Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stawianie serwera
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Serwer
ppage
Cześć
Długo szukałem na forum i na irc #etpl , #wolfpl, ale jednak nieznalazłem odpowiedzi.
Czy idzie postawić serwer pod et dedykowany dla internetu, jeżeli jest się w sieci lan i niema się publicznego IP tylko wewnętrzne.
Wiele osób mówiło że idzie, jedak nikt niewiedział jaki poźniej wpisać IP żeby się z nim połączyć!?
Może ktoś z was wie ?
Pozdrawiam wink.gif
Swiety
Widocznie zbyt długo nie szukałeś.
Jednym ze sposobów jest forward portu. Ktoś musi skonfigurować router w lokalnej sieci (ty ?, admin ?) aby cały ruch z zewnątrz na danym porcie był przekierowywany na twój komputer. Wtedy ip takiego serwera to poprostu ip jakie masz na zewnątrz.

PS. Stawianie dedykowanego serwera Wolfa w wewnętrznym LAN-ie bez stałego ip to naprawdę zły pomysł. Chyba że do gry 1/1, 2/2.
ppage
aha, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
będe musiałposzukać sponsora laugh.gif
pozdrawiam
shela
Swiety niekoniecznie zmienne IP musi byc przeszkoda....istnieja serwisy jak np. dyndns.org ... wtedy zamiast IP wstukuje sie hosta i dziala...przetestowalem i dzialalo wiec zmienne IP nie jest az tak wielka przeszkoda ktorej sie nie da obejsc...wystarczy chciec smile.gif
Swiety
Ale on nie ma dynamicznego (zmiennego) Ip tylko wewnętrzne (za maskaradą). Jest stałe tylko że jest wewnętrzne biggrin.gif
shela
tak tak..ale chodzilo mi o samo Post Scriptum biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.