Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Trickjumpy cheat czy spryt?
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
Flicker
Ja osobiście potrafię wykonać większość trickjumów ale nigdy ich nie stosuje podczas gry "realnej", wykonuje je tylko na mapach LNA trickjump. Osobiście na serwerach FFA czy też grach klanowych nie lubie gdy ktos je stosuje, np na fuelu miałem sytuacje że nikt z Allies nie zajmował się czołgiem (po zajęciu spawna Axis - by bliżej mieć biggrin.gif) tylko przeskakiwali sobie mur w najlepsze... Potem oasis nie zdążyłem się rozpędzić a tu już 4 kolei przez mur dziabneło i dynamit z drugiej strony 88'semki położyło mad.gif ... Seawall Battery... Tu grałem jako Allies nie mieliśmy w teamie żadnego coverta a po 5 min gun controls już niebyło. hmm... nawet rampy nie zbudowaliśmy.... Zero przyjemności z grania. Według mnie.
Bienio
No tak, niszczy to przyjemność z grania ale jest to jakaś umiejętność. Nie jest to raczej czeat tylko nabyty skill. Nie jest to zabronione. Nie musisz ściągać żadnych programów czy coś, po prostu w pełni korzystasz z gry... A obrona musi być czujna i nie może dać się zajść.
Flicker
Wiadomo że obrona musi być czujna ale na serwach FFA nie wszyscy wiedzą o trick jumpach a zresztą mapy skonstruowano tak by dawały wycisk obronie i atakowi w tej samej mierze a tak allies mają przewagę i to zdecydowaną...
dNkN!
to sobie pogadaliście blink.gif lol?

gra została skonstruowana tak żeby sprytniejszy miał pole do popisu, a słabszy - czasem bardzo załosne - argumenty do obrony, wymówki, usprawiedliwienia siebie, niestety.

trick jump to skill - dziurawa obrona to brak skilla.

Swiety
FFA = Free for all.

Nawet nie wiesz ile przyjemnościa na FFA jest z przeskoczenia muru na oasis zaminowania wyjścia z respa axis i podłożenia dynamitu pod north na 29 s przed respem axis po czym udanie sie do south i zrobienia tego samego (bardzo nielubie jak nasi wezmą wcześniej flagę biggrin.gif).

Nawet nie wiesz ile przyjemności na FFA jest z przeskoczenia na fueldump depot defense i patrzenia z leana jak biegają bezradni axis.

Nie wiesz ile przyjemności jest patrzeć jak warzywa w axis wk#!@iają się i dają /callvote restart map.
Flicker
Na klanówkach jestem w stanie zrozumieć trckjumpy ale na serwach FFA ciężko jest zorganizować obronę biggrin.gif muszę sam biegać za takimi cwaniaczkami a reszta nawet o tym nie wie biggrin.gif. Zresztą postaw się na miejscu axis czy to aby nie dołujące biggrin.gif?
dNkN!
yyyy... je.bie mnie to?
falubaz
To ze dali sie przedrzec to juz problem teamu. W wiekszosci map mozna tak poustawiac noskill miny ze skutecznie uniemozliwi to probe trickjumpu.
Troche rozsmieszylo mnie to pytanie, ale rozumiem o co chodzilo autorowi.
Najprosciej to wytlumaczyc tak: jezeli tworcy gry stworzyli ja tak, by mozna t-jumpy wykorzystac , bez zadbych dod. progzow czy cziterskich skryptow, to znaczy ze jest jak najbardziej jest to dozwolone.
hcuj z tym. bijom naszych na stad de frens =C
Smilli
Trick jump jest to swego rodzaju umiejętność i niejest zabroniona jest t owykorzystywanie niedoróbek map i tyle.Jeśli ma to mi pomóc w wygranej to jak najbardziej wole jak ktos używa tego niż cheatów
kaurz
na FFA i tak duzo ciekawego sie dzieje, wiec TJ dodaja smaku, szczegolnie jak sie czyta w chacie "jak to?" itp ;]
AdI-O
CYTAT
... jest t owykorzystywanie niedoróbek map i tyle.

Jakich niedoróbek?? ph34r.gif
Przecież trcki z americki były specjalnie tak ustawione by w znacznej mierze ułatwić gre. Niesądze, że są to zwykłe potknięcia w konstruowaniu plansz, bo takich "bugów" jest multum.

