Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FFA czyli NUDA...
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
Papus
Grajac w sumie codziennie na publicznych serwerach dotknelo mnie cos czego sie kiedys obawialem. Mimo iz nieraz bitweki sa naprawde ciekawe widoczne staje sie to ze sa zawsze te same 8 map. Ja mam przynajmniej juz tego dosc...chcialbym abyscie sie wypowiedzieli za tym czy milym akcentem moglby byc jakis dobry serwer z kampania skaldajaca sie z 6-8 map ktorych nie ma w standardzie. Np. == Caen + Village + DDay + Monte Cassino + Venice + Grecce == jest pewnie wiele innych ciekawych map na ktorych ludzie nie graja bo po prostu ich nie ma !! Mysle ze aby obronic polska scene et przed nuda nalezaloby zalozyc chodz jeden taki serwer....slucham propozycji, moze jakis admin sie zmiluje nad nami badz nie :] PZDR ALL !!!
snow131
Dla mnie pomysł jak najbardziej ok. Rozmawiałem kiedyś z kimś z 18net i powiedział że takowy serwer stał przez miech czy dwa i nikt na nim nie grał:/
Sir_Ace[PL]
Człowieku blink.gif ! Jak ci sie mapy znudziły to se zmień gre na pokemony tongue.gif . A tak na serio to jest wiele serverów z nietypowymi mapami.
Grasz w jakimś klanie? Jeśli nie to spróbuj. To całkiem inne "dojrzałe" rolleyes.gif oblicze ET. Tam gra się zawsze ciekawie i nigdy nie jest nudno.
j!mmy
hmmm, zainstaluj sobie The All-Seeing Eye- fajny darmowy program- dzięki, któremu można w łatwy, szybki i prosty sposób sprawdzić- jakie mapy są aktualnie grane na serwerach- napewno znajdziesz jakieś serwery z niestandardowymi mapkami, jeśli nie w Polsce to w Europie

pozdro! wink.gif
falubaz
to idz na dod1 tam jest tcbase venice et_village nachteinbruch i caen czasami . imo lepiej pograc sw jak ci srampannie sa nudne
Papus
No tak spodziewalem sie takich z dupy wysmiewanych komentarzy :] A tak serio na dod1 sa jak slusznie ktos tu nazwal "CZASAMI" takie mapki, po drugie EYA'a mam stary juz gdzies od komunii :], po trzecie widzialbym taki serwer w Polsce bo nie lubie grac z ludzmi z ktorymi ciezko sie porozumiec. Serwer ze czasami mnie nie interesuje....nie ma takiego w Polsce na ktorym by nie bylo oasis, gold rush, seewall, fueldump itd...czekam na propozycje a nie z!@#y a co do klanu to o to sie ktorys z krytykow nie martw. PZDR
tranx-san
ohmy.gif Jest bardzo duzo serwerow z customami... wystarczy poszukac... bywaja nawet takie na ktorych sa same customy... nie nadarzysz map sciagac biggrin.gif

Ale masz racje FFA to nuda... ale zeby sie nie nudzic od tego sa klany.. gdzie codziennie (zalezy jaki klan) gra sie CW z lepszymi/gorszymi przeciwnikami... na roznych mapach, sa wieksze emocje, kupa smiechy, czsami nerwy...

Jezeli nudzi ci sie gra na ffa to wez kilku kumpli, wejdzcie na jakis zdupy serwer i pograjcie wszyscy covercikami na knife kille... tez ejst zabawa... kto mowil ze na ffa trzeba wykonywac obj non stop blink.gif
Swiety
QUOTE (Papus @ 18:29, 12 07 2004)
jest pewnie wiele innych ciekawych map na ktorych ludzie nie graja bo po prostu ich nie ma !!

