Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zrobić własnego crosshaira?
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
Loco
Widziałem ostatnio na jakimś screenie, że ktoś ma własnego crosshaira. Pogrzebałem więc w pak0.pk3 i znalazłem pliki "crosshaira.tga", "crosshairb.tga" itd. Wszystkie mają 64x64 piksele, są w 16M kolorów i mają po 16kB. Czy wystarczy, że zrobię sobie własny plik .tga z crosshairem i wsadzę go do katalogu gfx/2d (tak jak w paku)? Proszę o jakieś wskazówki.
dNkN!
modyfikując paczkę pak0.pk3 musisz liczyć z się z tym, że będzie ona un-pure (niezgodna) względem pak0.pk3, z których korzystają wszystkie serwery, co skończy się tym, że nie będziesz mógł wbić na serwery z sv_pure 1 (czyli czyste serwery). oczywiście, istnieje jeszcze jedna opcji - stworzenie własnej paczki, w której umieszczisz własne celowniki. jednak taka paczka musiałaby się znajdować nie tylko po twojej stronie, ale także serwera inaczej będzie działała tylko u ciebie na lanie.

keNOOBie|PL
hmm.. mozna imo.. skupic sie na tych co juz sa dostepne standardowo, bo w koncu nie sa zle.. tylko przyskrypcic.. troche i na rozne sytuacje otrzymac inne kolory i rozmiar a nawet polozenie... powinno rozwiazac twoj problem..

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.