Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: scena rtcw .....
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Return to Castle Wolfenstein > RtCW Ogólne
GenQcide
Jak myślicie czy scena rtcw sie odrodzi w Polsce?

Scena et w polsce rozwija się w zastraszającym tępie ..... a rtcw stoji w miejscu lub nawet zanika ......większość klanów przeniosła sie do et i zapomniała o rtcw według mnie jest to okropne ja sam gram w to i w to ....... lecz ciągle wydaj się mi że gra rtcw jest lepszą grą (!) od et ..... w polsce co dziennie powistaje w kilka klanów (w et :/ ) i kilka zanika a w rtcw nie powstaje żaden ........ co mysłicie o tym wszystkim? ,piszcie !
Cezar
Już ze 100 razy było tu pisane ze rtcw nie umarło. a polska scena??? nie wiem, nie pamiętam kiedy ostatbio grałem w rtcw (lipiec 2003???) bez org cd keya i na zagranicznych serwach to mi średnio wychodzi.
myśle że jak tak dalej pójdzie i w polsce będzie sie grało 6 map et to niedługo i ta scena się zawali. zostaną tylko pasjnoaci i ci którym sprzęt nie pozwala przesiąść się na coś lepszego. nie znaczy to jednak że scena umrze, kwestia przypływów i odpływów...
pzdr
blinkkin
przenosze temat, zeby dyskusja trzymala sie tematu. czemu g3n0 napisal ten temat? zaproponowal, zeby k!AA gralo rowniez w rtcw, wiec mozecie byc swiadkiem narodzin nowego klanu rtcw. bedzie to troche inaczej niz w przypadku innych klanow, powrot do przeszlosci. zobaczymy jak to wyjdzie.
esto
jesli nie graliscie wczesniej w rtcw to wam raczej nie wyjdzie.. no chyba ze graliscie kiedys w jakis klanach to spoko, moze cos z tego byc...
inco2
Faktycznie widać jakieś ruchy graczy ET w kierunku RTCW. Spotkałem już kilka osób, które sprawdzały co to RTCW i jak sie gra. Ba, kilku ludzi uważa już (po kilku grach), że rtcw jest lepsze od et :0 .
esto
QUOTE (szpieg_z_krainy_deszczowcow @ 16:01, 15 02 2004)
Ba, kilku ludzi uważa już (po kilku grach), że rtcw jest lepsze od et :0 .

to akurat to ja zawsze wiedzialem, tylko szkoda ze tak malo ludzi gra w rtcw sad.gif
TuReK
IMO scena rtcw sie nie odrodzi no w kazdym razie nie w takiej formie jak wczesniej sad.gif
po odejsciu wiekszosci ludzi do et gralem za granica ale nie dawalo mi to tej radości i satysfakcji co gra z ludzmi ze swojej sceny ... dla mnie najwieksza frajda byla gra z ludzmi z polski biggrin.gif ja pykam czasami w rtcw a teraz pomimo swoich zapewnien postanowilem grac w et ... a ten omawian ruch ludzi w kierunku rtcw jest spowodowany ciekawościa et darmowe ale musialo z jakiegos powodu powastac musial byc jakis zalazek i pierwowzur czyli rtcw ... hm rtcw i et rozniaj sie ale załozenia sa te same no i obie gry sa baaaaardzo grywalne tylko ze et ma przewage bo jest za FREE ...
Swiety
Jeśli tylko załatwie sobie lepsze łącze lub usuną mi pewnego buga na obecnym łączu (który praktycznie uniemożliwia mi gre w RTCW - co dziwne moge bez problemu grać w ET) to myśle że całkowicie wróce do RTCW, obojętnie czy grać FFA czy w jakimś klanie, czy jedno czy drugie.