No jak ludzie mają grać na mapach których nie ma biggrin.gif
Estaloth
Ech był juz podobny temat, ludzie podawali servy gdzie sa customy itd. Imo wiele zalezy od ludzi, z którymi grasz i od tego ile grasz. Custom Ci nie pomoze jesli grasz tylko ffa, a ET jest dla Ciebie kolejną grą do zaliczania (jak panienki dla co niektorych). Ja gram duzo nawet bardzo, ale potrafie sie za!@#iscie zabawic na oklepanej oazie czy grushu, a za!@#iscie sie nudzic nawet na najfajnieszym customie ktoreg gralem pare razy. Ludzie doradzaja klan, ale...jak nie masz serca do tej gry to odpuść. Gry sa po to by bawic a nie nudzic czy stresowac. Imo nic na sile.

Na koniec pare serkow gdzie masz customy:
Day of Days PL [ET] - 62.87.220.36:27960
Bredbandsbolaget ET#1 (EFTERLYST) - 213.115.128.60:27960
*BiO* Clanserver - www.fpsclanservers.net - 212.13.197.137:27964

WIRTUALNA POLSKA [Custom] - 212.77.99.7:27960 - To raczej ciekawostka bo poziom okreslany jest mianem warzywniaka. (Ale nawet tu dostaje po dupie :<)

Edit: Podobny temat? ->Tutaj, masz tu sposoby co robic by rozleklamowac mapy, czy adresy serkow. :C

Btw. Masz klan? To są 2 możliwości:
- albo jest to warzywny klan, a klanowki wygladaja jak ffa i ten klan to dla Ciebie to wiecej ffa
- albo naprawde nie masz serca do tej gry i naprawde odpuść sobie, bo grasz zeby grac, a nie dobrze sie bawic

Gra w klanie to emocje nieporównywalne do ffa. Część graczy odpuszcza sobie ffa, bo gra czesto klanowki z czego jest calkowicie usatysfakcjonowana, bo fun jest wiekszy, a ffa ssie.

Dostales adresy servow gdzie graja mapy najciekawsze z podstawki + najbardziej grywalne customy. Ba poziom tych servow jest sredni (DoD) i wysoki (BiO, Bredbandsbolaget). Mimo, że nie ma tam samych customow to fun z gry i tak bedzie wiekszy, niz na warzywnym serku z badziewnymi customami. :< Nie rozumiem, chcesz grac same customy, choc nie wiem jak bardzo byly by z!@#ane. Nowe mapy rzadko sa lepsze a czesto gorsze od tych z podstawki. Imo innego wyjscia nie ma, albo pograsz troche map z podstawki i grywalne customy, albo w koncu znajdziesz jakis serv z dupy gdzie beda same badziewne mapki i zero funu. Twoja sprawa, dla mnie eot.
Papus
Uhhhhh....sprostowanko male bo moze faktycznie zle sie wypowiedzialem...
1) Nie oczekiwalem od Was pouczania mnie itd.... nie chodzi o to....
2) Co do mapek....POWTARZAM ZE NIE ZNAM w Polsce serwera na ktorym sa TYLKO i WYŁĄCZNIE wspomniane przeze mnie mapy (wszystkie oprocz 6 maps)...inna sprawa ze na niektorych sa i nieraz sobie mozna pograc a na jeszcze innych tez sa i trzeba votowac a to zazwyczaj konczy sie bluzgiem, tzw. lipą itp...
3) Na przyszlość--klan posiadam i nie mam zamiaru dostawac pouczen na ten temat.
4) SWIETY-dokladnie to co powiedziales !!!! Nie wiem czy masz problem ze zrozumieniem mojej czy swojej wypowiedzi ?? biggrin.gif
5) Wszystkim za odpowiedz ktora mialem nadzieje uslyszec DZIEKUJE (szczególnie Estaloth, Anubis smile.gif, Falubaz)
PODSUMOWUJĄC===Problem tkwi w tym iz (POWIEM TO JESZCZE RAZ I WIELKIMI LITERAMI) nie ma serwera na ktory wchodzac mam pewnosc ze beda !! SAME !! nowe lub niestandardowe mapy...chyba ze sie myle bo po prostu jeszcze takowego serka nie poznalem.
Pozdr.
blacktyger
jak dla mnie takie FFA r00x, bo nie lubie nowych map .. moze kiedys sie do nich przekonam
Swiety
QUOTE (Papus @ 6:54, 15 07 2004)
4) SWIETY-dokladnie to co powiedziales !!!! Nie wiem czy masz problem ze zrozumieniem mojej czy swojej wypowiedzi ?? biggrin.gif

