Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z odtwarzaniem demek
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > Fragmovies
Xionic
Wiecie bardzo lubie ta strone ... ale
Dzis sobie siedze i czytam ze jest soft do odtwarzanai demek - Seismovision.
No to sobie ściągnę.
No to ściągnałem.
Chciałem sobie obejrzeć rwd vs pod z german cup ... i całe szczęście że mam zbackupowany swoj config do et, jakbym nie miał to mam od początku konfigurowanie wszystkich bindów itp.

Tak więc od razu ostrzegam wszystkich że program może wam nieźle nakwasić (mam wersje z patchem 1.02).

Pozdro
X
tomek
ja mam inne pytanie co do seimovision. działał ok . a po sciągnięciu patha z pozwalajacego odtwarzać dema z et nie chce sie uruchomić . o co chodzi ?
gatess
Wywal stara wersje zainstaluj najnowsza.Tamta to beta.
/17/Aluu
Mam maly problem z odtwarzaniem demek z goldrusha.
Mianowicie w niektorych miejscach na mapie czesc tekstur tak jakby przesuwa sie smile.gif
w wyniku czego na demku widac np na moscie jakis pokoik albo sciane budynku, przez ktora mozna normalnie strzelac/przechodzic, zaslania to jednak cala widocznosc i spowalnia znaczaco kompa.

Podczas nagrywania tego nie bylo tylko przy odtwarzaniu, co ciekawsze taka sytuacja wystepuje jedynie na goldrushu, na zadnej innej mapie tego nie mam.

Moze ktos zna powod tego bledy, ewentualnie jak sie tego pozbyc, probowalem juz mieszac w ustawieniach gry i grafy (nie pomogolo).

Et mam czyste, instalowane niedawno bez zadnych zbednych pakow i stuffu.

jezeli potrzeba jakis wiecej szczegolow moge udostepnic demko/filmik z tego co sie dzieje.
splajn
Jesli chodzi o config to w opcjach programu wystarczy ustawic odp. opcje. Wtedy zabezpieczy twoj config (read only) a demko odpali na swojej kopii configa.
Pozdrawiam.
BadIDea
MAsz przekrecone AGP? mialem identyczny problem.
A nie masz freezow gry?

W kazdym razie najbardziej pier.. sie okolice pierwszej zapory czolgowej i mostu nad druga zapora.
Okazalo sie, ze plyta glowna nie wyrabia przy procu i zapodaje 83 mhz na agp zamiast 66.
/17/Aluu
mam demka z pausom podczas meczu (o to chodzi ?)
ale i bez pauzy w obu wystepuje to samo.

Komp raczej nie jest krecony, narazie nie widzialem takiej potrzeby.
Ale po maly podkreceniu procka efekt nie znika.

Wymiekam doslownie, dokladnie na tych terenach mam krzaki na mapie
dodatkowo jeszcze w okolicach ciezarowki.
Majstersztyx
Ja mam tez cos podobnego a dokladniej jesli przyspieszam odgrywanie to mam 2 gold rushe nalozone na siebie wink.gif sterowce najnowsze, komp nienajgorszy pewnie jakis blad huh.gif
kot
Witam,
mam taki dosyc ciekawy problem. Podczas ogladania demek w et pasek staminy zawsze jest napelniony na maxa i nie wiem kiedy zawodnik uzywa np. sprintu. W zasadzie nie przeszkadza to w ogladaniu meczow, ale jak chce zobaczyc jakies trickjumpy to juz bryndza i musze zazwyczaj kombinowac. Czy to jakis ogolny bug, czy dzieje sie to tylko u mnie? I jak to naprawic?
blacktyger
nie dzieje się to tylko u Ciebie i to nie jest bug .. tak poprostu jest i już jak nagrasz swoje demko i je będziesz oglądał też tak będzie ..
Pzdr
kot
Skoro to jest u wszystkich to ok wink.gif Z drugiej strony to chyba maly burak, bo widok na stamine by sie przydal.
Swiety
Nie tylko stamina. Na demach są też problemy z wyswietlaniem jaką klasą gra zawodnik, jaki ma ping jaki ma power bar itp.
Te informacje są odczytywane tylko co jakis czas. Jesli takie informacje miałybyć zapisywane w demie co 0.1 sekundy to takie demo miałoby gigantyczne rozmiary.
Ponieważ pasek staminy zmienia się bardzo często - dlatego tego typu informacje nie są zapisywane w demie lub są zapisywane tylko co jakiś czas.
kot
Naprawde byloby az tyle wieksze?

Poza tym, moglaby byc opcja, ktora pozwolilaby na nagrywanie razem z rejestracja tych zmian. Byloby to bardzo przydatne do demek z trickjumpami czy speedjumpami, chyba ze na czas demek gracze bindowali by sobie pod sprintem "say sprint" biggrin.gif
blinkkin
Naprawde byloby az tyle wieksze?

i tak kompresja demek w et jest do bani, tak samo jak we wszystkich grach na engine quaka 3. przykladowo porownajcie command&conquer: generals z et. w generalsach czasami brakuje miejsca na mapie mimo to wielkosc 2 godzinnego demka miesci sie w przyzwoitych rozmiarach. jednak wynika to bezposrednio z engine q3m ktory zupelnie nie nadaje sie do robienia demek. chcialbym zobaczyc cos profesjonalnego typu edytor dem z pierszej czesci drivera. mozliwosc ciecia, zmiany kamer etc, a do tego przyjazny interfejs.

na koniec mam jedno pytanie, moze ktos wie czy da sie zapisac demka wszystkich zawodniko z jednego meczu. przykladowo gram z klanem xxx w meczu yyy i potrzebne mi sa demka wszystkich playerow. jednal z tego co wiem sytem nagrywania dem z et jest na tyle kulawy, ze raczej jest to niemozliwe.
Swiety
Jest taka opcja multiviev w etpro

Działa ona wyłącznie kiedy jest włączona na serwerze (domyślnie wyłączona). - proponuje zapoznać się z opisem komend ET.
W RTCW zawsze można było nagrąc demo multiview w ET tylko wtedy gdy umożliwia to serwer. Ponoć tłumaczenie jest takie że multiviev może spowodować lagowanie serwera ET, chociaż w RTCW nie psotkałem się z tym.

Na czym polega multiviev ?
Na tym że możesz sobie nagrać demo jednocześnie z POV (point of viev czyli widoku z oczu) wszystkich graczy z obydwu drużyn. Możesz sobie określić też które POV ma zawierać te demo - możesz np nagrać demo z widoku tylko kilku osób lub całej drużyny.

Tak nagran demo odtwarza się normalnie jak zwykle demo tylko wtedy dodatkowo jet jedno menu, w którym przez klikanie myszką określamy kogo chcemy w danym momencie obserwować. Baa możemy nawet zrobić sobie kilka okienek w którym będziemy jednocześnie obserwować kilku zawodników.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.