Po kilku miesiącach sporadycznej gry od wydania testu i po następnych kilku miesiącach bardzo częstego grania, wielu treningach klanowych i przejrzeniu kilkuset demek, ostatnio doszłem do wniosku że ET ssie jak mało co.
Tu wszystko jest z!@#ane począwszy od samej sceny w PL, klanach polskich i zagranicznych a skończywszy na samej grze.
To wrażenie jest jeszcze potęgowane gdy mam nieliczne okazje zagrać sobie w RTCW i zaraz potem gram w ET.
Sam się zastanawiam jak SplashDamage mogło tak z!@#ać gre. Przecież mieli dobry sprawdzony kod RTCW, który nie wymagał zbyt wiele aby przedłużyć żywotność gry i ją polepszyć, ale niestety przedobrzyli. Skutkiem tego jest bubel który ssie jak mało co.

Kiedyś powiedziałem sobie że nie mam zamiaru udzielać się na żadnym forum ET, czasami tylko coś wyśmiałem jak jakieś warzywo z ET napisało totalną bzdurę, na którą poprostu trzeba było zareagować.

Gates namówił mnie na zajęcie się tym forum. Wszedłem mocno w ET, na tym forum odwaliłem kupe roboty, zacząłem na dobre poznawać ET - ale uważam ten czas za stracony. Gdybym mógł cofnąć czas to myśle nie wszedłbym w ET.

Dlaczego mimo wszystkiego gram/grałem w ET. Bo ET było najbliższe charakterem RTCW a człowiek w coś grać musi biggrin.gif. Pozatym wspomniane problemy które uniemożliwiły mi granie w RTCW przy bezproblemowej grze w ET (co za złośliwość losu)

To jest wyłącznie moja prywatna opinia na temat ET, nie umieszczam tego na forum ET tylko na forum RTCW, dlatego wszelkie ewentualne bluzgi fanatyków ET pod moim adresem zostaną wykasowane biggrin.gif (dopóki jeszcze jestem tutaj administratorem)
Cezar
ile w polsce jest aktywnych klanów?
Swiety
QUOTE (Cezar @ 13:57, 20 02 2004)
ile w polsce jest aktywnych klanów?

FF (2 squady ??), IP, TCG-PL, S&D, SS, Hunters.group ??? 6 (7) klanów

Z tego conajmniej 4 klany na 100 % grają nadal w RTCW.
DaBi
Ostatnio w naszym klanie pojawiła się pewne dziwna tendencja. A mianowicie parę osób stwietdziło że chaiło by zobaczyć jak wyglądało RTCW. No i co ciekawe ostatnio pojawialiśmy się na serwerach i zapewne jakby nie natłok meczy w ladderze i cupie to byłoby nas wiecej. Tak wiec jest lepiej niż było ostatnio z RTCW. smile.gif
Swiety
QUOTE (DaBi @ 13:44, 21 02 2004)
Ostatnio w naszym klanie pojawiła się pewne dziwna tendencja.

Dziwna ???? To raczej zdrowa tendencja a nie dziwna biggrin.gif
Kapral_Dud
ja tam zgadzam się ze Świętym... zobacze co będzie po OC i w ET i w RTCW... w obu gram... ale et coraz bardziej ssie... a co do pl sceny RTCW to chyba jest ona taka jedna odosobniona gdzie wszyscy z rtcw polecieli na et... w innych krajach sceny rtcw w miare zyja jesli dobrze mniemam
DaBi
Dziwna ???? To raczej zdrowa tendencja a nie dziwna

Źle moje słowa zrozumieliście smile.gif Chodziło mi o to ,że osobiście dla mnie takie zainteresowanie jest bardzo miłym zaskoczeniem i tak jakoś dziwnie się nagle narodziło u nas. smile.gif Ludzie którzy nigdy w RTCW nie grali zaczeli się tym interesować żywo i ... no cóż mogę rzec mam nadzieję ze coś sie z tego wykluje. Bo ostatnio to była mogiła a teraz widzę że nawet jest gdzie pograć w Polsce i co ważniejsze myśle że będzie z kim. wink.gif
Cezar
są jakieś pl serwy?
hmmm bo tak powolutku sie przymierzam by znów zacząć w wolfika grać tongue.gif
pozdro
Swiety
QUOTE (Cezar @ 16:02, 22 02 2004)
są jakieś pl serwy?
hmmm bo tak powolutku sie przymierzam by znów zacząć w wolfika grać tongue.gif
pozdro

