Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bonus do nicka
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Dla początkujących
Chronos
Tak więc z takim czymś spotkałem się już dwa razy. Chodzi o to, że oprócz normalnego kolorowego nicka gostek miał jeszcze Trzy barwne plamy czerwoną, białą i niebieską. Kto wie jak takie coś zrobić??
kamilus
napisz cos konkretniej: czy to byly literki, jakies kreski czy bardziej zlozone obrazki??
Chronos
QUOTE (kamilus @ 21:40, 12 02 2004)
napisz cos konkretniej: czy to byly literki, jakies kreski czy bardziej zlozone obrazki??

To był kwadrat(prostokąt) z dwoma zaokrąklonymi rogami po lewej stronie, w srodku był normalny kwadrat(prostokąt) i po prawej kwadrat (prostokąt) z zaokrąglonymi dwoma rogami. Ułozyło się to we flagę Francji o ile dobrze pamiętam. A frugi raz widziałem to że poprostu był prostokąt z zaokrąglonymi wszystkimi rogami.

Oczywiście każdy kwadrat vel. prostokąt miał inną barwę.
czlowiek
chyba chodzi ci o znaki ascii wklepywane z numerycznej np: 7894 - Í 4561 - Đ
wydaje mi sie ze na wiekszosci servow z pb i wlaczona blokada niestandardowych znakow kopie za to
Chronos
Wydaje mi się że znaki w ASCII nie zlewają się w jedną całość. Co najwyżej bedą wyglądały o tak ÍĐ, a to chyba nie jest jedność.
dNkN!
... jak zaczynałem grać w et ściągnąłem z jakiejś storny faq napisany przez jakiegoś 15 latka... który był całkiem wy(słowo na p)ony w kosmos,(nie pamiętam już co to było) ale straciłem go, szukałem go później nie raz jednak bez większego rezultatu. zmierzając do sedna - opisywał on dozwolone znaki ASCII, które PB toleruje, było ich chyba 14. szkoda, że nie mogę go nigdzie znaleźć bo sam bym wrzucił sobie do taga coś fajnego smile.gif
GenQcide
ale jka dokładnie wpisywać te znaki ASCII!! proszę pomocy!
Swiety
Znaki ascii wpsiujemy przyciskająć lewy alt i wklepując na klawiaturze numerycznej kod danego znaku ASCII
(przy załączonym num lock)

Kody Ascii znajdziecie w pierwszej lepszej książce o programowaniu

Wszystkie niestandardowe kody Ascii czyli różne krzaczki, ramki, dziwne literki zaczynają się od 128 w górę

128 - Ç
129 - ü
132 - ä
133 - ů
135 - ç

itd itd. aż do 256.

blinkkin
na poczatek pelna tablica kodu ascii www.asciitable.com. troche interesowalem sie ascii. moge powiedziec, ze wiekszosc znakow sie powtarza, inne odpowiadaja np. enterowi tabulacji etc. tzw. znaki specjalne wystepuja w przedziale 128-255, poniewaz zero tez jest przyporzadkowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.