Witam, jako ze jestem nowym graczem gier typu Wolfenstain, ET itp. nie zabardzo sie orientuje w jaki sposob zmienic kolory nicka badz, nazwy serwera. Jezeli ktos wie i chcialby mi pomoc prosze o wyjasnienia jak dla laika gdyz spotykam sie poraz pierwszy z czyms takim. W grach typu RTS w jakie gralem dotychczas, nie bylo takiej mozliwosci dlatego stad moje pytanie. ; ]
it's ez

kolory dodaje sie poprzez dopisanie ^X ( gdzie X to cyfra, i litery ).
np. ^14^8fun^1.^8Ko^1b^8er to nick 4fun.Kober, gdzie calosc jest czarna, z wylaczeniem 4, ., b, ktore sa czerwone ( nie pamietam kolorow - improwizowalem )
greetz
napisz w konfigu cos takiego :
mozesz miec nie tylko 1 kolor nicka takze experymentuj
!
albo mozesz to zrobic na serverze z konsoli komenda /name xxxx
Hehe akurat pisalem swojego posta, moze jeszcze mi w takim razie powiesz po co jest opcja w menu gry "profile" i tam tez mozna zmienic tylko ze to nie dziala?
| QUOTE (Nuttie @ Aug 25 2003, 05:11 PM) |
| Hehe akurat pisalem swojego posta, moze jeszcze mi w takim razie powiesz po co jest opcja w menu gry "profile" i tam tez mozna zmienic tylko ze to nie dziala? |
Heh Ty sie samego siebie pytasz 
Dziala dziala tylko nie wchodzisz w profil a w OPCJE i GAME ;-}
====================================================
Ksywke i kolory mozna zminiac na 3 sposoby (moze i wiecej
)
1. Wpisac ja w cfg lub scrypt
2. W gierce wlesc w OPCJE GAME i u gory jest okienko do ksywy
3. W czasie gry odpalasz konsole klawisz "~" i wpisujesz tam np:
/name ^1Czerwono-^4Niebieska
KOLORY:
SHIFT + 6 wychodzi ten znaczek "^"
po znaczku dajesz cyfre lub litere ja opisze jaki kolor ma dana cyfra
^1 - Czerwony
^2 - Zielony
^3 - Zolty
^4 - Niebieski
^5 - JasnoNiebieski
^6 - Pomaranczowy
^7 - Bialy
^8 - Brazowy
^9 - Szary
^0 - Czarny
A litery maja poprostu inny odcien ;-}
------------------------------------------------
W CFG idziesz tam gdzie masz WolfaET np:
D:\Gry\Wolf - ET\etmain\profiles\ramp
Edytujesz notatnikem plik "etconfig.cfg" w nim szukasz "seta name" i gryzdasz nicka np:
seta name "^7r^za^0m^zp"
hmmm a nazwa serverka to bedzie tak w cfg os seva szukasz "seta sv_hostname" i gryzdasz nazwe np:
seta sv_hostname "^zSeRv ^1- ^7Area^451"
Witam gram w ET od ponad pół roku i teraz zainteresowałem sie bindowaniem. Potrafie zbindować komendy aby sie pojawiały lecz niewiem co zrobic zeby były kolorowe , niewiem tez jak ustawic zeby pojawiłsie jakis inny tekst zamiast attack np Go go go. pozdro
Nations'Venom
11:12, 15 08 2006
Jezeli potrafisz robic normalne bindy z reszta nie ma problemu. Przykladowy bind na Need A Medic.
bind x vsay_team medic ^3Lekarza
Czyli po prostu bo calej komendzie (bind klawisz komenda) piszesz to co chcesz ay sie wyswietlalo
Witam! To moj pierwszy post wiec prosze nie krzyczec:) Wiem, ze taki topic juz byl... 3 lata temu. Przeczytalem i nie dziala. Nie ustawic w autoexecu zeby mi kolorowy nick wyswitlalo...
Wyglada to tak:
seta name ^2A^3ndr^2y
wydaje mi sie ze wszystko OK, ale nie dziala...