Wystarczy ściągnąć eye i zobaczyć

FF & fUzz 195.114.173.173:27961
- Czyli znany Toadie. Najpopularnijeszy serwer RTCW w PL. Pozostałość po czasach gdy w RTCW w PL grały najlepsze klany (fUzz,FF,IC,C4,Poison,17) i wtedy takich serwerów było 3. Obecnie 2 z nich to serwery ET (Poison&C4 oraz IC&17). FF to w zasadzie klan RTCW pomimo że też grają w ET, fUzz to też stary ale już nie istniejący klan RTCW a ludzie którzy płacili za ten serwer (fUzz,FF) raczej nie przejawiali chęci do zmiany go na ET dlatego nadal możecie cieszyć się serwerem RTCW a nie ET tak jak to było z 2 pozostałymi serwerami.

FEAR FACTORY CLAN 150.254.65.142:27960 (aktualnie nie chodzi - tzn raz chodzi raz nie chodzi)

TELEFONIA DIALOG SA [RTCW] - 217.30.129.224:27990
Nowość. Z reguły serwery RTCW likwiduje się lub zmienia na ET a tu mamy nowy polski serwer RTCW z dobrymi pingami.

Jeszcze do niedawna był Promontel ale został przechrzczony na ET, zresztą i tak na nim nikt nie grał.

Na wszystkich serwerach chodzi najnowsze osp w wersji 0.9 także jak chcecie zagrać to musicie je ściagnąć np z www.orangesmoothie.com

Niestety aby zagrać w większą ilość na polskich serwerach to trzeba wyczekiwać, najlepiej patrzeć w eye czy nikt nie gra a jak gra to się wbijać ! ewentualnie umawiać się wcześniej w kilka osób. Niestety popularność RTCW w PL nijak się ma do popularności ET i bardzo rzadko trafić na większą ilość osób na serwerach - takie zamknięte koło - nikt nie gra to i reszta nie gra no bo po co grać na pustym serwerze ? a nikomu nie chce się czekać aż ktoś przyjdzie.

Wszystkie polskie serwery są cracked czyli niepotrzebujecie oryginalnego cd-keya. To pewnie będzie zaleta dla przyzwyczajonych do darmowych gier (ET) biggrin.gif
maclin
laugh.gif Ogłoszenie: laugh.gif

WSPIERAJCIE SCENĘ RTCW rolleyes.gif

Jeśli ktos juz nie gra, i nie będzie grał niech mi da not banned cd-key laugh.gif

Jeśli podacie wiecej Scena odrośnie LOL biggrin.gif biggrin.gif
sayetan
ja moze podam zagraniczne servery na ktorych trzeba miec cd-key ale gra duzo ludzi(czesto sa full):

Publi GraveYard [DOA] - 80.245.227.2:34248

Tigers Claw Garmany [TCG] - 195.4.19.211

Return to Germany [rTg] - 62.4.81.233

te 3 serverki sa zawsze oblegane przez fajna wiare i sa na osp
imo servery rtcw na shrubecie to jakas pomylka, moze to tylko moje zdanie

a co do wiary na FF & fUzz to czesto jest wiara po jakims ciekawym meczu na WolfTV biggrin.gif
takze zagladajcie na swertcw.com i patrzcie czy nie graja jakiegos ciekawego meczu
EmbeZZlemEnt
Hmm dziwi mnie tylko to ze polowa z was nawet nie wie o czym mowi, bo tak naprawde nie grala w rtcw. Kto nie zagral pozadnej klanowki to lepiej sie niech nie odzywa. Scena rtcw lekko przyklekla w eurpie, ale w usa ma sie jak najlepiej tym bardziej ze et sie nie przyjelo [et - za darmo wiec cos z nim nie tak].
Wracajac do tematu czesc ludzi powraca na stare smieci jak chodzby iN[widac ich ostatnio - chodz zapieraja sie ze nie graja], a reszta wogole ze sceny nie zrezygnowala i skupia sie wokol 3 polskich klanow.

