Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Slyszal ktos moze o platnym GG??
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Z zupełnie innej beczki > Hyde Park
eInHeRjER_pL
Moze ktos mi wytlumaczy czy to prawda z tym platnym Gadu Gadu???. Czy ktos o tym slyszal
FreeZz
QUOTE (eInHeRjER_pL @ 10:37, 11 01 2004)
Moze ktos mi wytlumaczy czy to prawda z tym platnym Gadu Gadu???. Czy ktos o tym slyszal

Takiego GLUPIEGO topic'u to jeszcze tu nie widzialem ohmy.gif Ale jak juz jest to odpisze wink.gif Co za pytanie - oczywiscie ze bedzie platne GG tak samo jak ET , to 4um , dlubanie w nosie w miejscu publicznym , oblizywanie sie na mrozie ! Czlowieku przeciez zyjemy w KAPITALIZMIE !! ph34r.gif
nemroth
jak Ci gg zabloqja to bedziesz na mIRCu gadal
eInHeRjER_pL
Na ircu to sie swietnie gada. Jesli nie masz przynajmnije 150 postoow (tj. nikt cie nie zna) i nie grasz powyzej przecietnej to nikt z toba nie pogada. Olewka totalna. Odniosłem wrażenie ze lepsi gracz czują się pępkiem swiata i maja w dupie tych słabszych
kot
Imo to nie jest odpowiednie forum na taki topic.

GG bedzie nadal darmowe. Na pewno.
Outs!d3r
Na ircu to sie swietnie gada. Jesli nie masz przynajmnije 150 postoow (tj. nikt cie nie zna) i nie grasz powyzej przecietnej to nikt z toba nie pogada. Olewka totalna. Odniosłem wrażenie ze lepsi gracz czują się pępkiem swiata i maja w dupie tych słabszych

Wtf ?? Ten topic to imo do HydePark przeniesc !:[

A to co piszesz na temat IRCa to bzdura !!. Poprostu pewnie nie potrafisz wbić się w rozmowe albo boisz sie ze ktos cie wysmieje jak powiesz cos bez sensu :<. Daj se siana imo :/
evil_lord
Do Hyde z tym. Co do tematu: największym źródłem informacji są 'łańcuszki". Najpierw były łańcuszki o "rewizjach w qompach" potem o płatnym gg. Dziś dostałem p******* łańcuszek o tym że chwilowe nie działanie gg było spowodowane testowaniem płatnego systemu gg. Tzn. za 10 zeta masz gg na miesiąć. JAK ZWYKLE TO BLEF.
Po pierwsze: Jak będzie płatne gg to prawie każdy przerzuci się na ICQ, Tlen itd. - to będzie oznaczało upadek gg - mniej wpływów z bannerów, mniej osób itd
Po drugie: Takie informacje są źródłem "paniki" wśród wielu graczy. Moja rada: nie wysyłajcie dalej łańcuszków ( za 10 wysłań dostaniesz gg za darmo - co za głupota ! )
Pozdrawiam wszystkich gg biggrin.gif
falubaz
No kurcze serwer GG sie z!@#al i wszyscy panikuja. Ja (słowo na p)e i 2/3 ma kisiel w majtkach.Lepsze juz ICQ jest.
A pozatym GG jest platne,ale na komore w sieci era.
blinkkin
nie wiem czemu wszyscy wierza w takie glupoty, ktos zrobil kawal i teraz smieje sie do rozpuku. nawet jesli gg biedzie platne to wszyscy przerzuca sie na iny bezplatny messanger typu: tlen, kontakt, icq (evil juz o tym wspominal). zreszta nie znam platnego komnikatora polskiego czy tez zachodniego. co do irc to nie oczekuj odpowiedzi po 5 minutach, to nie gg gdzie rozmowe prowadzi sie na bierzaco. czesto na odpowiedz trzeba czekac nawet kilka dni tongue.gif, dlaczego to nie bede tlumaczyl. zgodnie ze wskazowkami przenosze topic do hyde parku, poniewaz nie jest on zwiazany z tematyka forum.
DestroyerX
jak zwykle głupie łańcuszki na badziewnym gg wink.gif
Maczo
Ja dostałem dwa łańcuszki:

