Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Po czym poznać cheatera
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Dla początkujących
Chronos
Nie wiem czy taki temat już był, ale postanowiłem go napisać po obejrzeniutej strony

Po czym poznać że gotek używa AIMBOTA??
co to jest ten WALLHACK??(pewnie chodzi o włamanie prze WALL'a) i co ma wspólnego z ET
Bobin
Witam. Czitera mozna poznac po tym, ze dziwnie sie zachowuje. Np. jest taka sytacja : skradasz sie po cichu i nie slychac twoich krokow a gosciu wyskakuje i prosto w czache pakuje ci seryjke blink.gif (w tym przypadku bylby to multihack, czyli polaczenie paru gowien w jednym dry.gif ) Wallhack jest to widok z trzeciej osoby czyli mowiac najprosciej widzisz przez sciany itp. Aimbot jest to "bot" ktory za ciebie strzela. Speedhack to jak sama nazwa mowi wink.gif pozdro
ptOk
taka sytuacja to niekoniecznie czit. wiele razy spotkalem sie z oskarzeniami o czity wlasnie w podobnej sytuacji, a delikwenta czajacego sie za rogiem zdradzala... lufa pistoletu wystajaca zza rogu sciany ;C a walniecie heda przeciwnnikowi siedzacemu w miejscu to juz raczej zadna sztuka ;C
kamilus
wallhack to nie jest widok z 3 osoby, ale mozliwosc widzenia przez dowolne obiekty
teraz czity sa tak zaawansowane, ze posiadaja po kilkanascie funkcji
w et poczatkujacego czitera latwo wykryc, gdyz bedzie mial celnosc 100 procent (ani razu nie widzialem) i same hedy, natomiast zaawansowany bedzie czesciej walil na slepo aby zmniejszyc celnosc
Bobin
No widzisz ptOk i tu sie mylisz smile.gif Niezbyt zrozumiales - kto powiedzial ze wystawala mi lufa ?ohmy.gif A wlasnie nie bo bylo dosc szeroko wink.gif I nie siedzialem w miesjcu tylko bieglem ohmy.gif
VISTORANTE
Wiecie co ja już sie troche w ET nagrałem i zarówno w ET jak i w inne fpsy i wiem że jak dobrze zna sie plansze to sie odruchowo wyskakuje zza ściany. Sam portafiłbym wyjść zza ściany i załadować heada, po ostatnich zmianach w konfigu strasznie łatwo mi to idzie biggrin.gif
Thoro
Tutaj dowiesz sie wiecej o cheatach - ACA

Ja raz widzialem demka z cheaterem zrobione przez blinkkina (moze poda wam linki o ile jeszcze sa na ftp-ie) na jakims zagranicznym serwerze. Wallhack + aimbot. Mnie najbardziej podobala sie akcja jak na battery rzucil byl CO rzucil sobie zaslone przed siebie po czym zdejmowal ludzi ze snajperki ktorych wogole nie widzial (znaczy on widzial biggrin.gif ). Na oasis tez ladnie walil heady za kazdym razem juz nie snajperka tylko normalnie mp40 ;]. Nigdy nie oskarzam nikogo o cheaty, ale ten gostek na pewno ich uzywal ;]
blinkkin
http://www.klanaa.piasta.pl/download/seawolf.zip
http://www.klanaa.piasta.pl/download/oasis.zip

byl kiedys topic z jeszcze kilkoma takimi demkami.
blacktyger
heh Thoro tez to widzialem juz kiedys smile.gif z cziteami jest ten problem ze zawsze sa ludzie ktorym chce sie wymyslac coraz to nowsze czity lamiace rowniez coraz to nowsze zabezpieczenia - błędne koło ... tak bedzie zawsze ....
Shynshylla
Szczerze mówiąc ja czitera widziałem raz i to na niemieckim serwerze. Na polskich nigdy się z tym nie spotkałem , a wiele klanów twierdzi że są i u nas , tylko gdzie bo ja nie widze - to chyba dobrze świadczy o polskich serwerach. Z drugiej strony wydaje mi się że wogóle w ET cziter to rzadkość , bo jak grałem w MoHAA to spotykałem się z tym dosć często sad.gif
dNkN!
cziterów trzeba rozgraniczyć na dwie zasadnicze grupy: kazaków, "mastahów"

kozak - charakteryzuje się tym, źe wcale i w ogóle nie jest w stanie wyczuć ani tempa, ani zagrożenia, czy też ruchów przeciwnika. po prostu taki koleś gra:
- na pałe, biegnę przed siebie dopóki nie dostanie serii, wtedy dopiero się zatrzymuje - lami
- próbuje sposób w z counter strike'a, co chwile się chowa, co chwile kampi bez względu na to czy atakuje czy broni - lami
- potyka się o własne nogi, katuje swoich strzelając do innych, zatrzymuje się kiedy strzela, nie czuje gry - lami
- strzela do wszystkiego co popadnie, do tych których widać i do tych, których dostrzec nie sposób - lami
- jego celownik dziwnie skacze przy większej ilości postaci - aimbot

"mastah" - ten koleś raczej nie da się złapać, nie będzie krzyczał, nie będzie się afiszował, nie będzie grał zbyt wiele na ffa.
- swojego "skilla" oszczędzi na klanowe mecze - będzie udawał
- odpuści sobie tych, których nie mógłby zauważyć żeby nie zwrócić na siebie uwagi - będzie udawał
- nie będzie używał aimbota przy większej ilości postaci bo wie, że to przypał - będzie udawał

ciężko będzie ci poznać kto tak naprawdę jest cziterem a kto nie bo w pewnych okolicznościach ci jedni z lepszych w polsce (którzy mogą grać pod fejkami) czasami mają naprawdę cziterskie (czyt. normalne w kontekście warzywnego ffa) akcje.

