Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prywatne sloty
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Serwer
Robin26
Witam przeczytalem wszystko co znajduje sie na forum ale nie znalazlem odpowiedzi. Mam serwer i ustawione haslo na prywatne sloty moje pytanie jaka opcja mam wejsc na taki slot ? i jeszcze jedno co zrobic zeby wszyscy startowali z 280 xp - glownie chodzi mi o mape do skokow zeby med mial adrenaline i apteczki czy to zrobie przez rcon'a czy tez musze dodac w jakims pliku wpis na serwie jak tak to jaki plik i co mam wpisac ? z gory dzieki
Swiety
1)
Admin ustawia komendą sv_privatepassword hasło na priv slot
Może również ustawić privateclients ilość takich dostępnych slotów
Następnie klient poprostu wpisuje u siebie password takie jak ustawił admin i wchodzi na serw.
Dzięki temu możemy wchodzić na serwer jeśli nawet jest full (na tym polega privatepassword) a ilość takich graczy jest ograniczona przez wspomniane privateclients.

2) Zamiast kombinować z xp to lepiej zrobić tak
wczytujemy mapę komendą /rcon devmap nazwamapy (musimy mieć oczywiście conajmniej rcona) - dlaczego wczytujemy mapę przez /devmap a nie przez /map ? po to żeby uruchomić serwer w trybie czitów biggrin.gif Czemu w trybie czitów ? dlatego że wtedy działa komenda /nofatigue -po której nie kończy nam się pasek sprintu.

Jak chcesz więcej apteczek to poprostu z rcona ustaw g_medicchargetime 1000 - medykowi cały pasek będzie się odnawiał co sekundę.
Robin26
Dzieki a jeszcze pytanko jak mam rcona i refa i wszystko co mozna to jak zrobic zeby miec ten specjalny znaczek ^ zeby pierszy lepszy lame mnie nie kopal. Wiem ze moge na serwie wylaczyc vota na kick ale chcialbym zostawic ta mozliwosc.
keNOOBie|PL
znaczek robisz jak kazdy inny wstaw poprostu "^^", tylko nie baw sie w znaczki, bo i tak mozna kopac ludzi ze znaczkami, a na niektorych serwerach jest cos takiego wrecz nie mile widziane...

a jak masz rcona/refa to raczej nie moga cie kopnac...

Pozdrawiam
falubaz
jak masz refa lub rcona to napewno cie nie moga kopnac jezeli dasz NO. To jest na bank. ale chyba jest taka mozliwosc zeby niektorych klientow nie mozna bylo kopac. Nie jestem pewien ale obilo mi sie cos o uszy ;]

a jak beda kopac to banuj i juz ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.