Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Programowanie <--> SEJM [PL]
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Z zupełnie innej beczki > Hyde Park
ramp
"Panie Marszałku! Wysoka Izbo! W rzeczywistości w tych wypowiedziach zawarte są dwa pytania. Pierwsze pytanie dotyczy tego, czy nie ryzykujemy takiej sytuacji, że oddajemy rzeczywiście możliwość pisania oprogramowania jednej korporacji, a więc czy nie chodzi tutaj o przyznanie jakichś szczególnie uprzywilejowanych pozycji konkretnie Microsoft Office. Chciałam powiedzieć tak, że 90% oprogramowania w Europie rzeczywiście pisanych jest w Microsoft Office, natomiast ok. 5% w Linuksie. Są jeszcze inne możliwości zastosowania innych oprogramowań, zdajemy sobie z tego sprawę, przy czym odpowiedzią na to pytanie jest to. My proponujemy opisanie struktury danych, która pozwoli na tłumaczenie tego oprogramowania z Microsotf na Linuks lub na jakikolwiek inny program. Jest to odpowiedź na pytanie, że system napisany w Microsotf w ogóle nie daje specjalnych przywilejów jednej korporacji na świecie. Jeśli chodzi o drugie pytanie, tłumaczenie tego programu jest rzeczywiście prostą sztuczką, prostym zabiegiem informatycznym. Druga rzecz dotycząca opisu, można powiedzieć, tego całego oprogramowania. Proszę państwa rzeczywiście jest tak, że gdyby zastosować propozycję zawartą w poprawce pana posła Stryjewskiego i podać pełne kody źródłowe, ustawa, w której proponujemy anonimowość, całkowicie traci sens. Nie możemy po prostu przyjąć tej poprawki zaproponowanej przez pana posła. (Poruszenie na sali)"

Hmm, a mnie uczyli o takich językach programowania jak C++, Java itp. Od jakiegoś czasu studiuję informatykę, ale w MS Office to nie miałem przyjemności jeszcze programować. To chyba jakiś wyższy stopień wtajemniczenia... albo już sam nie wiem co :-)
ramp
Heh sry ze post pod postem heh ale widać ze na forum popieracie taki iloraz inteligencji ludzi (sejmu) :-0 a może tu to samo :| ???
Guy7
Hahaha laugh.gif

A co ty myślałeś? Nie wiesz, że panowie posłowie to najinteligentniejsze i najmądrzejsze łby w Polsce wink.gif . Przecież to oni decydują jakie prawko sobie przyjąć, a jakie nie. To, że zazwyczaj plecą bezsensowne bzdury to co innego i między innymi kopiują ustawy z lat 60 ubiegłego stulecia (przykład: ustawa o broni palnej i jej poprawka). Nie ma naprawdę się czym przejmować, bo prędzej zwarjujesz.
Aiven
o lllllllloooooooooollllll RAMP--jestes LOLEK nr jeden na swiecie smile.gif, zakocham sie w tobie:P
blinkkin
nie tak dawno w sejmie padl pomysl nalozenia podatku na programy typu freeware oraz na licencji gnu/gpl. wiec inteligentniejszej masie naszego spoleczenstwa, wreszcie elity pod przewodnictwem pana leszka zycze powodzenia. a gumisie nadal swoje - strony rzadowe.
ramp
QUOTE (Aiven @ 21:13, 24 01 2004)
o lllllllloooooooooollllll RAMP--jestes LOLEK nr jeden na swiecie smile.gif, zakocham sie w tobie:P

Aiven nie wiem oco ci chodzi :| z czystego domysłu mogę napisać że popierasz tych z sejmu ?? czy porostu nie chce ci się czytać i klepiesz byle by było ehhh wiesz lepiej pisz mi na gg a nie tu na forum nabijasz posty

--------------------------

a co do textu heh ja lubię PROGRAMOWAC w notepad.exe ale mam zamiar zmienić na paint.exe bo jest ponoć o wiele wiele wydajniejszy tongue.gif

heh
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.