Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rising Sun
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Mapy i mody
Maczo
Powstaje nowy mod do ET o nazwie Rising Sun.

Będzie sporo zmian w stosunku do oryginału:
- zmiana noża na japoński miecz,
- nowe skiny postaci,
- trzy nowe mapy.

Więcej informacji i screeny na stronie: http://voiseymms.com/risingsun.htm!

Może być ciekawie!
phant0m
Hmm...

Eee tam, imho to albo bedzie totalnie zbugowana lipa, albo to nie dojdzie do skutku. Caly projekt pachnie amatroszczyzna a tak czy inaczej ETpro rulzz smile.gif.
blinkkin
QUOTE (phant0m @ 23:39, 27 01 2004)
... tak czy inaczej ETpro rulzz smile.gif.

ISN'T A SHRUB FUN???

wracajac do tematu. to na poczatku negatywnie podeszlem do tego projektu. jednak kiedy dowiedzialem sie, ze autor ma dostep do kodu zrodlowego et i wspiera go drakir zmienilem zdanie. myslalem, ze wyjdzie z tego troche rozbudowany skin pack. jednak jesli mapki beda niezle, mozna mowic cicho o sukcesie rising sun. zreszta poczekamy, pozyjemy, az w koncu zobaczymy. moze w koncu activision wypusci oficjalnie kod zrodlowy?
Valkir
He he he...może mod Middle Age Territory biggrin.gif Tak na serio, to uważam że takim mod to TYLKO dobry pomysł,pewnie także dobre wykonanie. Jednakże ET ma swój klimat, a granie "żółtkami" to nie to samo (podoba mi się pomysł zamiany noża na miecz... wink.gif )
KiD
A ja tam jestem ciekaw co z tego bedzie - bo ET juz troszke przynudza a pozatym wpadamy w syndrom RTCW - grane sa ciegle te same mapy.

Pozdro
Spl!nt3r
Przed chwilę przeczytałem że udostępniono kod źródłowy ET , więc takie mody jak rising sun i mody TC będą powstawać jak grzyby po deszczu laugh.gif
ronin
QUOTE (Spl!nt3r @ 14:12, 28 01 2004)
Przed chwilę przeczytałem że udostępniono kod źródłowy ET , więc takie mody jak rising sun i mody TC będą powstawać jak grzyby po deszczu  laugh.gif

wlasnie tego sie obawiam, secna moze sie podzielic na tych co graja na modach i tych co zostali przy starym dobrym ET
tego wlasnie sie obawiam unsure.gif

co o tym sadzicie?
esto
QUOTE (ronin @ 17:56, 28 01 2004)
co o tym sadzicie?

jesli mody beda duzo lepsze od etpro (w co watpie bo co chwile bedzie powstawac nowa wersja) to napewno czesc ludzi sie przerzuci, ale watpie w to, zeby wiekszosc grala na nowych modach... nie ma szans
evil_lord
Wszyscy tak zachwycają sie tym modem. Pewnie tak się skończy że większość powie " ee tam żółtki" , albo "po co katana, wolę nóż" i powróci do 6 niezniszczalnych mapek. Zresztą nie wydaje mi się żeby wojna amerykańsko - japońska (wywnioskowałem z tego że o to chodzi) pasowała do ET. huh.gif Nie wiem co z tego wyjdzie .........ale powodzenia RS !
Valkir
Tak, powstanie dużo więcej modów. Jednakże jestem ciekawy ile z nich będzie "kompatybilne" z podstawką, ET. Mnie się nie nudzi- powstają nowe mapy, lepsze i gorsze, ale zawsze jakaś różnorodność pozostaje. Zazdroszczę początkującym...
GraveDigger
QUOTE (evil_lord @ 19:00, 28 01 2004)
Zresztą nie wydaje mi się żeby wojna amerykańsko - japońska (wywnioskowałem z tego że o to chodzi) pasowała do ET.

Cóż, konflikt amerykańsko-japońśki to również II wojna światowa więc imo mod jak najbardziej pasuje do "tematyki" gry. rolleyes.gif

Swoją drogą brakuje mi w ET frontu wschodniego..........................Przydałby się jakiś mod z kampanią niemiecką w ZSSR,jakis kontrast ze tak powiem do "upalnej" North Africa(z lekcji historii wiemy ze Nemcy mieli pecha bo wtedy, nawet ja na Rosje, mega piźdźiło laugh.gif )

U niejednego komunisty nazwa Stalingrad czy Łuk Kurski wywołuje spazmę orgazmów więc ci napewno bedą zufrieden biggrin.gif

Tiaa........imo człowiek ma juz dosc ogladania "malo wyrafinowanych" mundurów allies.Chłop z uszatką na łepetynie(obowiązkowo z czerwonym "młotem i sierpem" ) i z kałachem przy boku wniósł by sporo "świeżości" graficznej do giery.

