Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ping ok mysz zwalnia, przyspiesza:(
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
Cienki Bolek
Witam.
Czy moze mi ktos wytlumaczyc czym spowodowane moze byc takie dziwne dzialanie... Ping jest wgranicach 40-80 .. gra w miare plynnie chodzi .. ale mysz zachowuje sie jakby zyla wlasnym zyciem.
Wyglada to zupelnie jakby miala wlaczone przyspieszenie w grach.. chociaz jest CALKOWICIE wylaczona ta opcja. Niestety powoduje to to, ze nawet bieganie sprawia problemy.
Nie pomaga zmiana czulosci myszy. Acha czasem ping 400.. a mimo to mysz dziala poprawnie.
Moze to cos pomoze jak opisze kompa .. athlon1700256ddr(2100)gf2ti mysz logitech optyczna z kabelkiem. Gram na srednich ustawieniach 800*600... Gra gra plynnie chodzi tylko ta mysz sad.gif.
Nawet jesli nie steruje postacia tylko jestem w Limbo menu to tez tak chodzi dziwnie.
Restart kompa nie pomaga:(
Reinstalka gry nie pomaga:(
Problem występuje losowo:(
Pozdrawiam Cienki Bolek
(Pozdrawiam Cienkiego Lolka!!!!)
dNkN!
może problem leży nie w kwesti softu a sprzętu? moja kobieta ma mysz logitecha z sensorem optycznym, który reaguje nie tylko na rucho po płaszczyznach ( x , z ) ale także na docisk ( y ) który powoduje zwiększenie / zmniejszenie akceleracji myszki. w sensie: może masz identyczny model i nie zwróciłeś na ten detal uwagi, a wiadomo, że każdy się potrafi ekscytować podczas walki zmieniając nacisk na sprzęt biggrin.gif lol
Cienki Bolek
HIHI pomysl niezly...tez myslalem, ze to moze myszki wina... ale raczej nie jak podlaczylem stara (kulkowa) to to samo ... sad.gif.
Ale w limbo menu to juz .. czlowiek sie nie podnieca... bo nie ma czym smile.gif, acha i w wingrozie to normalnie dziala....
pozdro
dNkN!
w takim razie nie mam pojęcia, co to może być....powiem ci jednak co bym zrobił:

-usunął stare stery myszki (o ile je wogóle instalowałeś)
-poszukałbym w inecie nowych (firmowych, tweak'i odpadają)

a jeżeli to nie zadziałą:
-sprawdziłbym mysz u znajomego
-napisałbym mejla do hq logitecha

joł :: lol
Cienki Bolek
Nie wiem co i jak , ale problem zniknal sam z siebie {lol} ale mam inny hihihi
mx500 mam i co dalej smile.gif jak szybko zmieniac bindy z ET bo tam mi mysz dziala jako f1 -f6 smile.gif cos tam kober pisal ale nie potrafie tego zrobic .. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.