Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z et.pro 3.0.0
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Mapy i mody
evil_lord
Zacznę od tego, z jakim problemem tu przybywam. Otóż po zainstalowaniu et.pro 3.0.0 coś dziwnego stało się z moim łączem/ configiem. Do rzeczy: wchodzę na nieważne jaki server z nowym et.pro. Wybieram klasę, lagometer jest ok i ping też. Jednak w miejscach gdzie gra potrzebuje wiecej pamięci, ping mi się podnosi, a i na lagometerze widzę zielone "góry". Przykład grając axis na goldzie w domku ping 40 na zewnątrz 160. Wiem że to brzmi niewiarygodnie, ale tak właśnie mam ja i jeszcze jedna osoba.
Gram na Rate 25000, maxpackets 30. Mój komp:
Athlon 800
512 sdram
GeForce 4 Titanium 4200 128mb + dentki 45.23
dysk 40 gb (34 free)
Proszę pomóżcie, bo gra wygląda jakbym miał PL :/ sad.gif (a ich nie mam)
Słowem: et.pro 3.0 suX sad.gif
dNkN!
nie jestem do końca pewny czy to wina etpro chociaż należałoby wziąść pod uwagę taką możliwość, ze względu na wiele bugów nowej wersji moda.

imo tak drastyczne różnice pingu, które - jak mówisz - można zaobserwować w momencie kiedy opuszczasz domek (miejsce, w którym grafa wymaga niewiele od sprzętu) i wychodzisz na otwartą przestrzeń (no, tu już gorzej) powodują stery, cfg systemu, mielenie dyskiem, cfg et. to normalne, ja na obecnym sprzęcie (durex 800, 792ram, gforce 2 32mb) grając na dowolnym serku z załączoną muzą w postaci mp3 dostaje laga rzędu ~100-300ms. zaobserwowałem, że w miejscach, gdzie grafa wymaga od tego złomu niewiele dostaje małego laga, który rośnie adekwatnie do wymagań jakie stawia grafa w danej chwili.

jesteś pewny, że ten problem występuje tylko na nowym etpro?
sprawdzałeś inne bugfixy nowego etpro?
koleś ma tą samą wersję etpro co ty? taki sam/różny sprzęt?
evil_lord
Ten sam et.pro, te same objawy, kompy różne (juz 3 osoba ma takie same problemy)
od Athlona 2000 + do mojego kompa. Niestety jest tak tylko na et.pro 3.0.0 :/ Widać że będziemy musieli poczekać do et.pro 3.0.1 :/
Swiety
Może najpierw pingnij serwer zrób trace zanim będziesz wysuwał teorie że to etpro powoduje wzrost pinga.
Imo wpływ osp na pinga jest taki jak wpływ wiatru słonecznego na lagi.
Może wcześniej mieliście łącze dobre a teraz macie z dupy co zeszło się właśnie z czasem wydania etpro 3.0.0.
evil_lord
QUOTE (Swiety @ 16:39, 3 04 2004)
Może najpierw pingnij serwer zrób trace zanim będziesz wysuwał teorie że to etpro powoduje wzrost pinga.
Imo wpływ osp na pinga jest taki jak wpływ wiatru słonecznego na lagi.
Może wcześniej mieliście łącze dobre a teraz macie z dupy co zeszło się właśnie z czasem wydania etpro 3.0.0.

taa zepsuło nam się łącze.....3 osoby - jedna z Torunia, druga ze Złocieńca, a trzecia z Poznania. Nagle w tym samym czasie zepsuło nam się łącze. Coś mi się nie chce w to wierzyć dry.gif
VISTORANTE
Miałem podobny problem acz u mnie ping rósł o ok. 30-40. Rozwiązuje go bugfix. GL&HF.
Zu8eR
Problem etpro a ping to mniejszy problem. Otóż przez wspomniane powyżej bugfixy zrobił sie taki burdel, że już nie wiem co się dzieje. Każdy serwer ma innego bugfixa, zeby wejsc na serwer trzeba sciagnac akurat tego bugfixa, ktory jest na serwerze, bo nie ma tak, ze bugfix o wyzszym numerze dziala na serwerach gdzies jest mniejszy numer mad.gif Gdy probowalem sciagnac bugfixa z 18netSixMap w polowie sciagania rozlaczylo mnie i od tej pory mam takie bledy, że szlag może człowieka trafić. Raz nawet przeszedl z axisow do alliesów, nie wiem w jaki sposob bo nic nie naciskalem blink.gif duhi ohmy.gif . Związku z tym mysle o reinstalacji wolfa i czekam z utesknieniem na zakonczenie tego bugfixowania. Co do autora etpro to nikt go nie poganial na poprzednim etpro 2.0.7 bodajze, dalo sie grac, wiec po ch*j wydawał zabugowane etpro 3.0.0.
Prosze błagalnie o rade jakiegos prO tongue.gif zawodnika, ktory sie w tym nie pogubił
HawK_
Mojim zdaniem nowe etpro nowe problemy. A te bog fixy to jest jakis s****. Przyklad na Railu caly czas w glosnikach slyszalem "Objective taken, Objective secured". laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.