CODE
Przepraszamy za klopoty z dostepem do serwerow GG w dniach 10-11 stycznia 2004, ktore moga nastapic ze wzgledu na prace przy wprowadzeniu nowego systemu taryfikacji. Od poniedzialku (12.01) serwery GG beda juz calkowicie stabilne. Od poniedzialku uruchomienie dostepu na kolejne 30 dni nastapi 15 sekund po wyslaniu SMSa o tresci:"twoj_numer_GG" na numer 7955 za 9,88 + VAT
Producent GG zamierza wprowadzić opłaty za korzystanie z programu Firma  
SMS Express uznała, że aby uporać się z ciągłymi kłopotami z łączeniem  
się z serwerem musi zainwestować w nowe łącza i serwery. Dodatkowo  
producent GG uznał, że większość użytkownik&oacute;w zaprzestaje korzystania z  
GG na korzyść innych komunikator&oacute;w. W tej chwili są przeprowadzane  
badania i wykonywane są statystyki ilości przesłanych wiadomości przez  
Twoje GG. Jeżeli wyślesz tą wiadomość do minimum 10 os&oacute;b (im więcej tym  
lepiej) Dostaniesz darmowe GG

i jeszcze lepszy biggrin.gif :

CODE
uwaga! producenci gg oglosili, ze trzeba bedzie im zrobic loda, aby korzystac dalej z ich cudownego komunikatora. przeslij to do wszystkich ludzi z twojej listy kontaktow, a bedziesz zwolniony/a z oplaty. TO NIE JEST ŻART

Jak ktoś ma wątpliwości co do bezpłatności gg, to zapraszam na stronę: www.gadu-gadu.pl. Tam można znaleźć informacje na temat tego komunikatora i zasad jego używania.

Dlaczego Gadu-Gadu nie może być komercyjne:
1. ponieważ wszyscy, no bez przesady, większość zmieni gg na inny komunikator.
2. więcej stracą niż zarobią (w związku ze zmniejszeniem się liczby użytkowników będą dostawać mniej za bannery reklamowe).
FreeZz
QUOTE (Maczo @ 13:08, 11 01 2004)
2. więcej stracą niż zarobią (w związku ze zmniejszeniem się liczby użytkowników będą dostawać mniej za bannery reklamowe).

Ja rowniez nie wierze w to ze bedzie platne ale jesli juz podales powody dla ktorych gg nie moze byc platne to ja podam jeden powod dla ktorego moze byc platne ph34r.gif
1.tongue.gif - power GG rolleyes.gif banerkiller czy jak to sie tam nazywa i przez to gg traci na reklamach . . .
2.GLUPI TOPIC
eInHeRjER_pL
tez tak uwazam przeciez skoro wszyscy moglluby korzystac z darmowego tlenu to = zero uzytkownikoow. A tak na marginesie to gg ostatnio pada tj. nie mozna go za cholere wlaczyc. Wie ktos cos o tym??
2_Blind
gg zawsze pada wtedy gdy jest najbardziej potrzebne laugh.gif zainstaluj se mirande i przestan korzystac z ggowna, problem padnietego serwera z glowy. Dziwie sie ludziom ktorzy np nie moga sie umowic na mecz bo gg padlo biggrin.gif Na ircu prawie kazdego latwo znajdziesz, nie musisz znac zadnego numeru cl czy czegos tam bo siedzi na swoim kanale. Drazni mnie natomiast naduzywanie roznego rodzaju skrytow typu nn bo co mnie i reszta swiata obchodzi jakiego djbobo dany delikwent slucha albo gdzie i z jakim z!@#anym pingiem gra tongue.gif
evil_lord
QUOTE (Maczo @ 13:08, 11 01 2004)

