Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ASE na linux'a
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
Owicz_13
Mam pytanko: Czy istnieje ASE (All-Seeing Eye) dla linux'a ?? Szukałem wszędzie ale nie znalazłem.
Jak ktoś ma link do downoadu to prosze podać,
Prosiłbym o szybką odpowiedż cool.gif
besti
nie istnieje ASE na linuxa, ja odpalałem je na emulatorze WINEX i bardzo dobrze działało, jest też kilka niedorobionych klonów (robionych po pijaku chyba bo ich wygląd =szczególnie to=przypomina czasy win 3.1), polecam emulować, zawsze orginał będzie lepszy i normalnie działa, nawet odpala gry bez problemu po kliknięciu, a WINE czy WINEX to podstawa w linuxie, więc wcześniej czy później zostaniesz zmuszony do instalacji jednego z tych "emulatorów" , różnica jest taka, że WINEX automatycznie stworzy ikonkę na pulpicie do ASE

Besti
Riociq
QUOTE (Owicz_13 @ 7:40, 8 07 2004)
Mam pytanko: Czy istnieje ASE (All-Seeing Eye) dla linux'a ??

Tak istnieje klon ASE na linuxa nazywa sie XQF nawet sa skrypty na ird do xchata wink.gif tak ze wypas i pelen bajer.
Sam kozystam z niego i moge ci go spokojnie polecic. Kozysta z bibliotek qstat a mozez znalezc jego zrodlo i binria tu: http://www.linuxgames.com/xqf/

Pozdrawiam Riociq
besti
QUOTE (Riociq @ 1:13, 10 07 2004)
Tak istnieje klon ASE na linuxa nazywa sie XQF nawet sa skrypty na ird do xchata  wink.gif  tak ze wypas i pelen bajer.
Sam kozystam z niego i moge ci go spokojnie polecic. Kozysta z bibliotek qstat a mozez znalezc jego zrodlo i binria tu: http://www.linuxgames.com/xqf/

Pozdrawiam Riociq

nie wiem czy twórcy tego XQF wiedzą, że linux dawno temu, służy jako desktop i nie każdy ma ochotę patrzeć na wigety z ery kamienia łupanego, dzisiaj każdy desktop na linux ma gtk >=2.0 lub qt >=2.0 z renderingiem i itp.
Q76

nie wiem czy twórcy tego XQF wiedzą, że linux dawno temu, służy jako desktop i nie każdy ma ochotę patrzeć na wigety z ery kamienia łupanego, dzisiaj każdy desktop na linux ma gtk >=2.0 lub qt >=2.0 z renderingiem i itp.

Jak nie wiedzą, jak wiedzą ?
Żródełek się nie miało ?
./configure --help jest dosyć ciekawą lekturką...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.