Tak lekko of topic: wk#!@ia mnie to ze o rtcw wypowiadaja sie ludzie ktorzy grali SP, albo widzieli jak ktos gral przez 5 min
kr0pa
QUOTE (EmbeZZlemEnt @ 12:43, 20 04 2004)
Hmm dziwi mnie tylko to ze polowa z was nawet nie wie o czym mowi, bo tak naprawde nie grala w rtcw. Kto nie zagral pozadnej klanowki to lepiej sie niech nie odzywa. Scena rtcw lekko przyklekla w eurpie, ale w usa ma sie jak najlepiej tym bardziej ze et sie nie przyjelo [et - za darmo wiec cos z nim nie tak].

RTCW np: w niemczech ma się bardzo dobrze biggrin.gif

A co do ET w USA ,to gra tam sporo osób ale jak to amerykańce grają jakieś 8vs8 z 2pf na team itp. itd.
sayetan
amerykance graja tylko ze oni maja tak jak powiedzial kropa cos z druzynami
i na dodatek maja calkiem inne zasady, bo np dynamit z tylu dzial mozna podlozyc w obydwoch dzialach
i takie tam jeszcze przeciwienstwa do naszego CB
kober
QUOTE (sayetan @ 4:33, 21 04 2004)
np dynamit z tylu dzial mozna podlozyc w obydwoch dzialach

huh.gif
jakos nie przychodzi mi do glowy zadna mapa w rtcw, gdzie by sie podkladalo dziala, od tylu .... o so chosi ?? tongue.gif
kr0pa
QUOTE (kober @ 8:40, 21 04 2004)
huh.gif
jakos nie przychodzi mi do glowy zadna mapa w rtcw, gdzie by sie podkladalo dziala, od tylu .... o so chosi ?? tongue.gif

LOL!
Może jakaś konwersja z ET dry.gif
sayetan
(na poczatek zeby moja odpowiedz byla taka pr0 jak Wasza dam...)
...LOL!!
moj post byl odpowiedza na to:
A co do ET w USA ,to gra tam sporo osób ale jak to amerykańce grają jakieś 8vs8 z 2pf na team itp. itd.

hrhrhr
sami sie zaplatali
kr0pa
Podobno Amnesia wraca do rtcw w takim składzie > blaze/ramzi/frog/jappio/darv/dolt/wxi/darv biggrin.gif
Robi się ciekawie smile.gif
sayetan
tak wraca ale pod nazwa "0ldschool"
http://kod.nethosting4u.de/index.php?site=...ents&newsID=121
Soker
Sluchajcie to czy Polska scena RTCW padnie czy zostanie i przetrwa zalezy także od nas, zainstalowalem ostatnio RTCW serwerow w .PL nadal jest troszke lecz stoją one praktycznie puste, wiec do roboty panowie i panie... biggrin.gif
Percy
Jak najbardziej podoba mi sie to podejscie smile.gif Jestem za.
blinkkin
klan .dot ma teraz dywizje rtcw, czyli nowy polski klan na scenie. cos zaczyna ruszac...
PivooLama
hehe teraz ludzie w klanie dream team zaczynaja sobie rtcw kupowac i za niedlugo tez stworzymy sekcje rtcw ;] juz 3 osoby maja orginaly huhuehue tylko ze jeden z nas wyjezdza 0_o

heh czyli nastepny polski klan bedzie, moze i to bedzie klan z dupy bo raczej nie umiemy w rtcw grac ale zawsze cos biggrin.gif
incognito
PivooLama najważniejsze są chęci smile.gif
sayetan
moze w koncu powstanie klan, ktory i mnie przyjmie biggrin.gif takiego n00ba ohmy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.