Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Film et :F
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > Fragmovies
R4Gn4k
Z faktu ze nudzi mi sie w cholere a sa wakacje to postanowilem zrobic sobie frag movie (nie smiac sie k#!@a to ze moja myszka ssie a lacze jeszcze bardziej nie oznacza ze jestem totalna lama) tak wiec:

1 Co wolicie ogladac, fragi z :
a) smg
cool.gif pf
c) stabs :U
d) lol akcje (tk, zmiazdzenie przez czolg, itp)
e) all

2 Co lepsze jakos lub waga (wiadomo ze jak zrobie uber pro jakosciowy film to bedzie on duzo wazyl mi to osobiscie zwisa ile bedzie zajmowal ale sa inni z tak dennymi laczami jak moje a nie kazdy moze sobie dl na noc puscic)

3 (jezeli w pyt. 1 odpowiedziales e to mozesz na to odpowiedziec) Jak ma wygladac podzial filmu:
a) wszystkie fragi mieszane (pf, smg itp)
cool.gif podzielona na rozdzialy (w jednym rozdziale pf w drugim smg itp)
c) mieszanka odpowiedzi a i b

4 "Jakosc przeciwnika" (tzn czy klany pokazywane w filmie to dobre klany czy srednie wiadomo ze jak fraguje "elite" to lepiej to wyglada niz jak bym fragowal klan nieznany ale z drugiej strony na slabszym przeciwniku lepiej frag wyglada biggrin.gif)
a) only skilled :U
cool.gif moze byc skilled jak i slabszy klan
c) z smg skilled z pf all
d) kazdy klan i kazda bronia moze byc

To by bylo na tyle (jak cos mi wpadnie do glowy to zrobie edit)

PS
pisalem to o troche "poznej" godzinie wiec moze byc "troche" bykow :U

PS2
co byscie nie pisali to i tak zrobie po swojemu ale zawsze lepiej wiedziec co kto lubie biggrin.gif

PS3
nudzilo mi sie wiec zrobilem taki topic z dupy i moze wyjdzie z tego fajny flejm i forum bedzie aktywniejsze biggrin.gif
evil_lord
1. e
3. b
4. b

Mło mi, że mógłem pomóc cool.gif GL
tranx-san
Ja napisze to co ja lubie w frag-movie'kach

1. dobra jakosc (niewazne ile wazy)
2. przyzwoita dlugosc filmu (nie mniej niz 10 min - jak juz sciagam te 300+ mega to k#!@a oczekuje ze film bedzie na tyle dlugi zebym mial z tego jakas frajde)
3. nie wazne czy elita czy nie, mozesz jechac noskilli, ale wazne zeby byly to multikille, po 5ciu na 1 magazynku biggrin.gif
4. jakies smieszne pr0 akcje typy zalatwiasz 3 ziomkow z knife'a pod rzad tez by sie przydaly...
5. w c@#! efektow graficznych.. granaty z roznych perspektyw, rifle lecace w zwolnionym tempie itp itd....

pracuj pracuj.. to przynajmniej bedzie co ogladac.. GL
Sir_Ace[PL]
Film ma być długi, z SMG i z klanami reprezentujący jakiś poziom rolleyes.gif
Borry
-ma być długi
jeśli wiem, że filmik który chce ściągnąć liczy 2-3 minuty, to go olewam

-ma być dobrej jakości
wolę ściągać go dłużej niż potem zastanawiać się co sie dzieje na ekrane wsłuc@#!ąc się w jakieś trzaski

-podkład dzwiękowy
to właśnie on w połączeniu z dynamicznym montażem potrafi sprawić, że nawet taka sobie gra wygląda bosko.
Jako przykład masz np. film który jest do ściągnięcia z et.pl - ładne fragi, ale zdarza się, że przez 30 sekund widać jak koleś nic nie robi tylko łazi po planszy.