Dziwne podobieństwo moich słów - czy aby przypadkowe Maczo?
Maczo
Sorry za podobieństwo evil_lord. Raczej przypadkowe. Chciałem podać wszystkie powody, nie pisałem ich na podstawie twojego postu.
sin
QUOTE (evil_lord @ 11:18, 11 01 2004)
Do Hyde z tym. Co do tematu: największym źródłem informacji są 'łańcuszki". Najpierw były łańcuszki o "rewizjach w qompach" potem o płatnym gg. Dziś dostałem p******* łańcuszek o tym że chwilowe nie działanie gg było spowodowane testowaniem płatnego systemu gg. Tzn. za 10 zeta masz gg na miesiąć. JAK ZWYKLE TO BLEF.
Po pierwsze: Jak będzie płatne gg to prawie każdy przerzuci się na ICQ, Tlen itd. - to będzie oznaczało upadek gg - mniej wpływów z bannerów, mniej osób itd
Po drugie: Takie informacje są źródłem "paniki" wśród wielu graczy. Moja rada: nie wysyłajcie dalej łańcuszków ( za 10 wysłań dostaniesz gg za darmo - co za głupota ! )
Pozdrawiam wszystkich gg biggrin.gif

heh gowno prawda, rewizje kompa to juz prawda biggrin.gif i ze chodza ankieterzy to tesh prawda... >_>
Gooral
GG nie było, nie jest i nie będzie płatne (przynajmniej takie plany ma zespół gadu-gadu). napisali w wiadomości dla użytkowników, że utrzymują ich reklamy, które są obecne podczas rozmowy

PS. co za debile wysyłają te wszystkie bzdetne łańcuszki? mad.gif
eXtreme
Ale pierdoły piszecie.
Oto co dostałem dziś od GG:

Szanowni Użytkownicy Gadu-Gadu!

W związku z informacjami rozpowszechnianymi wśród użytkowników w formie tzw. "łańcuszków" informujemy, iż nie planujemy wprowadzenia odpłatności za używanie Gadu-Gadu. Szczególnie przestrzegamy przed wysyłaniem SMSów o podwyższonej opłacie (w postaci 7....) które rzekomo miałyby być formą opłaty. Serwis Gadu-Gadu jest z powodzeniem utrzymywany z reklam wyświetlanych podczas korzystania z niego, i nie przewidujemy zmiany tego stanu rzeczy.
Wszelkie informacje dotyczące serwisu Gadu-Gadu są umieszczane wyłącznie na stronie www.gadu-gadu.pl lub w komunikatach wyświetlanych w specjalnym okienku programu (tak jak niniejsza wiadomość). W szczególności prosimy o ignorowanie wiadomości podpisywanych przez rzekomych "administratorów Gadu-Gadu" które często służą do wyłudzenia ważnych informacji, np. hasła.

Ponadto informujemy iż przerwa w działaniu serwisu w sobotę 9-10-2003r. była spowodowana prowadzeniem zmian na centralnym serwerze Gadu-Gadu.
Dziękujemy i zapraszamy do korzystania z serwisu Gadu-Gadu,
Polskiego Komunikatora Internetowego

Zespół Gadu-Gadu

Maczo
eXtreme, tak dla twojej wiadomości wszyscy,którzy mają gadu-gadu to dostali! biggrin.gif
eXtreme
QUOTE (Maczo @ 21:10, 14 01 2004)
eXtreme, tak dla twojej wiadomości wszyscy,którzy mają gadu-gadu to dostali! biggrin.gif

Taaaaaaaaaaa, napraaaaaaaaaaaawdę a już myślałem że tylko o mnie tak dbają i tylko mnie uspokajają. laugh.gif biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif
Bystrzak
tranx-san
ke? LOL
Czasami jak czytam sobie niektore topiki na forum to mnie rozbrajacie :> tongue.gif niektore wypowiedzi sa super elokwentne :>
Nawet jezeli GG bylo by platne to niech sobie bedzie... bo:
1. GG to i tak syf... wiekszosc ludzi korzysta z irc'a, icq, mirandy (imo super program i ile wtyczek :>), tlenow i innych tam super zabawek wink.gif
2. Napewno mozna liczyc na to, ze ktos sie wur** i sam sobie zrobi taki free komunikator, rozesle go znajomym itd... jak te lancuszki
3. nawet jezeli komus sie nie chce d*** ruszyc i instalowac innych programow to zawsze moze zadzwonic, puscic maila itp tongue.gif tongue.gif tongue.gif