Ty napewno masz problem z poprawnym pisaniem po polsku i poprawnym formułowaniem wypowiedzi.
sparrow88
ja raczej uważam, że wszytko zależy od ludzi, jacy grają na servach. Owszem nowe mapy to by było coś, dlatego wymienie tutaj moje ulubione:
monte cassino
md_bridge
dday
tc_base
caen
carnage canyon ( kiedyś była popularna, teraz coś jej nei widać)
temple

No i raczej nowe mapki nie uratują sceny przed upadkiem. imho scena bedzie siętrzymać, doputy, dopóki nie powstanie jakiś nowy, dobry multiplayer ( Brothers in Arms zapowiada sie ciekawie)
Papus
Nic lepiej nie bede juz pisal .... wiesz co Swiety ? Jestes adminem forum, wiec nie zajmuj sie (słowo na p)ami i nie doszukuj sie w cudzych wypowiedziach malych bledow stylistycznych. Nie o to chyba chodzi , prawda ????? Forum sluzy ludzia ktorzy maja jakies pomysly i probuja je urzeczywistnic. Tobie sie juz prawdopodobnie pomysly skonczyly wiec sie czepiasz !!!
P. S.
Napisalem Ci na gg ze mi sie forum schrzanilo i nic. Nie moge edytowac profilu, avarta i w sumie nic nie moge. Ponad to moje posty wchodza po czasie paru godzin. Jestes Adminem forum. Jezeli mozesz to mi pomoz.
Aha to jest moj ostatni post nie zwiazany z tematem wiec nie scieraj sie ....
PZDR mimo wszystko tongue.gif
tranx-san
wink.gif twoje posty wychodza zapewne po paru godzinach bo masz status pbm na forum (preview by moderator?)

A nawiazujac do tematu jeszcze...
nie zapominajcie ze macie tez gathery, jak was ffa nudzi.. w Polsce dobrego gathera nie ma... moze kiedys powstanie, natomiast jest kanal #et.gather na ktory mozna wejsc, zapisac sie do gathera, wejsc tam na tsa i grac... dry.gif

A co do customow... jest naprawde wiele serwerow na ktorych sa grane tylko customy.. nie podam ipkow bo nie znam, ale wbilem kiedys na taki pr0 server zciagalem mapy z 30 min, pozniej sie okazalo, ze jest zrobiona kampania z samych custom map :|

powodzenia w szukaniu nowej swierzosci w et ohmy.gif
Aaron
Jeszcze troszkę zamało custom serwerów, na których można by było porządnie pograć i poznać w końcu te custom mapki. Wiele osób nie lubi nowych mapek, bo po prostu ich nie zna... przypomnijcie sobie jak pierwszy raz graliście w ET... nie zgubiliście się nigdy na żadnej planszy? biggrin.gif
Imo jeśli było by więcej serwów z custom mapami i gracze poznawali by je, mogłoby to jednak troszkę przedłużyć świetność wolfa.
Sagitarius
CODE
kto mowil ze na ffa trzeba wykonywac obj non stop :blink:
Wie sz dlaczego?Dla xp...Gra na xp to podsawowa wada FFA...Jak narazie mnie mapy nie nudzą.Napewno dla tego że mało gram.Ale taka jest rzeczywistość.I gdyby było więcej serwerow z custom mapami to by mnie to zmartwiło bo przewaznie nie gram na trakich mapach i nie wiem co na nich trzeba zrobić..Czyli błąkam sie po mapce..Zaraz mi powiecie zebym sobie wlonczyl host mode....ale trzeba miec czas.Dla takiego człowieka jak ja który raz na jakiś czas wejdzie na et to podstawowe mapy są jak najbardziej wskazane.Co do waszego problemu to zostało już chyba wszytstko powiedziane.Ale uwiecżcie nie jestescie sami..ne kazdego nudzą podstawowe mapy.. wink.gif

pozdro.
ZIS
czy wy naprawdę nie umiecie wyszukać w ASE serverow z customami ? ohmy.gif

