Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Myszka 5-klawiszowa A4-techa
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Myszki i podkładki
hahaha
Witajcie,

Dostałem myszkę A4-techa WOP-49.
Ma 5 przycisków, 2 scrolle i można podpiąć przez usb lub ps/2.
Gdy podpiąłem przez PS/2 i miałem włączone sterowniki miałem klawisze 1-3....(4 i 5 wolf nie rozpoznał)
Wyłączyłem sterowniki (ps/2) to samo - 1-3 (4 i 5 nie)
Podpiąłem po USB
Właczyłem sterowniki .... 1-3, 4-5 nie żywe
Wyłaczam sterowniki ...... 1-5 ohmy.gif , tylko że 3 i 4 i 5 wpisuje sie w wolfie jako MOUSE3 laugh.gif
Jak wpisze w konsoli z ręki binda na MOUSE4 też nie działa....
W sterownikach ustawiłbym tak jak na 3 przycisk udawanie środkowego przycisku , ALE NIE MA CZEGOŚ W STYLU 4 PRZYCISK lub Dodatkowy przycisk
Kombinowałem, bo sterowniki mogą udawać, że jak wcisne 5 robi np. F11. Ustawiłem tak, zrobiłem binda na f11 i bind z klawiatury działał, z myszy nie wink.gif sad.gif .

Z góry dziękuję za odpowiedzi

PS: Mam windowsa 98SE, Athlona 2000+ i geforce 4 cool.gif
j!mmy
huh.gif A próbowałeś wcisnąć jednego ze scroli? Może tam właśnie masz ten "Zagubiony" 4 przycisk?

-------------------------------------
It is our nature to kill, kill, kill!
keNOOBie|PL
hmm.. Dankan juz wypowiadal sie na temat dodatkowych klawiszy myszki.. poszukajcie na forum.. bo szczerze nie wiem, jakie macie problemy.. czesto tak jest, ze dodatkowe klawisze myszy nie sa rozpoznawalne i wtedy trzeba robic samemu bindy..

---> moze daj ps/2 i zbinduj recznie ?????<----

ja nie mam takich problemow.. gram na myszce za 15 zl.. noname.. 2 klawisze i roller smile.gif blat robi za podkladke.

Pozdrawiam
hahaha
Nie chodzi o to, że nie moge znależść przycisku tylko:
pod windowsami działa 5, jak włącze ET lewy przycisk rozpoznaje jako MOUSE1, drugi jako MOUSE2, a 3,4 i 5 przycisk rozpoznaje jako MOUSE3!!!
Teraz rozumiecie??
blacktyger
ja tak mialem i wszedlem na www.a4tech.com sciagnalem sterowniki do odp. myszki modelu itd. i w ETCONFIG pozniej danego binda zrobilem jako np. MOUSE5 i dzialala pzdr
entereczek
A chociaż powiedz jak masz skonfigurowany ten program A4 techa.
Tam w tym iWheelWorks mozesz ustawić, że na klawisze masz przypisaną akcje np. zamknięcie okna.
Powiedz co masz tam ustawione!!!
blacktyger
to jest nie wazne
mam wstecz i w przod okna internetowe i foldery, ale poprostu musiz zaktualizowac stery i pozniej to sa klawiesze
MOUSE3
MOUSE4
MOUSE5
xed2
Ja mam też A4Techa tylko model WOP-35PU z 2 kólkami i 5 przyciskami (MOUSE1 i 2 zwykłe, MOUSE3 pod jednym z kółek, MOUSE4 i 5 po bokach)
wszystkie przyciski działają bez żadnego problemu i to bez instalowania ich sterowników (dostałem na dyskietce), po prostu włączyłem do ps2 odpaliłem i wszystkio działało. ET wykrywa wszystkie przyciski oddzielnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.