jeżeli ktoś z was będzie miał jakieś podejrzenia, proponuje nagrywać dema (za pomocą komendy /record cziter01, /stoprecord) i słać je na adres [email protected], zachęcam też do lektury http://anticheats.et.prv.pl
blacktyger
Święta prawda, i później z tych "cziterskich akcji" są wielkie nie porozumienia sad.gif bluzganie, obrzucanie błotem , oskarrzenia czy warzywą (a nawet nie kiedy korzenią wink.gif ) nie może wejść do pały ze ktoś gra lepiej od nich ?
Runos
Hmm... ciekawy topic.. Wyskakiwanie zza sciany i strzelanie hs to jak dla mnie normalka... Poprostu chowam sie za sciane i uzywam czegos takiego jak wychylanie ph34r.gif I wtedy mnie nikt nie zobaczy a ja doskonale widze...
Co do snajperki... Seme hs?? Lul... Wczoraj mi 4fun*Krejzi:P ( pozdro dal niego) wyslal mi screana jak gral ze snajperka na warzywniaku na fejku. Mial bodajze 56 kills w tym 63 hs.... biggrin.gif Oczywiscie na niego bluzgali... Widomo ffa..
Thoro
Runos przeczytales dokladnie co napisalem i obejrzales demka, ktore podal blink?? Ja wiem, ze HS ze snajperki to zadna sztuka, ale przez zaslone?? blink.gif Gosc rzucil zaslone dymna przed siebie, po czym strzelal przez nia i za kazdym razem trafial. No spoko super przenikliwe oko, albo super intuicja...
Shynshylla
A mi właśnie przed chwilą kolesie na ffa rozwalili serce , był tam taki gość rengi czy cuś takiego no i jedzie po mnie od czitera , bo on ma ping 50 a ja 160 i mam lepszą celność od niego . Zaraz reszta warzyw podnosi głos że ja to cziter lol. Rozp..... mnie takie zachowanie , żeby chociaż miał jakieś dowody , a on mi tłumaczy że pewnie na czitach bo jest pb wyłączony. Ciekawe co by było gdyby któryś gościu z huntera tam wszedł - pewnie od razu by był cziterem sad.gif . bo ja przy nich to cienki bolek .
AciD
Chryste Boże Mario Matko Trójco Najświętsza Duchu Święty wy to widzicie i nie grzmicie (podziw) . Etpl - forum dla poczatkujacych - czego tu musza nauczyc ? JAK ROZPOZNAC CHEATERA !, dajcie jeszcze szybki kurs jak go zbluzgac/zrobic mu screeny/nagrac demka/whinowac/spalic go na stosie. Btw jak wallhack to widok z trzeciej osoby to ja jestem twoją starą Bobin. Sciagnijcie se czity pograjcie na serwie bez pb bedziecie wiedzieli jak wyglada gostek z czitami ...
ronin
QUOTE (AciD @ 18:24, 3 03 2004)
Sciagnijcie se czity pograjcie na serwie bez pb bedziecie wiedzieli jak wyglada gostek z czitami ...

czytaj zrobcie tak jak ja? tongue.gif

(i tym oto zdaniem ronin zasluzyl sobie na life bana na polskie serwy biggrin.gif )
Swiety
Kto jak kto ale Acid chyba dobrze zna się na czitach biggrin.gif (domyślam się).
Oczywiście nikt nie mówi, że aktualnie ich używa.
buzka
acid jakie porady biggrin.gif
sciagnijcie pograjcie biggrin.gif a jeszcze sie komus spodoba i bedzie wiecej lamek z aimbotami :C
chociaz z tym rozpoznawaniem czitera to troche smieszne w dziale dla poczatkujacych :C
eVs
QUOTE (Bobin @ 18:05, 13 02 2004)
... Np. jest taka sytacja : skradasz sie po cichu i nie slychac twoich krokow a gosciu wyskakuje i prosto w czache pakuje ci seryjke blink.gif ...

a pozniej piszesz, ze biegles. Skradasz sie w biegu czy cos tu macisz? ... albo ja czegos nie rozumiem wink.gif

Bobin - to od Bobina Czapy z Baniewicza?
EmbeZZlemEnt
QUOTE (AciD @ 18:24, 3 03 2004)
Chryste Boże Mario Matko Trójco Najświętsza Duchu Święty wy to widzicie i nie grzmicie (podziw) . Etpl - forum dla poczatkujacych - czego tu musza nauczyc ? JAK ROZPOZNAC CHEATERA !, dajcie jeszcze szybki kurs jak go zbluzgac/zrobic mu screeny/nagrac demka/whinowac/spalic go na stosie. Btw jak wallhack to widok z trzeciej osoby to ja jestem twoją starą Bobin. Sciagnijcie se czity pograjcie na serwie bez pb bedziecie wiedzieli jak wyglada gostek z czitami ...

Z tym sciaganiem czitow, to lekko gowniany sposob, bo jeszcze kolesie pomysla ze maj skilla i bede probowac sforsowac pb :] . Wogole topic lekko z dupy. Dla poczatkujacych to chyba nieistotne czy cziter czy nie jak wiekszosc ludzi oprawia go na serverze :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.