UBERSOLDAT
14:35, 11 09 2003
Osobiście Jestem zawiedziony patchem 1.02 poniewaz nie usunął najwarzniejszych bugów m.in. Częste wywalanie z servera na kampani (niewszystkim się to zdarza ale dużo osub ma taki problem),Gdy wejdzie jedna osoba ze złym pingiem "zarażamy się pingiem" i czasami nasz ping rosnie w góre nawet jezeli na poczatku mieleiśmy ping 1.To niewszystkie bugi jakie występują ,Patch zaś poprawił drobniejsze bugi w grze
które nie sął takie ważne, i z którymi mozna śmiało grac.
Prosper
15:49, 11 09 2003
Sry gosciu ale bredzisz. Szczegolnie z tym zarazaniem pingiem. Zarazic to sie mozna hiv jak nie uzywasz kaptura ale nei pingiem.
Patch wyeliminowal najwazniejsze bugi.
EOT
SCORPiON
18:22, 11 09 2003
nie instalowac lepiej poczekac za bedzie "popularny"
Jak nie wyeliminowali problemu z wywalaniem z serwera podczas zmiany map to ide wiązać sznur

. Jak narazie, chyba żaden z polskich serwerów nie działa z pachem, więc trudno coś na jego temat powiedzieć.
Nie ustalujcie go narazie! Nie ma potrzeby, dopoki CB nie potwierdzi zeby na nim grac, na zadnym powaznym serwerze patcha nie bedzie.
Ubersoldat >> LOL ? o_O Wywalanie jest spowodowane slabym kompem i tyle. Nikogo z dobrym kompem jeszcze nie wywalilo po koncu mapy/kampanii
Esterad
20:52, 11 09 2003
Macie gdzieś info co dokładnie poprawia patch ?
Ja zainstalowałem sobie po prostu dwa razy wolfa, raz z patchem raz bez i problem z głowy... :]
| QUOTE (Esterad @ Sep 11 2003, 06:52 PM) |
Macie gdzieś info co dokładnie poprawia patch ?
|
Lista zmian dostepna jest TU
jak to cb nie potwierdzil ? specjalnie o tydzien cupa opoznili przez tego patcha , a nie rozumiem waszego toku myslenia , zeby nie instalowac patcha , przeciez jak nikt nie zainstaluje to nie bedzie on popularny wiec kolko sie zamyka ...
| QUOTE (d0kUs @ Sep 11 2003, 05:38 PM) |
Nie ustalujcie go narazie! Nie ma potrzeby, dopoki CB nie potwierdzi zeby na nim grac, na zadnym powaznym serwerze patcha nie bedzie. |
laugh i w ten sposob cb staje sie wazniejsze niz splash damage? bzdura. gralem na 1.02 i powiem wam, ze roznic w sumie w ogole nie widac. moze lepiej sie gra bo nie ma minibugs, ktore czasem potrafily dopiec. tak czy siak, jezeli nie bedziecie instalowac, serwery nie beda przestawiane i vice versa. z biegiem czasu patch i tak bedzie na wiekszosci serwerow, wiec lepiej imo nie komplikowac zycia tylko patchowac serwery i clientow...
| QUOTE (d0kUs @ Sep 11 2003, 05:38 PM) |
| Ubersoldat >> LOL ? o_O Wywalanie jest spowodowane slabym kompem i tyle. Nikogo z dobrym kompem jeszcze nie wywalilo po koncu mapy/kampanii |
Wywalanie nie jest spowodowane slabym kompem tylko slabym laczem. Na starym necie wywalalo mnie dosc czesto pomimo tego ze kompa mam niezlego. Po zmianie na neo problemu nie ma.
| QUOTE (Stark @ Sep 11 2003, 06:16 PM) |
| Czy AMD 2000+, GF3, 512RAM to aż taki słaby komp?? |
Jeśli pytanie dotyczy, czy wymieniony sprzęt nadaje się do gry w ET to Ci powiem, że ja mam CPU AMD Duron 800 MHz / RAM 256 MB 133 MHz / GPU GeForce 256 32 MB SDRAM i odkąd zrobiłem sobie osobną partycję FAT16 na plik wymiany (są dużo szybsze operacje zapisu-odczytu) i podłubałem w configu to gra mi się świetnie! Największą bolączką są lagi servera gdy jest za dużo osób (np. Tenbit.pl).
mój konfig siedzi TU.
Dariush00
3:10, 13 09 2003
Czyli jak zaintalujemy 1.02 to nie bedzie mozna grac na starszych serwerach, tak?
