Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ShowCast
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Scena klanowa
EmbeZZlemEnt
Polska jest jedna z najwiekszych scen ET w Europie i o dziwo nie mamy ani wlasnego showcasta, ani servera z ktorego mozna ogladac cos na zywo ;[.

Jesli sever da sie jakos wytlumaczyc, to brak showcasta raczje ciezko. Jest dosc duza ilosc uzytkownikow z zew. ip i mamy az 3 potezne servisy informacyjne, ktore moglyby objac patronat nad takim przedsiewzieciem - sek w tym ze nikomu sie nie chce dry.gif [A no i jest jeszcze CB server, ktory mozna wyprosic od NoOne'a lub Bertiego - chodz nie wiem na jakich zasadach to wszystko pracuje]
Moze brak osob ktore w sensowny sposob komentowalyby mecz ?
A dupa NoOne i Rover swietnie komentowali mecz PoisonvsC4 - chodz wydaje mi sie ze bylo to bardziej po to zeby zareklamowac oba klany unsure.gif

Nie wdaje sie wam, ze czas to zmienic ?
Pewnie kazdy powie tak jasne - ale nikt nic nie zrobi
blinkkin
najwiekszy problem jest z dobrym serverem, chyba ze ktos z poteznym laczem sie zadeklaruje. inny pomysl to porozmawianie z wlascicielami polskich internetowych radiostacji. osob chetnych do komentowania spotkan raczej nie brakuje...
Thoro
Chyba shoutcast, ale niewazne smile.gif.

Fakt faktem, ze przydaloby sie kilka serwerow shoutcasta. Komentatorow akurat nie trzeba by bylo dlugo szukac. Problem w tym, ze serwery shoutcasta obciazaja dosc znacznie lacze i w zwiazku z tym malo kto chce postawic taki serwer. Ja staralem sie zalatwic taki serwer na final mojego turnieju. Rozmawialem z kilkoma osobami i z 2 firmami, ale nic z tego nie wyszlo. Jedna osoba powiedziala, ze moze postawi, ale w koncu nic z tego nie wyszlo.
blinkkin
narazie to nic oficjalnego, ale juz po rozmowie z adminem drugiego w kolejnosci radia dostalem pozytywna odpowiedz. pozostalo tylko kwestia komentatorow. server jest na 32 osoby przy jakosci 48 kbps, ale lepsze to niz nic.
nkr
e marudzicie, poisony juz zrobily 3 shoutcasty i wychodza co raz lepiej
2x z meczow vs C4
no i wczoraj na zywo mogliscie posluchac meczu Polska vs Austria,
NoOne wspiera nas swoim laczem, ktore ma :
Parametry transmisji - Łącze : 2.4gbps, Sloty : 250.
Wydaje sie to duzo, ale poison vs C4 sluchalo az 240 osob, wiec zostaje ledwo 10 wolnych miejsc :C Tym samym chyba nie ma lepszego lacza juz, ktorym by mogl nas raczyc polski shoutcast :[
KaeL
imo nawet wczorajsza prowizorka (mecz z austria) byla calkiem dobra

co prawda kiektorzy uciekali przed daniem wywiadu :PPPPP ale co z tego smile.gif)))))

jedyna niedogodnosc jest taka ze shoutcast jest tylko gdy jest NoOne (chyba ze to sie zmieni), czyli jak np pojdzie na piwo to nici z shouta

gj panowie komentatorowie
EmbeZZlemEnt
QUOTE (nkr @ 14:13, 3 05 2004)
e marudzicie, poisony juz zrobily 3 shoutcasty i wychodza co raz lepiej
2x z meczow vs C4
no i wczoraj na zywo mogliscie posluchac meczu Polska vs Austria,
NoOne wspiera nas swoim laczem, ktore ma :
Parametry transmisji - Łącze : 2.4gbps, Sloty : 250.
Wydaje sie to duzo, ale poison vs C4 sluchalo az 240 osob, wiec zostaje ledwo 10 wolnych miejsc :C Tym samym chyba nie ma lepszego lacza juz, ktorym by mogl nas raczyc polski shoutcast :[

I to sie nada ;] Nie sadze zeby jeszcze wiecej osob sluchalo shoutcast'a[ sry za moj blad tak to jest jak sie pisze na bani].
Fryta&Co niezle komentuje mecze i bardzo fajnie, ale przydaloby sie zeby nie byly to tylko mecze poisonow i c4 [ mamy jeszcze ic, 17, dot, hunterow i w cholere innych klanow]. Okazji do postawienia serverka jest mase, wiem ze to poswiecenie bo trzeba zawsze zrezygnowac i siedziec, a do tego gadac [ tongue.gif ] , ale na pewno znajda sie osoby dodatkowe, ktore poprowadza sprawnie shoutcast'a
[Imho brakuje jakiegos site'a zrzeszajacego komentatorow, jakiegos servisu - przynajmniej jakiegos patronatu medialnego]

