Witam!
Mam maly problemik.
ASE pokazuje mi strasznie wysokie pingi (zwykla kolo 130), ale jak sie polacze to jest dobrze.
Np. dzis rano ASE pokazalo serv "C4&Poison" z pingiem ponad 160 (shit), ale jako optymista polaczylem sie i w grze mialem 40-50 (czyli calkiem niezle).
Czy ktos wie czemu tak jest. I co poprawic by bylo dobrze.
Z gory dzieki za pomoc
evil_lord
20:54, 8 02 2004
Panikujesz.......ja mam na każdym ping ok. 250 (w eye ) a jak się połącze to mam dobry, choć skaczący ping. Też bym prosił o wyjaśnienie
MastaBlasta
21:28, 8 02 2004
Hmm mnie tesh czasem dziwią te różnice ale przeważnie nie zwracam na nie uwagi
Chociaż też kilka razy miałem to samo co wy . W Ase ping 50 a wchodze 300
bierze sie to rożwnież z tego że ping cały czas sie zmienia . Weź w ASE kilka razy przycisk "ping" i zobacz jak sie zmienia
Wasz problem polega na tym ze macie zle ustawione typy lacza. Nie wiem jak w ASE bo korzystam z eye.W eye w tools/options jest zakladka network i tam trzeba okreslic jakie sie ma lacze. W przypadku modemu i SDI nie ma problemu ale szybsze lacza jak neo, lan musza zastac przetestowane przez eye w celu okreslenia ich przepustowasci. Gdy mamy cos szybsze niz SDI zamykamy wszystkie aplikacje zwiazane z internetem (moga spowodowac zly odczyt) i klikamy faster przez pare sekund program testuje lacze i podaje wynik. W przypadku gdy wyskoczy komunikat ze wynik jest niestabilny trzeba go powtorzyc gdyz net moze byc zajety

gdy uzuskamy stabilny wynik zatwierdzamy go i teraz w eye serwery maja juz normalne pingi

W przypadku ASE powinno byc podobnie poszukaj gdzies w opcjach takiej zakladki network i tez zrob wszystko jak wyzej. Mam nadzieje ze nie napisalem tego strasznie dziwnie i ze da sie z tego cos zrozumiec
Hmm... ASE = All seeing Eye oO All seeing eye = eye
WIELKIE OOPS

ale dalem plame nie obczailem ze chodzi o eye

bo nigdy nie uzywam tego skrotu

zawsze mowie eye i tyle

nie bede edytowal wczesniejszego posta niech ludzie maja ze mnie zbite

Nie wybacze sobie tego bledu do konca zycia
blacktyger
22:59, 8 02 2004
hehe mi tam różnice wisza a zresztą przed chwilą sprawdziłem z ciekawości i na 5 serverów wszystkie różniły się <20 pingiem więc macie źle coś skonfiguroawane
Lacze w ase mam dobrze ustawione (zreszta na wszelki wypadek zrobilem autodetect - brak zmian).
W sumie to bardzo nie przeszkadza, ale jak szukam zachodniego serva to nie mam pojecia jaki ping bede mial bo jak ase pokazuje dwa z podobnym pingiem to bywa, ze w grze na jednym jest 40, a na drugim 140.
ale macie problem.. chodzi o to ze on wam wyswietla ping jaki byl w momencie skanowania, wystarczy ze zaznaczycie serwer i nacisniecie pare razy CTRL+P to zobaczycie jaki jest sredni ping na tym serwie.. ustawienia lacza w eye nie maja nic do rzeczy, sprawdzalem...yo
Jak to nie jest to o czym pisalem to niestety nie jestem Ci w stanie pomoc KaeL

Gdyby bylo to blokowanie pewnych portow to bys wogole serwerow nie wyswietlal ale ze Tobie wyswietla ale blednie to ja sie poddaje moze elita(Swiety, Kid , dankan itd.) Ci pomoze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.