Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ErPro 3.0 i nowy spawn na fuel dump
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
Swiety
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego na jednych serwerach z etpro 3.0.0 można zmieniać sobie np spawn na fuel dump przy command poscie allies i są zmiany na battery a na innych serwerach z etpro 3.0.0 to nie działa ???

Rozumiem że wszystkie skrypty odpowiadające za zmiany na mapach są w katalogach /maps i /etpromapscripts mieszczących się w katalogu /etpro i że jakiś admin serwera mógł tylko ściągnąć plik etpro-3_0_0.pk3 (np grając wcześniej na jakimś testowym serwerze) a nie ściągnął pełengo etpro wraz ze wszystkim skryptami

http://bani.anime.net/etpro/download.html

Chyba też nie powinna mieć wpływy obecność (lub brak ?) w katalogu etpro pliku etpro-2_0_0.pk3 (z wcześniejszych wersji)

Także początkowo zrzucałem wszystko na brak tych skryptów na serwerze (u mnie na kompie było wszystko) ale jakie było moje zdziwienie gdy odpaliłem sobie serwer z etpro 3.0.0 u siebie na kompie, wszedłem na niego .... i znowu nie działało.

Grzebie dalej
Dwie nowe komendy:
b_mapconfigdirectory
b_mapscriptdirectory

Podaje w nich ścieżki dostępu do katalogów skryptów (tak jak w opisie w pliku example.cfg)
i dalej to samo ....

Więc pytam się o co tu chodzi ? co trzeba zrobić aby w etpro 3.0.0 te nowe zmiany działały ? dlaczego na jednym serwerze działa a na innym nie ?
Niektórzy próbują mi wmówić że miałem jakieś zwidy z tymi spawnami no ale kilkanasćie razy pod rząd na serwerze ?

KaeL
Pewnie te servery gdzie to dziala sa pro smile.gif
maclin
Ehh tak samo jest z battery, gdzieniegdzie mozna wysadzic tylna brame no a na innym serwie sie nie da. Strasznie zbagowane to etpro, a tak dlugo pracowali i obiecywali rewelacje
HawK_
Swety zawsze mozesz zapytac jakiegos admina np. Miesie. Z tego co wiem bylo ustawione na dod wysadzanie tylnej bramy i spawn przy commanie na fuelu. tongue.gif
falubaz
to zalezy czy na serku wpisany jest skrypt wlaczjacy/wylaczajacy nowe rzeczy w etpro. To zalezy od admina :C wiec nie zaden bug biggrin.gif
Pozdro
Jędras
Porażka.... Samowolka adminów. Już niedługo całą grę bedą mogli sobie zmienić. Powinny być ustalane jakieś niezmienne elementy rozgrywki. A to z wyłączaniem spawna czy też rozwalanej bramy to już porażka.
blacktyger
imo wlasnie te ulepszenia sa fajne i oni chca jest eliminowac :x zalosne

swoja droga pierwszy post jaki widze w ktorym Swiety sie pyta a nie odpowiada - juz Ci wierze ze jestes czlowiekiem smile.gif

pzdr
dNkN!
QUOTE (Jędras @ 18:11, 27 03 2004)
Porażka.... Samowolka adminów. Już niedługo całą grę bedą mogli sobie zmienić. Powinny być ustalane jakieś niezmienne elementy rozgrywki.

niezmienne i stałe elementy rozgrywek są ustalane w ligach i cupach, ogólnie clan wars - et jest do CW a nie DM. admin serwera FFA ma takie możliwości na jakie pozwala mu jego wyobraźnia i doświadczenie, bo to jego serwer - nie podoba ci się, nie graj.

A to z wyłączaniem spawna czy też rozwalanej bramy to już porażka.

no właśnie nie. pomijająć fakt, że zmiany, które wnoszą map-skrypty z etpro tylko pozytywnie wpłyną na grywalność map w kontekście CW, to porażką było by gdyby nie można było ich wyłączyć na potrzeby (a raczej brak potrzeb) FFA, gdzie adekwatnie do poziomu możliwości jakie oferują mapy gra staje się bardziej chaotyczna.

w tym właśnie kontekście...
nikt tu nigdy nie dogodzi każdemu - ludzie od etpro napisali srypty, które (jak już wcześniej podkreśliłem) tylko pozytywnie odbiją się na grywalności map, bo zwiększą ich możliwości, postawią większe wymagania, itd - wy mówicie, że te zmiany są do dupy. zaraz obok ktoś pisze, że bardziej do dupy niż te zmiany, które wprowadzają skrypty jest możliwość niewprowadzania zmian. tak w ogóle to etpro ssie bo krzyczy na mnie jakaś koza jak mnie pojadą nożem i nie wyłączyli _deszczu_ a mieli wyłączyć ohmy.gif

zmiany etpro (szaczunkowo) popiera 90% normalnych, _awarzywnych_ klanów, które grają to do czego gra została stworzona.
falubaz
I nie wiadomo czy w kazdej lidze i cupie beda np takie same zasady dotyczace tych spawnow i bram, chociaz watpie, ale zawsze sie moze zdarzyc biggrin.gif
Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.