Pozdrawiam
evil_lord
Tak, potyczka niemiecko- rosyjska to by było coś......jak ktoś grał w COD to pewnie wie o co chodzi.....np. plansza Stalingrad. Zburzone miasto, nad głowami szare niebo..... AXis atakują, przeprowadzają przez miasto, Ruscy bronią...huk mg 42.......mp40.....pePeszka......to byłby mod ! Ale powiem szczerze że nie wierzę, że taki kiedykolwiek powstanie .sad.gif
LameBoy
hehe,jakby zrobili kampanię z ruskimi to medyk zamiast apteczek i strzykawek musiałby mieć szmatkę do zawiązywania na ranie, field ops zamiast pudełek rozdawałby po naboju do mosina, covert ops miałby twarz Vasilija Zaitzev'a, inżynier miałby młotek zamiast kombinierek a soldier do wyboru mosin nagant z amunicją i mosin nagant bez amunicji biggrin.gif
ale fajnie by było zobaczyć pepeszke w ET biggrin.gif wiecie ET jest fajną grą i uważam że kilka modów tzn w formie alternatywnych kampanii np USA vs japonczycy czy chocby hipotetyczne Axis vs ZSRR byłoby naprawde fajną rzeczą

jak wielu mówiło Drakir i kod źródlowy dają duze pole do popisu biggrin.gif
poza tym gra zapowiada się po prostu fajnie, cos nowego zawsze jest miłe biggrin.gif

jedno mnie tylko interesuje, czy zrobią japońskiego voice chata? biggrin.gif
ze np
"medic" jak będzie brzmiało itp biggrin.gif
albo ajnidamoo tak szybko powiedziane z akcentem na końcu biggrin.gif brzmi z japońska biggrin.gif
Sagitarius
no coz ja tam za japońcami nie jestem....wolałbym juz bardziej ruskow oni wiecej w tej wojnie calej zrobili nisz te cale zoltki...Ale ruskow mogli by wprowadzic w tym nowym modzie,np moim zdaniem powinni oni miec inne zupelnie bronie od niemcow i aliantow...bo tak było..i marzylbym o mapce staliningrad.....to by było coś,Rising sun zapowiada sie dobrze,ale nie zawsze wszytko wypala...No ale przydało by sie coś nowego,bo wolfenstein zaczyna sie robić mimo wszytko monotony,mimo wielu map zrobionych przez graczy,brakuje im tego polotu co w tych podstawowych,bracia z ID softaware mam nadzije pracoją nad nowymi dobrymi mapami ktore zadowolą bardzo liczną juz rzesze ET.

Pozdrowienia...
Jędras
Topic: Pomysł dobry, nie powiem, ale jak akcja będzie się działa w dżungli to już widzę te spadki fps przez trawe, krzaki, chaszcze i inne ch.je muje...

Offtopic: A co powiecie na NATION-MODA? Indianie vs Eskimosi!!!!!

Indianie wyposażeni w tomahawki (z głowicami jądrowymi smile.gif ), łuki i ukradzione kowbojom strzelby, dwururki i colty kontra Eskimosi z wędkami zakończonymi śmiercionośnymi haczykami wspomagani armią morsów i Niedziowiedzi tongue.gif + wsparcie morświnów z morza. Normalnie zapowiada się na hicior laugh.gif (Wszelkie prawa zastrzeżone) - wy mozecie robić inne NATIONMODY wink.gif

Sagitarius
Jędras--włąsnie o są wszytko fantazje..przdtem ktoś wspomnial od wild west...ja tego nie popieram...powtorze Et czy RCTW to gra wojenna!!!:-)
majcok
mapce staliningrad.....

No no no, chetnie bym zobaczyl kampanie rosyjska w ET. Z skinem podobnym jak w CoD i bronia jaka uzywali rosjanie.

PS. Ja czekam kiedy ktos zrobi ET TV. biggrin.gif

Pzdr
Maczo
Gdy powstanie ten mod o froncie wschodnim (mam nadzieję, że taki w ogóle powstanie biggrin.gif ) jestem ciekawy jak rozwiążą sprawę z PPSch, tzn. czy dadzą magazynek bębenkowy (72 naboje - istny pogrom dla Axis biggrin.gif ), czy zwykły (nie wiem jak się nazywa, ale chyba 30- albo 32-nabojowy). Bardziej byłbym jednak za bębenkowym. Byłyby wtedy bardzo duże dysproporcje w uzbrojeniu.

