sir Bigos
1:07, 22 09 2003
Witam
Po 5-10 min grania wywala mi na cały ekran kolorowe pasy i kwadraty po wyjściu do systemu to samo zostaje na pulpicie mam radeona 9000pro , zmiana sterów nic nie daje . Na innych grach jest wszystko w porządku
czlowiek
1:19, 22 09 2003
| QUOTE (sir Bigos @ Sep 21 2003, 11:07 PM) |
Witam Po 5-10 min grania wywala mi na cały ekran kolorowe pasy i kwadraty po wyjściu do systemu to samo zostaje na pulpicie mam radeona 9000pro , zmiana sterów nic nie daje . Na innych grach jest wszystko w porządku |
takie efekty mialem jak zabardzo podkrecilem karte. zmniejsz moze taktowanie pamieci i procka
Mam anomalia graficzne w et. moze jest jakis patch???

a dokladniej wyskakuja mi brazowe paski kierujace sie w srodek ekranu
jeżeli używasz GG, TLENU albo innego komunikatora i mówisz o krzaczeniu się tekstur to spróbuj na czas gry je wyłączyć. pobierz nowe stery i detonatory. graj w 32 bitach z 32 bitowymi teksturami i 24bitową głębią koloru. napisz list do unicefu
Erkekjetter
16:01, 17 10 2003
Zainstaluj Catalyst'y 3,7- powinno pomóc. Masz tutaj strone z driver'ami ATI:
http://www.ati.com/support/driver.htmlBTW dankan do kart ATI nie ma detonatorów hehehe
jedemu gościiowi jak sie pokazały artefakty, to pare chwil i mu karta przestała chodzić

tylko w et ci sie tak dzieje?
Mam taką samą kartę, i żadnych problemów związanych z grą przy aktualnych sterownikach: wxp-w2k-catalyst-7-962-031202m1-012924c.exe
Spl!nt3r
14:04, 23 01 2004
Czytałem gdzieś że jeśli będziesz grał (na radeonie 9000) i ktoś do ciebie zagada na gg to znikną textury ścian . Niewiem czy to prawda ale brzi lolowo
VISTORANTE
11:57, 25 01 2004
| QUOTE (Spl!nt3r @ 12:04, 23 01 2004) |
Czytałem gdzieś że jeśli będziesz grał (na radeonie 9000) i ktoś do ciebie zagada na gg to znikną textury ścian . Niewiem czy to prawda ale brzi lolowo |
Tak, ale tylko w parzyste dni miesiąca. W nieparzyste znikają żołnierze i możesz mieć 6x dłuższego pfa.
A tak na serio to nie rób z siebie idioty takimi postami...
Sory Vistorante - to jest rzeczywisty fakt wpływu gg na wyświetlanie grafiki przy kartach Ati.
Jakkolwiek wydaje się to bardzo idiotyczne i trudne do uwierzenia to faktycznie kilka osób spotkało się z tym faktem.
Na 90% to imo wina przetaktowania karty. Et to gra bardzo mocno korzystajaca z GPU (jak prawie kazda zreszta korzystajaca z opengl). Pozatym do kart z serii 9k zazwyczaj dawali gowniane pamieci, napisz ilu nanosekundowe masz pamiatki w grafie i na ile catalystach ustawiles taktowanie pamieci.
blinkkin
12:02, 1 02 2004
| QUOTE (WOLFszLAGIER @ 14:23, 25 01 2004) |
Sory Vistorante - to jest rzeczywisty fakt wpływu gg na wyświetlanie grafiki przy kartach Ati. Jakkolwiek wydaje się to bardzo idiotyczne i trudne do uwierzenia to faktycznie kilka osób spotkało się z tym faktem. |
sam mam ati radeon 9600 pro, wiec jesli zapomne wylaczyc gg to mam sprzetowego wallhacka. z tego co wiem chodzi tutaj o bledne wyswietlanie canvas. mowiac jezykiem prostym, jesli ktos przysyla ci wiadomosc, zmienia status (komunikaty w rogu), wtedy wszystkie gry na engine q3 ostro sie krzacza. postaram sie zrobic screeny i pokazac jak wyglada gg wallhack. czesto wogole znikaja tekstury i widac tylko ludki w powietrzu.
