Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: TS instalacja w linuxie?
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
Bartoszka
Moze mi ktos napisac jak zainstalowac TS 2 pod linuxem?
Z tego co wyczytalem na forum pare osob uzywa ts w linuxie.
Za wszelka pomoc z gory dziekuje.
Slash-PL
Jeśli masz jako pakiet rpm to się to tak robi:
a) w X-Window klikasz 2x na pliku z pakietem i instalujesz
cool.gif w konsoli piszesz: rpm -i nazwapakietu.rpm

Jeśli masz spakowane i rozszerzenie = tar.gz lub tar.bz2 robisz tak:
a ) w przypadku tar.bz2 w konsoli piszesz: tar -jxvf nazwa_archiwum.tar.bz2. dalej postępuj tak jak jest opisane w punkcie X.
B ) w przypadku tar.gz w konsoli piszesz: tar -zxvf nazwa_archiwum.tar.gz. dalej postępuj tak jak jest opisane w punkcie X.
x) teraz wchodzisz do katalogu gdzie się rozpakowało archiwum (zazwyczaj cd nazwa_archiwum bo linux tworzy folder o nazwie jak archiwum). Piszesz po koleji:
./configure
make
make install
Teraz żeby uruchomić TS wpisz teamspeak lub teamspeak2 (nie pamiętam ph34r.gif)

PS. Ten opis opisuje (biggrin.gif) jak zainstalować większość programów. Nie gwarantuję, że zadziała z każdym.
Bartoszka
Po rozpakowaniu mam mam plik setup.sh i jak go odpalam to pisze:
cannot connect to X server.

Juz zainstalowalem biggrin.gif
Maczo
Ja sam też korzystam z Linuxa. Gram na nim w ET, używam TS. Mam z nim jeden problem: Czasami gdy włączę Linuxa działa mi mikrofon, czasami nie działa. Nie wiem, czym to jest spowodowane. Mam Mandrake Linux 9.0, sterowniki OSS. Wie ktoś może co mam zrobić?
Bialy7
Skad pobrac wersje pod linuxa ?
Slash-PL
www.TeamSpeak.oRg ph34r.gif.
Nie łaska wpisać "TeamSpeak" w google? :/ Tego uczą w piątej klasie podstawówki biggrin.gif.
Bialy7
Chodziło mi o instalke gry ktora po zainstalowaniu na linxie zaklada HOSTA a nie wymaga X-ów Mam dostep tylko konsoli sad.gif
sayetan
Bialy7 co ty za glupoty piszesz:

primo - jak mozesz cos zainstlowac z linx`ie skoro to jest www browser w trybie tekstowym
prima bela - hosta zaklada sie gdzie indziej, nie przez gre
prima balerina - daj sobie spokoj skor nawet nie wiesz co masz sciagnac to jak ty to chcesz zainstalowac?

Maczo: po zaladowaniu Linuksa wpisz w konsoli rexima otworzy Ci sie taki mixer w tybie txt
zobacz czy masz literke [R] przy linijce mic
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.