macie tu kilka serverow na których gram :
^1EASY RED ^hCustom Public|93ms|157.181.34.13:27961
Clanfest.net [great map] Public server|67ms|213.203.205.141:27960 - tu od kilku dni beach leci cały czas
^1www.^5S^3preng^5K^3ommando^5S^3ued^1.de|63ms|82.211.37.183:28009
Custom-Maps by Planetwolfenstein.de powered by ingame.CLANSERVER #2|58ms|62.93.200.44:27000
^1NGI ^7[^3CUSTOM #1^7] ^1Frauz'z Selection|74ms|194.177.124.198:27962
^1Isotopes ^4Custom server|87ms|193.225.224.199:27962

tranx-san
rotfl... a kto napisal ze sie gra na xp ?
na xp tez coniektorzy graja.. ale bez przesady... przewaznie sie gra na kille, na wysokie ratio, na knife-stabby, abo poprostu zeby powkurzac kolegow ktorzy graja z toba na tym samym serwie...

ogolnie gdybym mial grac tylko ffa to bym chyba umarl... ffa gram tylko dla funu np: wchodzimy w 5ciu na ffa, takie very warzywne na etmainie gdzie 50% graczy to pfy albo coverci... staramy sie byc razem w timie... najlepiej allies... nie wykonujemy obj tylko latamy po mapie i naszym dodatkowym obj jest zabijanie z satcheli... to jest fun.. a nie jakis psychol sie burzy na serwerze.. ej wez meda, wez enga, wysadz dzialo... a po kiego ? to jest ffa i ja mam prawo nawet latac z kombinerkami i cegly rozbrajac...
rozumiem tych co sie wkruzaja.. ze na ffa graja same matoly i graja se covercikami... ale jezeli chcecie jakis prawdziwy competition, to jst gather, sa klany, mozna grac cw, ba nawet ostatnio bylo takie pr0 ffa biggrin.gif
Im bardziej warzywny serwer tym bardziej prawdopodobne ze albo graja tam n00by albo jacys normalni gracze majacy dosyc gry na obj i chca sie poprostu dobrze bawic...

szukacie czegos nowego ... ostatnio znalazlem gdzies jakis z pupy serwer w japoni.. (ping 300 ale pfem da sie grac) server na 68 slotow... to jest jazda... po 30 osob w timie, resp co 5 sek... wychodzisz strzelasz i giniesz.. real war.. XDD
Swiety
QUOTE (Anubis @ 1:23, 20 07 2004)

Ja tam gram na myszce (z podkładką)
qBa3oo3

Ja tam gram na myszce (z podkładką)

Jemu przeciez chodzilo o granie na windowsie xp :<
rover
za!@#iscie inteligentny avatar mojego przedmowcy , ale do rzeczy

dopiero teraz was tknelo ze et jest nudne? ja uswiadomilem sobie to jakos rok temu , no moze mniej smile.gif

edit: qfa rvr zostawil kuki na moim laptopie ;f
spanzik
to bylem ja jarzabek biggrin.gif
Swiety
Niech żyje nam prezes naszego klubu.
Cezar
no to jeszcze:
łubu dubu, łubu dubu (...) niech żyje nam!!
i topic sie skończył...
Papi ja nie gram ostatnio w polsce bo te 6 map znudziło mi sie i gram teraz same customy w szwecji i holandii.
pzdr
Swiety
QUOTE (rover @ 14:02, 20 07 2004)
za!@#iscie inteligentny avatar mojego przedmowcy , ale do rzeczy

dopiero teraz was tknelo ze et jest nudne? ja uswiadomilem sobie to jakos rok temu , no moze mniej smile.gif

edit: qfa rvr zostawil kuki na moim laptopie ;f

Mało co by brakowało a Roverovi znudziłoby się ET zanim zaczął w nie grać biggrin.gif
tanaka
HAHAHA JEST TAKI SERWER NA KTORYM SA TYLKO NIEPOWTARZALNE I NOWE MAPKI MIANOWICE 18BET|CUSTOM MAP (WIDNIJE TEZ POD NAZWA : 18|NET CLAN SERVER ) ...ZAPRASZAM!!!
Espen
Zapraszam na server Klanu KillNet

62.29.136.20:27960

zazwyczaj gracze prezentuja tam dobry poziom, warzywa itp natychmiast maja kicka.