W radyjiu ja sluchalem tylko 3 meczy pol vs aut, c4 vs poison x2. O reszcie takich przedsiewziec nic mi wiecej nie wiadomo
Shynshylla
Ja nawet nie wiem jak i kiedy mogę te mecze oglądać - więc albo jestem lamka albo po prostu za mało jest informacji. Przydała by się jakaś stronka czy cosik.
AciD
Sluchaj Embez ty chyba malo sie dosc znasz bo zeby moc polozyc SHOUTcasta trzeba miec DOSC niezly serwer, jesli chodzi o stawianie shouta na takim neo to owszem, moze dla 5/10 osob ? Jesli chodzi o mnie i pewnie o cala mase innych - kazdy jest chetny do komentowania bo to nie jest imo zadne poswiecenie, ale za to jesli chodzi o serwer shouta... Na scenie RtCW bylo radyjko przez pewien czas i bylo dosc popularne to trzeba przyznac i mysle ze tak samo byloby na scenie ET, "jedyne" czego nam trzeba to ktos kto wyczaruje do tego serwer (czyt. niestety na scenie et nie bedzie czestszego radia z powodu problemow technicznych).

A jesli chodzi o info nt. shoutow, czytac newsy na serwisach ET, tam zazwyczaj jest wspomniane o shoucie w newsie nt. meczu.

Czyli reasumujac : dajcie mi serwer i moge wam komentowac nawet mecze 4v6 na fueldump/sillyctf :C
EmbeZZlemEnt
Tak AciD twoje zdania wielokrotnie zlozone powalily mnie na ziemie. Fryta ma do dyspozycji serwer do shoutcasta jak napisal nkr. Brakuje jedynie stalych shoutow i o to sie rozchodzi. Ostatnio Mit0s zajal sie soutcastem - prwadzony jest calkiem pro, ale niestety mit gra tylko w rtcw i pewne rzeczy sa dziwnie nazywane. Tak czy siak netsports cos robi w tym kierunku
NoOne
Problem jaki jest nie jest zwiazany w moim przypadku z laczem. lacze 2.4gbps www.xs4all.nl na jakim jets clanbase.com potrafilo by udzwignac spokojnie 10x wiecej niz 250 wink.gif, dla jakiegos fanatyka proponuje podzielic srednio 4KB/s na osobe. W tej chwili aktywnych 24/7 jest 2 servery praktycznie wolne, zawsze mozna jeden poczyc kazdy po 250 slotow..

Problem jaki sie rodzi to takim, ze servery shoutcasta uzyczane sa tylko jesli w/w liga lb mecz grany jest w ClanBase.com moze to byc cup/ladder/hosted cup, chodzi po prostu o to ze nie chcemy uzyczac servera innym ligom, co jest zreszta zrozumiale czystym marketingiem i rywalizacja pomiedzy nami ( strzezcie sie imo sponsorzy moga sie pojawic w nadchodzacych sezonach mocni:> ). DLatego tez min. odmowilem osttanio pozyczenia shoutcasta na mecze cGc.

Wracajac, do servera shoutcast naprawde tez nie jest potrzebne wiele, jezeli ktos dysponuje np kontem shell z powiedzmy umozliwionym execute, i jakims prostym kompilatorem spokojnie moze postawic na nim hosted server shoutcast, mozliwe sa tez relay pomiedzy serverami na sztywno.

To tyle odnosnie serverow i shoutcasta, tak ozywilem temat chyba ale moze kogos zaciekawi.
FarSight
QUOTE (NoOne @ 17:16, 25 05 2004)
Problem jaki sie rodzi to takim, ze servery shoutcasta uzyczane sa tylko jesli w/w liga lb mecz grany jest w ClanBase.com moze to byc cup/ladder/hosted cup, chodzi po prostu o to ze nie chcemy uzyczac servera innym ligom, co jest zreszta zrozumiale czystym marketingiem i rywalizacja pomiedzy nami ( strzezcie sie imo sponsorzy moga sie pojawic w nadchodzacych sezonach mocni:> ). DLatego tez min. odmowilem osttanio pozyczenia shoutcasta na mecze cGc.

Tak kiepsko z CB ze uwazacie cGc za konkuręcję ?? .... imo takie cos (czyli danie shoutha of coz jak jest jakis wolny) mogłbys zrobic .....
hyhy
#cb6on6.pl , www.cb6on6.ovh.org , szołty i ettv na mecze cb pl
conish
No... po poltora roku czekania nareszcie mamy! ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.