A co do Rising Sun to mam nadzieję, że wszystko będzie porządnie wykonane i że mapy będą grywalne i ciekawe (dżungla, wyspy, dużo kryjówek). Fajnie by było, gdyby można było chodzić po drzewach, ale to już jest chyba niewykonalne sad.gif . Ciekawe jakie dodadzą bronie oprócz katany? Czym walczyli Japończycy podczas drugiej wojny światowej?
Valkir
Hmmmmm.....front wschodni-bardzo dobry pomysł. Możnaby w sumie też zrobić mapkę lub dwie o wojnie rosyjsko-fińskiej. Lasy, zaspy-raj dla snajperów biggrin.gif Myślę że tego rodzaju mody byłyby duzo trafniejsze niż Rising Sun...
Sniezynka
First do starego poczciwego RTCW prawie skończyli Pearl Harbour mod - odpowiednik Rising Sun do ET i o ile się nie myle leaderem mapperów do w/w był właśnie Drakir. Mapki były niezłe z pancernikami etc..

Second : co do frontu wschodniego to powstawał do RTCW mod Russian front ( MP i SP ) , więc o ile tamten pomysł zarzucono na skutek kurczenia się sceny jest szansa, że przestawią się na ET smile.gif Btw Stalingrad w CoD ownuje atak od strony rzeki na niemieckie mg42 i Ci "mili" NKWD'ziści "wspierający swych powracających rodaków smile.gif btw idąc zgodnie z realiami Rosjanie powinni każdą mapkę w Stalingradzie zaczynac bez broni i zbierać ją z trupów smile.gif

Sagitarius : wątpie, żeby "bracia" z ID myśleli o mapkach do ET zamiast nad ukończeniem DooM'a 3 smile.gif

GraveDigger : nie będzie kałaka bo to AK47 ( nazwa wskazuje na 1947r jako datę produkcji/wymyślenia tongue.gif )
To nie " Czterej Pancerni i Pies" gdzie w którymś z końcowych odcinków naginał koleś z AK47 bez kolby ( totalna wtopa imo )

Co do modów ogólnie to pesymistą nie jestem. Pamiętajcie, że CS to mod HL'a a jaką zrobił karierę smile.gif

Jeżeli chodzi o RS ciekawi mnie jaki SMG dadzą japończykom smile.gif
Swiety
QUOTE (Maczo @ 14:40, 1 02 2004)
Fajnie by było, gdyby można było chodzić po drzewach, ale to już jest chyba niewykonalne sad.gif .

Na drzewa można wchodzić m/n na tanku autorstwa Badideii. Poprostu drabina w formie drzewa.

Czym walczyli Japończycy podczas drugiej wojny światowej?

Np samoloty Baka - kamikaze biggrin.gif

Imo wojna na Pacyfiku to nie najlepszy pomysł na fps-y. Tamta wojna to była przede wszystkim wojna lotniczo-morska plus trochę małych bardzo silnie ufortykiowanych wysepek plus dżungla.
Sniezynka
Święty ja miałem okazje obloookać mapki do PH czyli powiedzmy do RS i większość była na statkach i plażach wysp i o dziwo fpsy nie spadały mocno ponieważ autorzy dbali o małą iłość psujących fpsy dziwactw..
Maczo
QUOTE (WOLFszLAGIER @ 6:29, 2 02 2004)

Czym walczyli Japończycy podczas drugiej wojny światowej?

Np samoloty Baka - kamikaze biggrin.gif

Chodziło mi o broń palną! biggrin.gif Z jednej strony szkoda, że w Polsce nie ma takiej władzy, jaka była podczas II wojny światowej w Japonii.
maclin
Do wojen na morzu i duzych terenach to sie nadaje BF, i nie wiem jak to moze wygladać w ET. Zupełnie inny klimat, taktyka. Ale jak drakir nad tym pracu smile.gif je to o powodzenie projektu raczej się nie martwię.
HawK_
MOdy sa fajne mila odmiana ale chyba nic (mam taka nadzieje) nie przebije orginalu...

P.S No chyba ze zamiast modeli zolnierzy bedziemy mogli postrzelac Fotomodelkami wink.gif
MastaBlasta
czym walczyła japonia??

Woda: pancernik klasy IJN Yamato niszczyciel klasy IJN Hatsuzuki Łódz podwodna klasy IJN Gato
Lotniskowiec klasy Shokokau czy Akagi(midway)

Powietrze: Mitsubishi "zero" (Mysliwiec), Aichi"d3a1"Val (bombowiec)

Bron palna: Type 14 Nambu Revolver Calibre: 8mm, Type 38th Rifle (Arisaka) Calibre: 6.5mm, Type 100 SMG ,Type 99 LMG, Type 5 Rifle ,Type 96 Light MachineGun ,Type 97 Hand Grenade

a czołgów jusz mi sie nie chce

Mysle że taka odpowiedz satysfakcjonuje biggrin.gif tongue.gif

Jak chcecie wiecej informacji piszcie na GG

SMG
Dla enga japosów pewnie pójdzie to : Arisaka Type99

Dla Soldiera zamiast MG42 Lewis MG

A standardowy SMG dla japosów to : MP18 Bergmann

żeby jeszcze dorobili sowietów no to tutaj co do ich standardowego SMG nie ma wątpliwości : Ppsh-41 tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.