Z customowych map sa tam caen, supplydepot2, venice i chyba jeszcze kilka :] cool.gif
conish
Chyba kpisz.
Akhor
CYTAT (Espen @ 1:31, 19 08 2005)

zazwyczaj gracze prezentuja tam dobry poziom, warzywa itp natychmiast maja kicka.

Warzywa natychmiast mają kicka ? Zajefajny serw tak Ci powiem, 0 tolerancji a jak odróżniasz kto warzywo kto owoc ?
shela
imo sam dostal kopa wiec moze sie wypowiedziec...takie wypowiedzi oddaja w pelni poziom co poniektorych :|

a tak na serio to zapewne jest tak ... masz inne zdanie niz ref = masz kicka bo jestes warzywo .. tak to zazwyczaj wyglada
Miki
Ew. Masz inne zdanie niz kumpel warzywa, ktos z jego klanu, jego pies lub ktokolwiek. Jesli gra sie na fajnym serku ale z warzywnym refem najlepiej po prostu siedziec cicho bo za bylejaka pyskowke sie dostaje kicka.
Akhor
CYTAT (Miki @ 10:53, 23 08 2005)
Ew. Masz inne zdanie niz kumpel warzywa, ktos z jego klanu, jego pies lub ktokolwiek. Jesli gra sie na fajnym serku ale z warzywnym refem najlepiej po prostu siedziec cicho bo za bylejaka pyskowke sie dostaje kicka.

Twoja wypowiedź kojarzy mi się z czasami PRLu i wszechobecną cenzurą smile.gif
tranx-san
polskie ffa to chyba juz umarlo imo, ostatnio odswiezalem liste serverow sw/single map obj to znalazlem ze dwa - gg!
za granica byly iedys dwa fajne serki bio i efterlyst, na bio poziom jest teraz porownywalny do poziomu naszych serow z kampania, a wbic na eftera to 30 min czekania :|

zostaja nam jakies skajnety i inny syf na 60 slotow.. chociaz i tam sie mozna zabawic robiac dobra kampe lojtem na respie

et powiewa juz nuda niestety, dobrze ze sa chociaz jakies samerkapy cb i inne podobne imprezy, bo granie samych praccy non stop tez juz mi sie przejadlo

w lutym ma byc pga, zobaczymy czy po tej imprezie pl scena siadzie maksymalnie czy moze sie odrodzi

time will tell
Swiety
CYTAT (tranx-san @ 18:07, 23 08 2005)
polskie ffa to chyba juz umarlo imo, ostatnio odswiezalem
w lutym ma byc pga, zobaczymy czy po tej imprezie pl scena siadzie maksymalnie czy moze sie odrodzi

Do lutego może nie dożyć :DDDD
Thoro
Mysle, ze do lutego spokojnie dozyje ... pewnie tuz przed eliminacjami do pga pewnie bedziemy mieli kilka glosnych "reaktywacji", a po lanie prawdopodobnie zostanie juz tylko garstka klanow, a pozniej juz zostanie garstka klanow.
Swiety
CYTAT (Thoro @ 0:52, 24 08 2005)
a po lanie prawdopodobnie zostanie juz tylko garstka klanow, a pozniej juz zostanie garstka klanow.

a jeszcze później też zostanie garstka klanów, a na koniec też zostanie garstka klanów :DDDD
Khain
a potem powstanie nowa scena z tych odrzuconych i bedzie masa turniejow kto bedzie mial wiecej XP na miapie, kto napisze skrypt na wiecej map w kampani, :u
Swiety
Nie chcem tego napisac ale muszem chociaz na temat efefa bylo juz 10000 postow i moj bedzie 10001.
Zasadniczo nie gram ostatnio prawie wogole czasami FFA jak mi juz sie wyjatkowo nudzi.

