Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Warsaw_1939
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Mapy i mody
Ryś
Siema.
Od ostatnich dni pracuje nad mapą Warsaw_1939
jak sama nazwa wskazuje , akcja dzieje sie w warszawie , jeszcze nie okupowanej , ale oblezonej.
axis musza zdobyc warszwe (czyli zawiesic flage nad ratuszem).
allies musza obronic flage
poza tym sa rozne smaczki , jak np stacjonarny BROWNING niedaleko ratusza.
o stalym mozdzierzu axis nie wspominajac:D
oto szkriny:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Ponieważ w mappingu dopiero raczkuje , prosze o pomoc.
Me GG to 4561010
Maczo
Ale niespodzianka! biggrin.gif Na gg nie powiedziałeś mi, że tworzysz mapę. Od ostatnich dni, tzn. od kiedy? Screeny umieść na innej stronce, bo na www.piwko.pl jest zakaz hotlinkowania, tak samo na www.friko.pl. Zrób coś z tymi screenami.
esto
imo moze byc ciekawe... ciekawe jaki gameplay.... imo wystrzegaj sie pomocy sina... smile.gif
YaQ
Bardzo dobry pomysł. Postaraj się to tylko profesjonalnie wykonać ( tak, aby to wyglądało na Warszawe ). Linki musisz faktycznie gdzieś indziej zamieścić. Najlepiej wszystkie zadania oprzyj o fakty historyczne. Jeśli Ci to wyjdzie, to ja, jako dumny Warszawiak obowiązkowo postaram się, aby ta mapa trafiła na jakiś serwer. Powodzenia smile.gif
Valkir
Pomysł bardzo dobry! Zgadzam się z poprzednikiem, powinny być poruszone ewentualne wątki historyczne. Może Powstanie Warszawskie? Obrona,na przykład,cmentarza Wolińskiego. Możnaby stworzyć całą kampanię o Powstaniu Warszawskim, było tam tyle akcji...
Sagitarius
no no jak nie zpieprzysz sprawy to bendzie zafajnista mapka..pomysł jak najbardziej trafny!Zyczę powodzenia.... wink.gif
Cezar
QUOTE (Valkir @ 10:49, 18 01 2004)
powinny być poruszone ewentualne wątki historyczne. Może Powstanie Warszawskie? Obrona,na przykład,cmentarza Wolińskiego. Możnaby stworzyć całą kampanię o Powstaniu Warszawskim, było tam tyle akcji...

już nazwa mapy mówi że będzie hisoryczna zresztą Ryś chyba napisał że warszawa będzie OBLĘŻONA a nie okupowana wiec nie wiem jak wyobrażasz sobie powstanie warszawskie. a co to cmentarz woliński? wolski chyba???

dawaj Ryś warszawiacy w Ciebie wierzą laugh.gif
Valkir
No to wolski,nigdy nie byłem w Warszawie (tzn. tylko "przejazdem"),mieszkam w Gdyni biggrin.gif Wie że OBLĘŻONA, ale przy okazji mogłoby być to powstanie warszawskie. Nie mogę się doczekać...
YaQ
Mnie do głowy przychodzą wydarzenia z początku października 1939 roku, kiedy to 1 października do Warszawy wmaszerowały niemieckie oddziały Dywizji Piechoty, a 5 października do Warszawy przyleciał Adolf Hitler. Szkoda, że nikt go wtedy nie sprzątnął, chociaż podobno zamach był przygotowany i Adolf miał wylecieć w powietrze. Może ta mapa będzie drugą szansą?

Może Powstanie Warszawskie?

Zmiłuj się, to się działo 5 lat później.
Cezar
QUOTE (YaQ @ 12:53, 18 01 2004)

Zmiłuj się, to się działo 5 lat później.

do niego to chyba nie dociera huh.gif

a cmentarz woliński był by chyba na wyspie wolin IMO a na woli jest wolski, ale spoko ja gdynie znam niewiele lepiej niż Ty wawkę
Ryś
Cieszę się że dosyć dobrze odebraliście moj pomysł
Ej nie znacie jakiegos dobrego serwera? Na ktorym mozna IMG zamiescic.
Pomyslalem tez o tym , ze fajnie by bylo zrobic tabliczki z nazwami ulic
Prosze o mape warszawy z zaznaczonymi uliczkami:D
Mam nadzieje ze pomozecie.

Maczo: To miała być niespodzianka...
Ryś
Zapomnialem dodac , ze na szczycie kosciola bedzie luneta. Takie mile cus.
Cezar
Ryś poszukaj w necie jakiejś mapki wawy z lat 30stych, lub z czasów wojny (jeśli osadzisz mapkę już po kapit5ulacji wawy) tylko licz się z tym że nazwy będą niemieckie coś mi się kojarzy że plac Piłsudskiego w trakcie wojny to był adolf hitler platz, ale mogę się mylić...
pozdro
FreeZz
Pomysl GIT biggrin.gif Fajnie by bylo jak by ktos zechcial zrobic mapke Gliwice biggrin.gif bo jak wiadomo to miedzy innym tu zaczela sie wojna ! a dokladnie przy radiostacji gdzie niemcy przepbrani za Polakow napadli na samych siebie ohmy.gif zeby miec pretekst do ataku ohmy.gif Pewnie nie wielu o tym wie ale tak wlasnie jest smile.gif Oczywiscie to wszystko bylo takie oczywiste tongue.gif Wojska niemieckie staly juz na granicy laugh.gif ! Ryś zycze powodzenia i przedewszystkim WYTRWALOSCI !! i dozenia do celu smile.gif GL HF
djiNn
fakt faktem mapka moze byc ladnie wykonana i dobrze dopracowana, jednak mysle ze szybko przepadnie jesli wlasnie tzw gameplay bedzie na niskim poziomie.
wiec zycze Tobie dobrych pomyslow i cierpliwosci w wykanczaniu wszystkiego.

