przedstawic ... w et gram juz od jakichs 2 miesiecy,a to forum przegladam tez mniej wiecej przez taki okres czasu .. tyle tytulem wstepu.
Zamierzam zmienic monitor (stara wysluzona 15" zaczyna juz na rozowo swiecic blink.gif ) , a ze na monitorach nic sie nei znam, wiec mam pytanie, jaki model, firme polecacie?
Ja zastanawialem sie nad Flatronem F700B, ten z plaskim kineskopem, ogolnie technicznie jest dobry, dosyc tani i jeszcze ten przyjemny szary kolor, ale moze sa jakies inne lepsze i co najwazniejsze tansze? Z gory dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam
FreeZz
Ja polecam : Dell SONY FD TRINITRON 17" UltraScan P790

Plamka :0.24 mm

Wymiary: 422x413x433 mm, 23kg

Maksymalne odświeżanie :
1600x1024 - 75Hz !!!
1600x900 - 85Hz !!!
1280x1024 - 85Hz !!!
1280x960 - 85Hz !!!
1152x864 - 100Hz !!!
1024x758 - 100Hz !!!
800x600 - 120 Hz !!!

Max rozdzielczość :1600 x 1200

Cena okolo 420 zl + koszty wysyki smile.gif Kupilem go na allegro i jestem naprawde zadowolony . Kineskop oczywiscie plaski smile.gif POLECAM wlasnie ten monitor !
R.I.P.***
PHILIPS to dobra firma, według mnie mają w ofercie najlepsze monitory za niewygorowaną cenę, płaski kineskop, dobra jakość, możesz go miec za okolo 600 - 800 zalezy jaki model ale 17stki mniej wiecej tyle kosztuja i napewno bedzie bardzo dobry, innych nie kupuj smile.gif
FreeZz
QUOTE (R.I.P.*** @ 0:03, 8 01 2004)
PHILIPS to dobra firma, według mnie mają w ofercie najlepsze monitory za niewygorowaną cenę, płaski kineskop, dobra jakość, możesz go miec za okolo 600 - 800 zalezy jaki model ale 17stki mniej wiecej tyle kosztuja i napewno bedzie bardzo dobry, innych nie kupuj smile.gif

hmmmm twoja wypowiedz jest nie na miejscu dry.gif Piszac 'inych nie kupuj' ja polecilem monitor ktory jest naprawde ZA!@#ISTY i jest sprawdzony a to ze cena tego monitora 17 calowego z plaskim kineskopem jest prawie o polowe nizsza od sugerowanego przez ciebie nie oznacza ze jest gorszy ! Kineskopy SONY sa najlepsze , nie oszukuj sie tongue.gif Monitor ktory ja polecilem jest taki tani poniewaz to jest monitor z bodajze 2000r [ ? ] ale nie oznacza to ze jest gorszy od jakiegos tam Holenderskiego FILIPA laugh.gif
blacktyger
Ja oczywiście bez apelacyjnie SAMSUNG SYNC MASTER 755dfx lub nowszy model
warto powiedzieć żę filter na oczy ma TCO 99 smile.gif oczywiście 17'
koszt dokładniej nie wiem ile wynosi 1 rok temu kosztował około 1000zł teraz pewnie około 700 ale monitor wart swojej ceny ZAPEWNIAM smile.gif
2_Blind
kumpel z serwisu polecal mi iyamke albo neca. Sony tez jest super tylko troche drogi, Samsunga, philipsa raczej se odpusc. Sporo info znajdziesz na forum tweak.pl
YARSKY
QUOTE (2_Blind @ 7:18, 8 01 2004)
Samsunga, philipsa raczej se odpusc. Sporo info znajdziesz na forum tweak.pl

NIe zgodze sie.
SAMSUNG 757dfx takich parametrow nie ma zaden monitor w tej klasie. Gdyby Ci sie udalo ten model gdzies znalezc polecam.
( osobiscie mam PHILIPSA 107B )
Co do NEC-a dobre monitory. Ale jesli chcesz lepsze parametry to cena jest dosyc wysoka.
R.I.P.***
FreeZz nie porównuj ceny monitora 2 letniego (z niepewnego źródła na dodatek) do nowiutkiego z 3 letnią gwarancją. Zresztą nie ciesz sie tak bo ci sie jeszcze zepsuje tongue.gif . A tak pozatym to "FILIPY" są imo najlepsze.
Guy7
QUOTE (blacktyger @ 6:17, 8 01 2004)
Ja oczywiście bez apelacyjnie SAMSUNG SYNC MASTER 755dfx lub nowszy model (...)

Sam używam ten sam monitor i jestem z niego bardzo zadowolony. Ma bardzo dobre parametry (jak dla mnie), jedyną wadą mogą być rozmiary, gdyż jest on "nieco" duży laugh.gif . Rok temu dałem za niego 800 zł. Polecam!
cyp!s
Zdecydowalem sie na tego samsunga i od dzisiaj go testuje, faktycznie kineskop jest "troche" duzy i przez to odleglos od coczu do monitora, to jakies 40 cm ... ale techniczne to mi wszystko rekompensuje, widac wszystko jak na dloni, szczerze polecam ten monitor XD
FreeZz
QUOTE (R.I.P.*** @ 15:13, 8 01 2004)
FreeZz nie porównuj ceny monitora 2 letniego (z niepewnego źródła na dodatek) do nowiutkiego z 3 letnią gwarancją. Zresztą nie ciesz sie tak bo ci sie jeszcze zepsuje tongue.gif . A tak pozatym to "FILIPY" są imo najlepsze.

Niepewne zrodlo ?? ohmy.gif a kto powiedzial ze jest nie pewne ?? to jest normalny sklep z czesciami komputerowymi ohmy.gif to raz a dwa to macie linka i sami sobie poczytajcie ! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17967363
P.S po co ci 3 lata gwarancji ? tzn ze monit po 3 latach sie zepsuje laugh.gif
P.S II moze napiszcie cos wiecej o tych monitorach jakies dane techniczne bo uwazam ze to jest naistotniejsze przy zakupie nowego monitora !!
maclin
Ja od kiedy mam 19stkę LG F900B Flatron, jestem bardzo zadowolony, i wszystkim polecam. Na starutkiej 15stce grało się cieniutko, a teraz dopiero moge postrzelać porządnie.
Dangerox
Też mam 19" z tym że niemiecką miro P19F98 i gorąco polecam. Jednak trzeba mieć z 1000 zł na taki monitor. Ale te 2 cale to jednak jest różnica. Bardzo dobrze widać kolory i rozdzielczości też są dosyć przyjemne. www.miro.de
SzAq
ja mam LG Flatron ez T710BH ... extra monitor nie drogi ...:>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.