A czy jak nie zainstalujemy tego patcha to czy bedziemy mogli grac na serwerach juz zpatchowanych do 1.02?
| QUOTE (Esterad @ Sep 12 2003, 09:21 PM) |
Czyli według ciebie neo+ jest słabym łączem ? Nie mów za wszystkich, w twoim przypadku niby się sprawdza a w innym nie... Czy mi się wydaje czy granat szybciej wybucha ? |
Hmm widze kolega ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Napisalem iz po zmianie na NEO problem ktory wystepowal ustapil a na staryn laczu sie pojawial.
Podsumowujac:
1. Stare gowniane lacze - problem z wywalaniem z serwa
2. Nowe lacze neostrada - juz nie wywala z serwera
Mysle ze teraz wyrazilem sie jasno bo poprzednia wypowiedz faktycznie byla zawila i nie zrozumiala dla zwyklego smiertelnika
Esterad
11:37, 13 09 2003
| QUOTE (Mr.X @ Sep 13 2003, 07:27 AM) |
Hmm widze kolega ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Napisalem iz po zmianie na NEO problem ktory wystepowal ustapil a na staryn laczu sie pojawial.
Podsumowujac: 1. Stare gowniane lacze - problem z wywalaniem z serwa 2. Nowe lacze neostrada - juz nie wywala z serwera
Mysle ze teraz wyrazilem sie jasno bo poprzednia wypowiedz faktycznie byla zawila i nie zrozumiala dla zwyklego smiertelnika |
Heh, też nie wyraziłem się jasno...
Chodziło mi o to, że ty masz neo+ i ja mam neo+ i ciebie nie wywala, a mnie tak...
To nie tylko zależy od łącza...
Prosper
12:14, 13 09 2003
Instalowac pacza i juz
hahahahhaha
a ja wam powiem, że gówna prawda - błąd określany jako "server disconnect from unknown reason" nie jest wynikiem ani słabego kompa ( lol ), ani nikczemnego łącza ( chociaż jest taka opcja ale poprzedza ją mega lag po którym serwer rozłącza - po czasie x - w zależności od konfigu serwa )...ja mam athlon 1,7XP+, 512ddr, gforce 2 64mb i łącze CABLE (512kb/128kb = 64kB/s / 16kB/s) gram tylko na serwie postawionym w naszej sieci gdzie ping z reguły jest w granicach 20-50, a przy włączonym downloadzie na pełnej mocy i mega pingowcach na serwie 50-100, przy czym maxping serwa wynosi 400!!!... problem leży w naturze relacji serwer->client / client->serwer (ponoć w patchu 1.02 ten bug jest właśnie poprawiony!) o występuje kiedy, np:
- próbujesz wbić się na serwer podczas ostatnich sekund wurzburg radar, komp ładuje pliki a serw kończy sesje i przechodzi do łądowania plików mapy railgun, innymi słowy - między planszami
- w przeciwieństwie do klientów dedykowane serwery są nieco bardziej stabilne ( szczególnie te z debugerami ), więc kiedy klient łapie zwis
- kiedy ref albo rcon cie wywala ( bez echa )
- etc..
- etc...
mam nadzieję że szybko serwery się przestawią na nowego patcha patrząc po eyu to Polska jest mocno zacofana w stosunku do innych krajów. I tak przeciez serwery będą musiały być przestawione jeśli bo klany musze mieć gdzie grac w CB a tam jak wiadomo patch 1.02 będzie obowiązującym
czlowiek
17:45, 14 09 2003
| QUOTE (DaBi @ Sep 14 2003, 03:13 PM) |
| mam nadzieję że szybko serwery się przestawią na nowego patcha patrząc po eyu to Polska jest mocno zacofana w stosunku do innych krajów. I tak przeciez serwery będą musiały być przestawione jeśli bo klany musze mieć gdzie grac w CB a tam jak wiadomo patch 1.02 będzie obowiązującym |
do czasu zainstalowania patchow na servach toudiego malo osob go bedzie uzywac. chociaz niewiem czy to wogole nastapi bo maja byc wylaczone pod koniec wrzesnia (a moze dopiero pazdziernika). a co do CB to wiekszosc meczy i tak jest rozgrywane na servach za granica.
FALUBAZ [PL]
20:51, 18 09 2003
z teg oco napisane pod tamtym linkiem to sa dobre zmiany np. z air strikiem i co wazne cov opsy moga podniesc bron przeciwnika nie tylko snajperki i stena
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.