(gdynianie laczcie sie!)
Zipper
witam was
rychu poslalem ci pm i moge ci pomoc mam nadzieje ze zrobimy dobre ruiny wawy biggrin.gif
Zdun
QUOTE (Ryś @ 16:10, 18 01 2004)
Ej nie znacie jakiegos dobrego serwera? Na ktorym mozna IMG zamiescic.

Zamieść na byle jakim np. na tymlub na tym biggrin.gif
Chronos
Ja mogę ci pomóc, ale musisz mi powiedzieć któy fragment Warszawy będzie obejmować twoja mapa. Wtedy znajdzie się jakaś mapka, kto wie czy nawet nie będzie jakichś zdjątek, które ułatwią(bądź utrudnią smile.gif) ci pracę.
P.S. Znajdź innego serwa na screeny bo musze zobaczyć jak będzie wyglądać nasza stolica smile.gif
F.B.I|Koyot
Zróbcie kanalizację oczywiście. Tym bardziej jeśli to będzie jednak powstanie. AK głównie kanałami się poruszali. Jeśli potrzebujecie jakiś konkretnych miejsc jak wyglądały przed wojną to zapraszam na http://www.warszawa.przedwojenna.prv.pl/ Bogaty arsenał zdjęć tam jest. Polecam zresztą wszystkim:)
MastaBlasta
QUOTE (F.B.I|Koyot @ 14:15, 7 02 2004)
Zróbcie kanalizację oczywiście. Tym bardziej jeśli to będzie jednak powstanie. AK głównie kanałami się poruszali.

Hmmm wydaje mi sie że Ryś napisała że ma byc to Warsaw_1939 i oblężona i okupowana. Wiec po co tu kanalizacja??
SMG
A choćby dlatego aby Axis mieli 3-cią drogę dostania się do flagi. Walka w kanałach będzie imo super urozmaiceniem. Ach ! te granaty wyrzucane zza rogu kanału w ściśniętą wrażą grupkę żołnierzy biggrin.gif Jak i sam klimat "klaustrofobicznej" walki na śmierć i życie tongue.gif
sparrow88
TO JA PROSZE ŻEBY KTOŚ ZROBIŁ MAPE O OBRONIE WIEŻY SPADOCHRONOWEJ W KATOWICKIM PARKU KOŚCIUSZKI
Maczo
Jak dla mnie mapa bez sensu. Nie mam pojęcia jak to możnaby było zrobić.
Alliaci na wieży, Axis pod nią. Ci drudzy wezmą panzerfausty i pierwsi są trzymani w szachu.
Obrona ów wieży świadczy o odwadze Polaków, ale czy można zrobić o niej dobrą mapę? Myślę, że nie.
Valkir
Myslę że jako swoisty grenade/panza arena w sam raz. Kto trafi granatem idealnie biggrin.gif Każdy nOOb...
Kanalizacje-najlepiej żeby w "wodzie" było dużo nafty i po uzyciu flame'a zapaliłaby się wink.gif
Kapral_Dud
w pomysłach to wy za!@#isci jestescie - ale o ile sie nie myle Rysiu prosil o pomoc - otrzymal ją ? chyba tylko od zippera - ja bym z checia pomogl - ale niestety malo a nawet nic nie umiem - sam planowalem zrobic miasto z moja miejscowoscia cos ala. gold rush - ale poczebuje jakiejs mistrzowskiej reki (oczywiscie nie sina tongue.gif) życze wytrwałości ! gl and hf biggrin.gif
SMG
W pewnym sensie pomagamy mu w tworzeniu tej mapy czyż nie ? Przecież podsuwamy mu sugestie, a to chyba jest pewnego rodzaju pomoc.
Kapral_Dud
podsuwacie pomysly, on je wykorzysta, mapka sie nie uda, a wy bedziecei sadzic tongue.gif

imo pomozcie mu w samym jej tworzeniu i dokladnym odzwierciedleniu chociazby wawy - mysle ze Rysiu ma koncecpcje potrzebuje tylko opomocy w wykonaniu
Valkir
No dobra. Zacznijmy w takim razie od elementów które wspomożą grywalność:
-kanalizacje,bo - walki w ciemnościach, nie wiadomo kto ( a właściwie ile wrogów biggrin.gif ) czai się za rogiem;
-jakieś kamienice,bo - obrona każdego piętra, to mogłoby być ciekawe;
-może kościół?Nie znam budowy Warszawy,nie wiem jaki; bo - dobre rozmieszczenie elementów,klimat;

Radziłbym porobić dużo zdjęć bruku, ścian,obrazów itp-czyli normalka. Tego zawsze musi być dużo biggrin.gif
Maczo
Tu niestety Ryś nie zobaczy waszych propozycji, bo dostał bana. Z waszymi propozycjami i pomysłami zapraszam na tą stronę. Kanały, kamienice i kościół będzie, tak mi przekazał.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.