blinkkin: wszystko sfietnie ale falabuz napisal: "Mam procka 1,7 ghz celerona williamete"
wiec kt600/nforce2 to chyba jako tapeta na sciane ;P
co moge polecic:
AsRock P4I45PE Intel 845PE + LAN za 240pln
AsRock P4I45PE Intel 845PE + LAN + SATA za 260pln
AsRock P4S55FX SiS 655FX + LAN za 250pln ale bez sdramowych slotow :/
Asus P4P800S Intel 848 +LAN +SATA za 382pln jw. bez sdram
po pierwsze
jak mamy intela, trzymajmy sie chipsetow intela bo co by nie mowic, lepszych chipsetow do pc (i nie mowie o serverach

) nikt poza intelem nie robi
aczkolwiek tego sisa polecic moge ze wzgledu na cene i naprawde ciekawa wydajnosc - ale tylko wtedy jak NAPRAWDE musimy oszczedzic te 100pln
wiec realnie albo asus na i848, albo asrock na i845pe lub sis655fx
po drugie
p4/celeron + sdramy to POMYLKA i to powazna - to najgorsza kastracja jaka mozemy peczworce zrobic :/
te procesory z zalozenia sa bardzo pazerne na czas reakcji/transfery pamieci, wiec samo to ze celeron chodzi na fsb400 jest mocno niefajne, ale dodatkowo na sdramach???? litosci :/
jw. jak nie masz kasy i na sdramach musisz zostac to je zostaw, wez ktoregos z asrockow na i845pe (maja 2xddr i 2xsdram slot) i NIE dokupuj drugiej kosci 256MB sdram ... pozbieraj, i zamien ja na 1x512ddr
najlepiej ddr400 i to twinmosa - efektownie bedziesz jej uzywal pewnie jako ddr266, wiec timingi spadna ci do 2-2-2-6-2 czy cos kolo - a to swoje zrobi
po trzecie
obudowa - jesli jestes ze swojej zadowolony (w sensie nie razi cie w oczy jaka ona pasqdna

, i jeszce sie qpy trzyma
to porponuje ja zostawic a kupic porzadny zasilacz
bo nie oszukujmy sie - naprawde ciezko dostac obudowe ponizej 250-300pln ktora bedzie miala na starcie porzadny zasilacz
nawet obudowy modecoma (ktory robi calkiem fajne zasilacze) maja taki *** wsadzony ze az boli
efekt - 100-200pln na ladna obudowe, kolejne 140-180 na porzadny zasilacz
gdzie porzadny zasilacz = modecom 350GT czy jakos tak - cichy, mocny, trzymajacy parametry, i na dokladke niedrogi
na gieldzie mozna kupic za 140-150pln, w sklepach blizej 200
ale to chyba najrozsadniejsza opcja
to tyle odemnie
pomysl, poczytaj, moze odczekaj jeszcze z miesiac - i kup z sensem
pozdrawiam