Serwer Icp - chyba ostatni serwer FFA w Polsce gdzie sa jakies normalne ustawienia i gdzie mozna jeszcze w miare normalnie pograc i spotkac ciut normalnych ludzi z jako takim skillem

Jesli jednak na taki serwer wchodza kolesie ktory nawet przecietnie skillowych gosci wyzywaja od cziterow co wiecej nazywaja ten serwer warzywnym i mowia o pobieraniu plebsu (calkiem powaznie - koles cienki jak kupa i powaznie mowi "pobralem plebs") , to juz kur.wa to jest totalne dno.

Ja !@#e co sie dzieje. Gdybym byl warzywem (zalozmy ze nim jestem) to przynajmniej bym byl tego swiadomy.
Do tej pory warzywa zachowywaly sie jak klasyczne warzywa. Teraz jest duzo gorzej bo warzywa mysla ze sa pro a pro to dla nich plebs.
Nawiasem mowiac skad warzywa sie nauczyly takich zwrotow ? pro ? plebs ? przeciez z definicji warzywa one nie powinny tego znac. Chyba za duzo czytaja komentarzy na et.pl.

Nie wiem jak z poziomem sceny klanowej w Polsce bo to mnie juz nie interesuje ale napewno poziom FFA siega dna. Scena z dennym FFA jest scena chora.
tranx-san
niestety jest to przykre swiety ale znowu masz racje

polskie FFA to dno i sto metrow mulu.. dla przykladu, przeskanowalem sobie ase wszystkie polskie serwery.. nigdzie nie ma ani sladu zadnego etplayora.. w sumie jest prawie 6ta rano, ale pamietam z rok czy ponad rok temu o tej porze byla masa pelnych serwerow i byl problem z wbiciem

jaki jest poziom na icp, nie wiem, nie gralem tam juz kawalek czasu, ostatnim razem widzialem kilku ziomow pod fejkami i bande jakichs nowych pro graczy pod dziwnymi tagami klanow rodem z pif pafu

wydaje mi sie ze ci co teraz graja w et to graja po klanach i im to glownie starcza, wiem to po sobie, np nie mam sily juz na ffa jak kiedys, wystarczy ten tren klanowy a pozniej jakis mmorpg czy jakis movie. Jak tak daej pojdzie trzeba bedzie szukac nowej platformy, moze q4 nie zawiedzie moich oczekiwan :c

warzywa zawsze sie wozily ze sa pro, to sie nigdy nie zmieni, kiedys moze nie bylo tego tak widac, a problem sie poglebia bo polska scena klanowa nie byla tak uboga jeszcze nigdy, w pl teraz med zamienil sie w high skill a ci wszyscy co byli low nagle wyrastaja na bogow pl sceny. Na nasze szczescie jest grupa ludzi kumatych ktora pozna swoich i woli sobie zagrac razem mixa niz meczyc sie samemu na ffa ;]
hyhy
zes napisoł jakbys byl high skill :X
tranx-san
CYTAT (hyhy @ 20:33, 27 09 2005)
zes napisoł jakbys byl high skill :X

u know u r leik kinda suck ma ballz, go and get some laid n stuff rite?
Macho
jak ktos ma proplem z polskim FFA to niech sie wbija na zagraniczne servy
na niemieckich jest zawsze duzo osób i prawie nie ma lam i noobow
Sagitarius
Co jak co ale najlepiej gra się z kolegami. Teraz własny serwer (prywatny) mozna miec od 4 zl za slota. Czemu tak jest lepiej? Swoje grono, mnustwo komicznych gaf, i pozniej komentarze na livie biggrin.gif smile.gif

Polecam smile.gif
HawK_
Najdziwniejesze jest to ze mozna spotka c tak duzo serwer etmain nie patchowanych, proponuje tam zagrac i zobaczyc jak wyglada prawdziwe "warzykeczko" a raczej "warzywniak". FFA jest jakie jest i nic tego nie zmieni...

P.S. Swiety przeciez jestes warzywem tongue.gif
Ba4i1t
zief biggrin.gif Polskie ffa juz umarlo chodzi o ffa najlepsze servery wlasciwie to byly ic c4 17 poison a pozniej Tenbit a teraz kiepskie ICp smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.