-broń
oczywiście najczęsciej używaną bronią jest smg,więc z niego będzie najłatwiej zdobyć coś ciekawego. Natomiast PF mi się tak średnio widzi :/
Phantom
1. e
2. jakos (nie wazne ile mega) smile.gif
3. b
4. b

i wlasnie to co pisal anubis duzo efektow (PF, granade cam itp.)
tranx-san
imo a ja sie zapytam r4gn4ka :

- jakich progow uzywasz (bedziesz uzywal)
- jakiego kodeka bedziesz uzywal...

tak z ciekawosci...

ja sam probuje zrobic maly frag-movie.. kolejny juz.. (moje poprzednie produkcje raczej nie nadawaly sie do publikacji tongue.gif)
ja aktualnie uzywam:
- pjBMP2avi (przerabia pliki tga na aviki)
- sony video vegas 5.0
- kodek xvid bitrate (dla tempow 3600, dla filmu 2700)

uzywalem tez jeszcze adobe premiere.. ale jakos vegas mi lepiej podchodzi...
R4Gn4k
Napewno bede uzywal vagas 5 i fraps\virtual dub nie lubie sie bawic jakimis pr0 programami wiec wzielem te najmniej wymagajace :>

Co do dlugosci filmu, niemoge zrobic za dlugiego bo nie bede wpychal akcji na sile lub powtarzal jeden klan po kilka razy a wole postawic na jakosc fragow niz ich ilosc ( chyba ze mi sie nudzic bedzie to wtedy bede wiecej tego wpychal i robil z jakims efektem XD)
Sprawa kodekow jest ciagle otwarta i niebardzo wiem ktorych uzyc (moze ktos jakis poleci ?:U)
blacktyger
oczywiście efekty, jakośc i muza

co do adobe 6 prof. nie kapuje tego programu :/ a sony r00x (trial version biggrin.gif)
blinkkin
QUOTE (R4Gn4k @ 3:26, 24 07 2004)
Sprawa kodekow jest ciagle otwarta i niebardzo wiem ktorych uzyc (moze ktos jakis poleci ?:U)

polecam xdiv lub mpg4 (najlepszy przekladnik jakosc/wielkosc czyli w skrocie kompresja) jesli chodzi o obraz, natomiast dzwiek w formacie acc lub ostatecznie mp3.

co do samego filmu:
- smg (w szczegolnosci colt, ktory wyglada na filmikach wrecz za!@#iscie - wybaczcie za okreslenie) + granaty (bez miotly), do tego kilka akcji z puszka (arty sie nie nadaja do frag move), nozem ostatecznie pf (dobry multifrag).
- jakies filtry sciemniajace ala kino noir (chodzi o gatunek filmow dla nieobeznanych) lub niska gamma i wysokie intensitivity (nie pamietam dokladnie) w samej grze.
- dlugosc filmu nie moze byc wymuszona przez jakosc, jednak 8 minut to minimum.
- z tego co pamietam kiedys pisales o wlasnym filmie z lekka muzyka klubowa lub sie myle. jednak radzilbym bardziej dynamiczne kawalki, osobiscie preferowalbym industrial/hardcore.
Jarek
Film musi być z humorem. (jeden film był fajny jak wysadzali wysadzone działo na oasis) biggrin.gif Jakość musi byc tez dobra (nie ważne jaki ma rozmiar). Nie lubie fragemovie itp, itd smile.gif
blinkkin
[QUOTE=R4Gn4k,6:45, 23 07 2004] postanowilem zrobic sobie frag movie [/QUOTE]
[QUOTE=Jarek]Nie lubie fragemovie itp, itd[/QUOTE]

to bylo walkowane setki razy: ZANIM NAPISZESZ POST ZAPOZNAJ SIE Z TOPICIEM (powinno byc z wykrzyknikiem).

[QUOTE]Film musi być z humorem. (jeden film był fajny jak wysadzali wysadzone działo na oasis)[/QUOTE]

proponuje obejrzenie komedi kategorii B najlepiej z murzynami (nie ma w tym nic rasistowskiego). frag move to z zamierzenia odpowiednik kinowego filmu sensacji, czyli przednia i szybka akcja.

