Witam
Tego tematu niemoge ominac :DDDD
Jakoz iz prawie 5 dni posiadalem Vipera Razera, cos moge o nim powiedziec....
Pewnego slonecznego dnia pojechalem w towarzystwie Janka do MMV ( dystrybutor Vipera , okolice Okecia)....bylem wielce przekonany o doskonalosci tej myszy ...takie recenzje , takie opinnie...mialem kase, mysle sobie ...a kupie!.
Do plecaczka zapakowalem ICEMATa, zeby sie przekonac jak ow cudo smiga na mojej mega pr0 podkladce. Na miejscu niestwarzano mi problemow, od reki dostalem jedna sztuke do sprawdzenia.Testujac w windowsie na ICEMACIe razer chodzil po prostu cudownie. Jedan czytajac wczesniej pewne forum , napotkalem sie z opinniami ze Viperek tnie sie przy niskim sensie.Mialem zamiar to sprawdzic. No wiec sprawdzilem i niepowiem troszke sie zacinal. Mimo wszystko postanowilem go kupic ( wbrew obawom Janka - pytal sie mnie 10x czy aby napewno jestem do konca przekonany ze nie bedzie mi to przeszkadzac).Wrocilem do domcu zainstalowalem stery, odpalilem ET....Q-wa KATASTROFA !!!!...Zacinanie...no koszmrne ciecie sie myszy przy moim sensie....grac sie nie dalo. Bylem twardy i za namowa Pio probowalem sie przyzwyczaic do wysokiego sensa. Gram gram gram
proba szybkiego odwrotu i bach celownik nieco sie poruszyl ...po czym zatrzymal...i am dead :[..i tak 1 , 2 , 3...4 , 5x...:[ Zdenerwowalem sie straszliwie, juz chcialem nia walnac o sciane, po czym myszke chcial sparwdzic Daniel. A noz-widelec moze jemu podpasuje....niestety Daniel polegl szybciej niz ja, bo po okolo 30 min grania. Odlaczylem....spakowalem , zawiozlem do MMV...dalsza czesc przekleje z forum q3 gdzie staralem sie ludzi przestrzec przed Viperem
"Koniec mojej pzrygody z Rezerem ;]
Mysz oddalem na gwarancji , zostaly mi zwrocone pieniadze. W serwiesie mysz zostala sprawdzaona , mieli mi juz wydac nowa , ale poprosilem o sprawdzenie i tej.Po chwili okazalo sie ze i ona posiada ow blad ( co juz na 100% upewnilo mnie, ze 100% myszek Razer Viper jest walnietych). Przyszedl mily pan i zrobil mi wyklad...o tym ze jest to tzw " akceleracja wsteczna" ... "problem powszechnie znany",...
"niedpodlegajacy gwarancji". Po moim argumencie iz w opisie myszki an stronie nie ma o tym mowy , uslyszalem cos w stylu "pzreciez takich rzeczy w ofercie sie nie umieszcza" (ciekawe oO)....Mialem szczescie ze nabylem mysz bezposrednio u dystrybitore i to ze wczesniej umowilem sie na spotkanie i tam pojechalem. Gdybym kupil na giledzie czy gdziekolwiek indziej, mozliwe ze, ze zwrotu pieniedzy bylby nici. Handlowiec oddawajacy mi pieniadze zapyatla tylko czy az tak badrdzo tnie jednak, czyli cos tam wczesniej wiedzial....
MMV to porzadna firma , dlatego dziwie sie ze dystrybuluja takie ****o jak Razer.....beda mieli pzrez to tylko niepotrzebne zwroty i awantury.
Podsumowujac ...Razer Viper to porazka , to tak jakby kupic samochod z 5 biagami , i niemoc uzywac np 4 biegu. Mysz neidopracowana i wypuszczona na rynek zbyt wczesnie, a szkoda.
Dziwia mnie testy w gazetach i serwisach www np: "Po czasie spędzonym na eliminowaniu terrorystów, przyszedł czas na hit ostatnich miesięcy - grę Enemy Territory. Tutaj, ponownie jak w przypadku Quake'a, trudno wskazać jednoznacznie zwycięzcę. Obie myszki oferują podobny komfort gry, pozwalając na natychmiastowe i dokładne celowanie." www.pclab.pl...gram w ET praktycznie od poczatku, w 2 klanie w Polsce. Myszka bawilo sie 2 moich znajomych i mamy to samo zdanie - na tym sie w ET nie da grac(ocene jak sparwuje sie w innych grach pozostawiam innym uzytkownikom).
Polecam za to bardzo miarodajny test Razera na
http://www.fragbite.com/?articleID=141 gdzie pzreprowadzona jest naparwde rzetelna recenzja. Szkoda tylko ze takich jest tak malo w sieci.
pozdrawiam"
i to tyle RAZER VIPER SUX....to pomylka, a nie mysz... :[ Obecnie jestem posiadaczem mx310....i ta mysz moge polecic kazdemu !!!!
pozdrawiam
P.S. Wsteczna akceleracja w Razerze objawia sie tym, ze probujac wykonac szybki obrot ...mysz zglupieje oO...Szczegolnie widoczne jest to pzry niskim sensie , chociaz bylo rowniez odczuwalne przy sensie wysokim. Jak to wyglada??. Ustawiamy kursor w windowsie na srodku ekranu, dynamicznie szarpiemy mysza w lewo, badz w prawo....kursor sie przesunal??? Nie !!! zadrgal w miejscu i sie zatrzymal.(chodzi mi o Vipera oczywiscie, mxXXX niema z tym problemu)
P.S.2 Evil...to bylem ja ...i niechodzilo tylko o ICEMATa

)))