Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ATi TruForm - komu się udało?
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
MesJasz
Witam

Mam pytanko - komu się udało odpalić w ET Ati Truform?? Ja kombinuje przenosząc configi z Call of Duty ale po każdej grze wolf napisuje mi config i nie moge tego za cholere wlaczyć... A szkoda, bo ET wygladalby jeszcze ladniej z ta funkcją

chodzi o linijkę seta r_ati_truform "1"

snow131
Mi się udało odpalić Truform bez rzadnych problemów. Użyłem do tego programu Radlinker. Żeczywiście zauważyłem poprawę grafiki. zauważyłem że w kartach ATI w sterach wystarczy ustawić kilka opcji i mieć dużo lepszą bądź dużo gorszą grafikę. np bez włanczania filtrowania mieć wmiarę gładkie krawędzie...
keNOOBie|PL
bry..

a moglbys dac 2 scrschooty bez ati i z ati dla porownania !!!
ADi LO
Ja odpalałem ati trueform z panelu ati.Wszystko normalnie chodzi, ale co z tego jak i tak nie widać różnicy(przynajmniej u mnie rolleyes.gif ). I tak lepiej podkręcić antyaliasing i filtrowanie.Ale to wszystko zależy od karty wacko.gif
snow131
Muszę cię zmartwić, lecz imo w ET FSAA i AA są zbędne...
Po ustawieniu w sterownikach wszystkich suwaków na jakość nie na wydajność, włączeniu tych bajeranckich opcji itp. FSAA i AA są już (umnie przynajmniej) zbędne bo krawędzie są równiutkie... Dadam że gram w 1024x786 z wszystkimi detalali....

I mam jeszcze taki jeden problem. Mianowicie że niezależnie od rozdzielczośći, detali, ustawień sterwoników zawsze mam tyle samo fpsów:/(pomijająć FSAA i AA). Dlaczego tak się dzieje?
dNkN!
QUOTE (snow131 @ 4:53, 28 03 2004)
I mam jeszcze taki jeden problem. Mianowicie że niezależnie od rozdzielczośći, detali, ustawień sterwoników zawsze mam tyle samo fpsów:/(pomijająć FSAA i AA). Dlaczego tak się dzieje?

dlatego, że nie czytasz forum
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.