wracajac do tematu to ostro trzeba przetaktowac radeona, zeby zobaczyc artefakty (bledy na ekranie np. kropki, paski, linie). wiekszosc produktow ati da sie pojechac o okolo 30% bez dodatkowego chlodzenia. polecam naqjnowsze sterowniki i test programem 3d mark. powinno pomoc.
Blinkin jak ma slabe pamieci i przetaktujesz je tylko 20mhz (co przy ddram daje 40mhz) to artefakty pokaza sie bardzo szybko.
Benito odpal gre w max/min ustawieniach frafy, jak przy maksymalnych artefakty pokaza sie szybciej to znaczy , ze ci grafa nie wyrabia i odpusc sobie o/c, zreszta z takiej kart to i tak nic nie da sie wycisnac. 2 opcja to zle stery, tez kiedys tak mialem i pomogla wymiana sterow na... starsze
| QUOTE (blinkkin @ 10:02, 1 02 2004) |
| QUOTE (WOLFszLAGIER @ 14:23, 25 01 2004) | Sory Vistorante - to jest rzeczywisty fakt wpływu gg na wyświetlanie grafiki przy kartach Ati. Jakkolwiek wydaje się to bardzo idiotyczne i trudne do uwierzenia to faktycznie kilka osób spotkało się z tym faktem. |
sam mam ati radeon 9600 pro, wiec jesli zapomne wylaczyc gg to mam sprzetowego wallhacka. z tego co wiem chodzi tutaj o bledne wyswietlanie canvas. mowiac jezykiem prostym, jesli ktos przysyla ci wiadomosc, zmienia status (komunikaty w rogu), wtedy wszystkie gry na engine q3 ostro sie krzacza. postaram sie zrobic screeny i pokazac jak wyglada gg wallhack. czesto wogole znikaja tekstury i widac tylko ludki w powietrzu.
wracajac do tematu to ostro trzeba przetaktowac radeona, zeby zobaczyc artefakty (bledy na ekranie np. kropki, paski, linie). wiekszosc produktow ati da sie pojechac o okolo 30% bez dodatkowego chlodzenia. polecam naqjnowsze sterowniki i test programem 3d mark. powinno pomoc. |
blinkin wcale to tak nie jest jak mówisz. To wszysko zalezy od konkretnego egzempalarz> Kiedyś na jakimś serviesie komuterowym był test Gigacube radeona 9600 (chyba NP) i ruszyłeś któykolwiek zegar do przody wysztarczyło o 1MHz i już widziałeś wszyski kolory tęczy na pulpicie 
Można kupić jakiegoś noname i będzie sie sałbo kręcił, można coś markowego i będzie sie dobrze kręcił. Mozna kupić niby 2 identyczne modele i obydwa inaczej pójdą. nie można określić/powiedzieć komuś do jakiej granicy sie podkręci daną karte bo każdy egzemplarz sie może podkręcić inaczej.
To jest wzór na teoretyczną max. częstotliwośc pamięci.
1000/...ns *2
w te kropeczki wpicać trzeba ile nanosekundowe sie ma pamięci i pomnożyć to przez dwa (jeżeli na karcie są pamięci ddr)
np. 1000/4*2=500MHz
Teoretycznie wychodzi 500MHz, jeżeli kostki są dobrej firmy i nie przeszkodzi im temperatura mogą pójść wiecej. Jeżeli temp w obudowie jest wysoka i nie mją radiatorów to pójdą mniej. Także róźnie to bywa
sory że troche offtopic to zrobiłem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.