2) Jakie sa szanse na to ze rzad wprowadzi VAT na neta?
3)Mam nadzieje ze info ktore bedzie tu zawarte bedzie przydatne dla ogolu.
4)
| CYTAT (keNOOBie|PL @ 10:57, 17 11 2004) |
| Hmm.... male sledztwo doprowadzilo mnie do pewnych informacji... co do neo128.. a minowicie... po odpowiednim przeprogramowaniu modemu.... niektorzy sa w stanie po wyczerpaniu limitu (teraz juz chyba 7GB zamiast 5) jakby za pomoca czarodziejskiej laski.... osiagac transfery po 4MB ..... powiem szczerze dla mnie to troche niebywale... i odnoszac sie do CHELLO troche niemozliwe... (z tego co wiem w chello limit transferu jest na serwie).. a z neo i zdobytych informacji wynikaloby, ze ograniczenie na neo znajduje sie na modemie..... btw 4mb na lini telefonicznej, to jakis cud... sprawe badam dalej... mam nadzieje, ze wyciagne wiecej informacji od ludu, ktory nie chce sie dzielic takimi zdobyczami..... jezeli cos wiecie na ten temat ... prosilbym o wypowiedzienie sie lub wpisaniu na forum informacji... Pozdrawiam |
| CYTAT |
| jeszcze jedna sprawa: czy ping na neo zalezy od polozenia lacza?? Np. czy dwie osoby mieszkajace w roznych miejscach maja taki sam ping na tym samym typie neo? |
| CYTAT |
| generalnie jest tak, ze jak nie gadam i nikt nie gada na tsie to jest w miare. powiedzmy ping ok 80-90, zaczyna sie dym na tsie to ping skacze do gory nawet do 150-200. |
| CYTAT (Gh*5T @ 18:39, 22 11 2004) |
| Czy jest jakis haczyk w umowie z TP na 12 miesiecy?? Kiedy liczylem sobie roznice w abonamecie biorac pod uwage koszt aktywacji ponownej przy neo na czas okreslony, oszczedzalbym tak jakies 39zl (liczylem z VAT), pomijajac ze bym czekal na ponowne podlaczenie. Na czym TP te 39zl sobie odbija?? |
| CYTAT (Gh*5T @ 20:06, 30 11 2004) |
| CYTAT (Gh*5T @ 18:39, 22 11 2004) Czy jest jakis haczyk w umowie z TP na 12 miesiecy?? Kiedy liczylem sobie roznice w abonamecie biorac pod uwage koszt aktywacji ponownej przy neo na czas okreslony, oszczedzalbym tak jakies 39zl (liczylem z VAT), pomijajac ze bym czekal na ponowne podlaczenie. Na czym TP te 39zl sobie odbija?? ponawiam pytanie... |
| CYTAT (Artlight @ 8:08, 1 12 2004) |
| jaki koszt aktywacji? jakie ponowne podlaczenie? zdaje sie ze przekombinowales... nic takiego nie ma miejsca. po 12 miesiacach, jesli masz ochote, to podpisujesz laskawie umowe na nastepne 12 miesiecy i to wszystko... |
| CYTAT |
| moze faktycznie przekombinowalem, poniewarz te przemyslenia opieralem na przypuszczeniach smile.gif. No ale coz nadal pozostaje pytanie czemu za 12 miechow placi sie mniejszy abonament. Przynajmniej ja nie widze logicznego wyjasnienia tego tematu :/. |
| CYTAT |
jaki koszt aktywacji? jakie ponowne podlaczenie? |
| CYTAT (Gh*5T @ 10:47, 1 12 2004) |
| moze faktycznie przekombinowalem, poniewarz te przemyslenia opieralem na przypuszczeniach |