Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EtPro 3.0.0 - Błędy i zwiechy
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
MAGIRUS
Czy narodził sie juz ktos kto moze wytłumaczyc wywalanie z serwera przy graniu na etpro 3.0. Niepamietam juz komend jakie towarzyszyły temu wywalaniu,ale po ok. 1min gry następuje jeeeeeeb z serwera ohmy.gif ??????? hmmm....o co chodzi ???? sad.gif na innych modach jest OKI.Jak wiem nie tylko mnie wywala ale i innych tez(niewszystkich).

blinkkin
QUOTE (MAGIRUS @ 10:36, 22 03 2004)
Czy narodził sie juz ktos kto moze wytłumaczyc wywalanie z serwera przy graniu na etpro 3.0. Niepamietam juz komend jakie towarzyszyły temu wywalaniu,ale po ok. 1min gry następuje jeeeeeeb z serwera ohmy.gif ??????? hmmm....o co chodzi ???? sad.gif na innych modach jest OKI.Jak wiem nie tylko mnie wywala ale i innych tez(niewszystkich).

nie wszystkie serwery zaakutalizowaly jeszcze etpro. niektore jada jeszcze na wersji 2.0.7, wiec wystarczy poczekac i wszystko bedzie w porzadku.
[RaIn]S0uL
Póki co miałem okazję wypróbować ET Pro 3.0.0. jedynie na serku 18net StopWatch i oprócz standardowego, akceptującego zmiany, wywalenia na starcie było ok. W związku z tym ET Pro 3.0.0. zrobiło na mnie pozytywne wrażenie, ale oczywiście to nie jest opinia ostateczna. Żeby taką wydać trza pograć na innych serkach, co zresztą mam zamiar zaraz zrobić... cool.gif
Necro
Coś widze że ET Pro 3.0 usłane jest samymi błędami. Dzisiaj zostałem zkickowany za cheatowanie. Tyle tylko że jest to kolejny błąd et pro o czym można poczytać na forum baniego. Gdyby ktoś naprawdę cheatował zostałby od razu wywalony przez PB. Więc do wyjścia nowej wersjii et pro prosiłbym graczy i refów o nie kickowanie graczy u których pojawi się ostrzeżenie że delikwent cheatuje. Po prostu jest to kolejny bug et pro.

Oto znane błędy ET Pro 3.0 cytuje za banim (jak widać już niedługo pojawi sie wersja 3.0.1):

Demo playback crashes. - fixed in 3.0.1
Group disconnects on large servers
* workaround: disable level 4 field ops, eg b_levels_fieldops "20 90 140" - fixed in 3.0.1
/ready lights are sometimes broken - fixed in 3.0.1
refs can grant shoutcast access to players (only spectators should be able to have shoutcast) - fixed in 3.0.1
g_antilag setting is inverted - fixed in 3.0.1
linux client crashes - fixed in 3.0.1
specinvited spectators hear announcement for the opposite team - fixed in 3.0.1
lag issues with high ping players - in testing
weaponswitch / reload issues - in testing
anticheat false positives - in testing
players randomly muted (a bug with damagexp mode) - fixed in 3.0.1
czlowiek
moze was wywalac 1.za cvary - wystarczy sobie poprawic konfig, 2. moze wam brakowac paku z etpro 2.x jesli usuwaliscie caly katalog
z mojej strony moge powiedzic, ze wywalilem caly stary katalog wypakowalem nowy etpro3 i ze starego skopiowalem tylk etpro-2_0_0.pk3 zebym mogl grac na starszej wersji. nie mam teraz problemow i niewywalilo mnie ani razu
[RaIn]S0uL
QUOTE (Necro @ 14:07, 23 03 2004)
anticheat false positives - in testing

To jest najgorsze - ET Pro 3.0.0. często kickuje graczy bezpodstawnie oskarżając ich o cheating. W czasie ostatniej klanówki tak stało się z 4 graczami [RaIn] choć zapewniam, że żaden z nich cheatów nie używał! W większości przypadków pomaga jednak: /pb_security 0
First person
Nie wiem jak u was , ale u mnie np. etpro 3.0 sciąga mi z serwera po kilka razy tzn. czasami po podłączeniu się do serwera zaczyna mi zasysać etpro , pomimo ,że już je mam dry.gif To jest ewidentny błąd (bug) nowego etpro . A tak poza tym to mi się całkiem podoba nowa wersja biggrin.gif
Spl!nt3r
Mam zainstalowane et pro 3.0.0 i moje wrażenia są całkiem pozytywne. Jednak natrafiłem na błąd który mnie denerwuje. Otóż na serwie (bodajże 18net) z et pro 3.. od razu po wejściu tam natychmiast mnie wywala i pokazuje informację : "etpro 3.0.0 error ,invalid syntax error in file cośtam .pk3" (cytat z pamięci). Zaznaczam iż na innych serwach wyposażonych w najnowszy etpro taki błąd niewystępuje.
Swiety
To ostatnie to raczej wina różnych wersji pliku etpro-3_0_0.pk3. Sam spotkałem się już z kilkoma wersjami a na 18net był np testoway najnowszy bug-fix etpro 3.0.0 - tylko że miał taką samą nazwę jak starsze wersje czyli etpro-3_0_0.pk3.
To powoduje problemy i trzeba podmieniać ręcznie ten plik zanim się wejdzie na serwer, gdyż jeśli ten plik na serwerze będzie inny niż u nas (chociaż będzie miał taką samą nazwę) to właśnie możemy mieć takie komunikaty.

Jeśli chodzi o plik etpro-2_0_0.pk3 to można go zostawić w katalogu etpro dzięki czemu mamy możliwość gry zarówno na serwerach z ETpro 2.0.7 jak i Etpro 3.0.0. Najlepiej na stary katalog Etpro nagrać nowy z Etpro 3.0.0.

Także to nie są raczej błędy ETPRO tylko małe zamieszanie, które występuje zawsze kiedy przechodzi się na nowszą wersję biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.