A co do tych rewizji, przez ankieterow i nalotow na domy... :>
Czy ktos z was zna wogole polskie prawo ?? (pewnie sie znajdzie jakis kolo co studiuje prawo gdzies na UW i mnie rozwali biggrin.gif)
wg polskiego prawa, posiadanie nielegalnych kopii programow nie jest przestepstwem... dopooki macie te wszystkie piraty, mp3'ki, filmy i Bog wie co jeszcze... moga Wam skoczyc... nielegalne jest natomiast rozpowszechnianie nielegalnego softu, czyli jego sprzedawanie, czyli osiaganie nielegalnych korzysci majatkowych... prawda moga was latwo namierzyc dzieki operatorom(tepsa i inny shit), nawet przy zmiennym ip, ale co z tego... sad, normalny sad nigdy nie wyda nakazu rewizji na kogos kto sciagnal sobie ze 3 mp3'ki i 2 filmy... policja natomiast wyciaga informacje od operatorow, jezeli ma cynk, ze np pan X kupil plyte na rynku od pana Y, wtedy wpada po sprawdzeniu czy pan X czasem czegos nie sciagal, robi mu rewizje w domku, po czym szantazuje pana X, aby powiedzial od kogo ma piracki soft inaczej pan X poojdzie siedziec... pan X ulega presji policji wydaje pana Y, policja zgarnia pana Y, zabiera piracki soft panu X i mowi, ze dobrze ze pomogl w sledztwie bo inaczej by poszedl siedziec... bullshit.. wystarczy ze pan X zdobyl by sobie dobrego prawnika.. a policja mogla by mu skoczyc...

Takie sa polskie realia sad.gif smile.gif
YaQ
Uważaj na słowa tranx, już Cie namierzyłem. Lepiej szybko pozbądź się całego nielegalnego softu ( łącznie z systemem operacyjnym ), gdyż na dniach może Cie spotkać coś niemiłego. Tak BTW topic można już zamknąć. GG nie było i nigdy nie będzie płatne, problemy z połączeniami wynikają zawsze w skutek zmian z serwerami ( np. przenoszenie serwerów z W-wy do Krakowa ). Mój znajomy jest jednym z adminów GG i zdziwilibyście się, ile to daje im kasy na czysto, a jakiekolwiek posunięcia w strone uczynienia GG płątnym komunikatorem nie dość, że było by rzeczą totalnie zbędną, to poza tym nie przyniosło by żadnych korzyści, a same straty. Co do niezawodności GG i ICQ... nie wiem, w/g mnie oba komunikatory padają bardzo rzadko, z tym, że jak już zaczną to padają i wstają parę dni.
tranx-san
QUOTE (YaQ @ 6:21, 23 01 2004)
Uważaj na słowa tranx, już Cie namierzyłem. Lepiej szybko pozbądź się całego nielegalnego softu ( łącznie z systemem operacyjnym ), gdyż na dniach może Cie spotkać coś niemiłego.

hehe... btw YaQ fajny avatar :>
... a system operacyjny mam oryginalny :> wiec jedyne za co mogliby mnie zamknac to... Stargate SG-1 wypalony na plytkach :>

faktycznie eot ale ja dodam cos od siebie :>
Codziennie mam do czynienia z Polska Policja(i w cale nie narzekam... jestem jednym z nich tongue.gif) i wierzcie czy nie.. ale zadnych powaznych nalotow ni ma... To byla zwykla olicyjna prowokacja.. a ze wiara slepa :/
Ochi
QUOTE (eInHeRjER_pL @ 10:37, 11 01 2004)

jak wiadomo to kolejny głupawy łańcuszek puszczany przez żartobliwych użytkowników gg to coraz bardziej denerwuje chociarzby te zawieszanie servera gg i niemożliwość rozmów przez kilka godzin mad.gif
Sagitarius
ale to ludzie czasami nie mysla cool.gif to jest wszytko bajda,bujda itp..w takie bzdurki wiezycz..wstyd!!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.