btw. znaczniki boarda cos sie psuja (jak zwykle).
El_Mariachi
Imho dobry frag movie może wszystkie rodzaje broni mieć, owszem fajnie jest widzieć jak gostek nożem 3 przeciwników rozwala ale bardziej liczy się chyba jakość fragów a nie to czym to jest zrobione. Jak gostek zabije granarem z Garanda 4 niemców to jest spox ale do filmika się za bardzo nie nadaje (no chyba, że zrobił to tak dziwnie czy niekonwencjonalnie, że się można pochwalić smile.gif ). Pozatym sam filmik jakieś fajne techniczne aspekty mógłby mieć. Lepiej się ogląda filmik z jakimiś profesjonalnymi przejściami między scenami czy fajnymi efektami niż dwa-trzy z nich używane przez 3 minuty każdy. A co do wielkości to musiałby to być naprawdę bardzo popularny filmik który waży powiedzmy 500 mega żebym go ściągnał. No ale takich chyba za bardzo nie ma smile.gif . Ogólnie dla mnie osobiście wszystko jedno, ale w granicach rozsądku. Ale komuś z łączem 128 kilo czy coś niekoniecznie to się musi spodobać i ja go rozumiem.
R4Gn4k
Ale komuś z łączem 128 kilo czy coś niekoniecznie to się musi spodobać i ja go rozumiem.

No ja mam takie lacze wiec teraz pomysl jaki bede mial upload ( a ze se na noc zawsze puszcze i czasu na upload nie strace takze film moze miec nawet 2gb :> [ale miec nie bedzie af kors biggrin.gif), co do rifli ze sie niby nie nadaje do frag movie imo nadaje sie ale ja i tak nie gram riflem :] (btw co wy macie z tym nozem ze 3 pod rzad ? 2 to mam nawet troche ale 3 to prawie nie wykonalne :])
Estaloth
Hmmm topic lekko odswieżany. Być może R4gn4k już skonczył film, ale ja sie podziele co moim zdaniem powinien mieć dobry frag movie. Porownaniem niech bedzie film BiOGraphy*.

-Tempo akcji & muza: Otóż moim zdaniem tempo akcji powinno byc dostosowane do muzy, w BiOGraphy muza była genialna w moim odczuciu i idealnie pasowala do tempa calego filmu, mimo iż tego typu muzyki nie preferuje. Wiadomo jednak, ze we wszsytkie gusta nie trafi.
-Config: Config nie musi byc wcale wy!@#any w kosmos, tu znow nawiazanie do BiOGraphy gdzie conf byl z dupy (sam mam lepszy na gownianym sprzecie), a to wcale nie przekreslalo filmu.
-Efekty: Nastepna kwestia to efekty, oczywiscie jezeli sa dobrze zrobione to tylko + dla filmu - jak sprawa wyglada w BiOGraphy? Efektow nie było... co nie przeszkadzalo, by film sie podobał. Moim zdaniem zbyt duzo efektow moze zepsuc nawet za!@#iste fragi vide eXposed dignitasu w ktorym jak to Vistorante ujał "wiecej efektow niz fragow". ;x
-Fragi: Co do fragow... to nie mam nic przeciwko pf'om, ani riflom, wszystko zalezy od okoliczosci, bo nawet 5 fragow z smg moze wygladac z dupy a 2 z rifla bardziej efektownie. Co do knife'a to oczywiscie popieram, =] koniecznie z tym dzwiekiem owcy czy co to jest. Jednak i tak najefktowniejsze sa fragi z colta/lugsa vise Proning Technology.

* Czemu BiOGraphy? Otóż z jednej strony z dupy config, brak efektow, multifragow nie stwierdzono, a jednak mimo tych wad czesto z checia wracam do tego fragmovie. Być moze jest to sprawa genialnej dla mnie muzyki, swietnego tempa albo po prostu film jest b.dobry jako calosc. Porównujac BiOGraphy z tym co moim zdaniem powinien miec dobry fragmovie chcialem przekazac to, ze film nie musi miec wy!@#anego confa, full efektow rodem z 3dmaxa i minimum 5 fragow z smg. Imho najlepszym przykladem byl wlasnie BiOGraphy ktory zaprzecza temu wszsytkiemu a jest naprawde godnym polecenia filmem. Zainteresowanych filem BiO, odsyłam tutaj.
[mageta]
Film powinien mieć (ImO) :

-Dobrą muzykę.
-Dobrą jakość.
-Ładną oprawę graficzną.
-Musi być ciekawy.
-Mieć fragi z, najlepiej SMG.
-Mieć kilka smiesznych scen jak np. 5 Teamkilli z puchy.
-Powinny na nim być fragi najlepiej z jakimiś dobrymi clanami.
-Długi ma być.
-I ogólnie powinien być zaje.isty! smile.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.