Nie mam tez koloru celownika, moze to wina mojej karty graficznej? GF2 Mx200?
Ok, juz nieaktualne. Zapomnialem ze w ASE mozna nick zmienic:)
Jeszcze jakby ktos mogl powiedziec co z tym celownikiem?
na pweno karta graf nie am tu nic do rzeczy
tu masz podstawowe ustawienia celownika do wpisania w cfg
seta cg_crosshairHealth "0" czy kolor zmienia sie w zaleznosci od ilosci zycia
seta cg_drawCrosshair "5" rodzaj celownika ( tu akurat jest to kropka)
seta cg_crosshairSize "30" rozmiar celownika
seta cg_crosshairAlpha "1.0" rodzaj bokow (chyba)
seta cg_crosshairAlphaAlt "0.5" rodzaj czegos tam w celowniku
seta cg_crosshairColor "red" kolor xD
seta cg_crosshairColorAlt "red" kolor obramowki (o ile masz)
Thx juz dziala... a tak przy okazji... skad ludzie biora te "odliczacze" do wybuchu dynamitu?
Estaloth
16:34, 25 08 2006
QUOTE(M4ch3n)
seta cg_crosshairAlpha "1.0" rodzaj bokow (chyba)
seta cg_crosshairAlphaAlt "0.5" rodzaj czegos tam w celowniku
orly?
cg_crosshairalpha i cg_crosshairalphaalt to komendy na przezroczystosc celownika, wiekszosc celownikow ma 2 czesci z ktorych sklada sie celownik (np. kropka i otoczka) a te 2 komendy odpowiadaja za przezroczystość tych wlasnie 2 czesci.
QUOTE(Andryk @ 8:29, 24 08 2006) [snapback]58761[/snapback]
Thx juz dziala... a tak przy okazji... skad ludzie biora te "odliczacze" do wybuchu dynamitu?
To jest programik DynoCounter.
IMO powinien być zabroniony
wystarczy zobaczyc na ile byl podlozony i tyle, dynocountery o kant dupy imo.
Do odliczania jest tez DynoWatch, ale tak jak bylo wczesniej powiedziane "wystarczy zobaczyc na ile byl podlozony i tyle..."
O co chodzi z tym Cfg może mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć ???I jak krok po kroku zrobić sobie kolorowy nick
najlepiej mazakami, chociaz mozna tez kredkami
Gortelpien
15:50, 30 04 2007
Witam! Mam pewien problem. Chciałbym ustawić kolorowy nick, ale nie wiem jak. Czytałem w poradniku Raziela i w poradniku na forum, lecz wszelkie moje próby zakończyły się niepowodzeniem. Jeżeli podążąłem za wskazówkami poradnika Raziela to nie mogłem znaleść pliku autoexec.cfg, a jak korzystałem z poradnika z forum to nie wiedziałem jak zrobić, by czytało mojego config-a. Proszę, pomóżcie!
nacisnij tylde i wpisz /name %#$%#%Y^$&&$&$^&&^&
a tak na serio to napisz:
^1S to jest litera s na czerwono tak można robić ze wszystkimi literami
pod innymi liczbami np: ^2 ^3 ^4 itd są inne kolory a więc mój nik na biało czerwono by wyglądał tak:
^1S^7i^1w^7w^1e^7k
SPIDIvonMARDER
16:46, 10 07 2007
Ja wiem jak sie robi Kolorowy nick ^ to i cyfra od 1 do 0
^1 - czerwony
^2 - zielony
^3 - żółty
^4 - niebieski
^5 - błękitny
^6 - różowy
^7 - biały
^8 - pomarańczowy
^9 - szary
^0 - czarny
,i co inni muwią 'PROFILE' to też można zrobić kolorowy nick,albo macie gre i klikacie L i na góże macie po prawej swój nick i robicie na kolorowo tak jak powyżej, POZDROWIENIA K@MOL
nic tylko sie naj.ebac + sciezka snuffa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.