Skok przez murek na supply z dwoma circlami > roX. Widziałem tylko na filimku "tondola 03" ale chyba zacznę próbować go zrobić :].
Praktyka czyni mistrza...
falubaz
Moze co nie ulatwic ale zeby uatrakcyjnic i wyrownac gre. Niby to samo ale...
Ile razy w czasie cw sie zdarzalo ze aliez nie mogli odbic flagi a i tak roz!@#ali dziala. for example. tak samo jest z 1000 innymi miejscami do ustawienia sie etc etc. tych przykladow mozna mnozyc. Na defaultach przede wszystkim, bo na customach jest znacznie mniej tych miejsc.
Flicker
Dobra niech wam będzie przekonaliście mnie biggrin.gif. Ale moim zdaniem to jednak są "niedoróbki map" a moiże mały psikus (sic!) programistów biggrin.gif.
kaurz
to tak jakby cheatem nazwac zwiekszanie sobie gamma smile.gif imo jesli tak jest w grze to tak ma byc, a nie, że niedoróbka tongue.gif
blacktyger
tak to są najnowsze na rynku cheaty, na allegro osiągneły cene 30 zł i rośnie więc kupować poki można, bo zabraknie na składzie a sprowadzenie kosztuje ... oj kosztuje.

Kto rano wstaje, temu czit umiejętności nowe dodaje ...
Flicker
Czy ja kiedykolwiek mówiłem że to cheaty? To tylko taki chwytliwy temat a ten właściwy to co o nich sądzicie ogólnie. Nigdy nie wierdziłem że to czit. < dobra teraz muszę komuś opchnąć ten trickjump czit który na tym rypanym allegro kupiłem >
Smuggi
imo tylko skill (nawet mnie jeden gosciu probowal nauczyc ^^), ale moze troche popsuc zabawe jak wszyscy sobie skacza :> a jeden nie potrafi i jak ma niby dalej isc skoro nikt nie wysadzi muru etc.? :>
D!z3l
CYTAT
a jeden nie potrafi i jak ma niby dalej isc skoro nikt nie wysadzi muru etc.? :>

Radził bym mu wypić Red Bulla i przelecieć XD
tranx-san
owned topic... :>

trickjumpy r0x...

robienie walla czy przeskakiwanie fence'a jest kewl, jak pisal swiety... nuby czesto nawet sie nie wracaja, ajak wracaja to czekaja na nich miny :>
ale ilez to mozna... ja np grajac jakies ffa na oazie czesto grajac medem robie sobie walla i na-(słowo na p)m w plecy :> czy flaga jest czy nie smile.gif
fajnie sie tez spie.rdala przed wrogiem na speed jumpach walac do niego bo skaczemy do tylu smile.gif

osobiscie dla mnie granie na takich mapkach jak lna to strata czasu... pograc troche nauczyc sie lepiej skakac i trenowac trickjumpy ze standardowych map.. podziwiam ludzi grajacych na lna po 100h zeby tylko przeskoczyc wszystko po x razy

W sumie moglbym sie zgodzic z kolega ze robienie walla na oazie na ffa jest zdupy... ale tylko wtedy gdy gramy axisami... ale co to znowu za problem dac se /kill'a i cofnac sie po jumpera ? przeciez nie podlozy dwoch dzial na 29 sekund przed respem.. no chyba ze ich dwoch skoczylo smile.gif alke nie zapominajmy jeszcze o jednym fakcie.. na ffa zdarza sie czesto ze jakis eng spawnuje sie w bazie tylko po to aby odrazu nakrecic commanda i mgiete... przeciez to wiecej xp ohmy.gif
other**
A ja nie wiem jak się robi trickjumpy sad.gif jeżeli chodzi o to że jeden właźi na drugiego to wiem... ale jakoś inaczej można ?? napszicie plz smile.gif
D!z3l
CYTAT
jeżeli chodzi o to że jeden właźi na drugiego to wiem... ale jakoś inaczej można ?? napszicie plz 

Niedawno w Hydeparku powstał topic o pozycjach w jakich to można robić (autor-Tranx ) smile.gif , więc z łaski swojej najpierw poprzeglądaj forum w poszukiwaniu interesujących cię spraw a póżniej zadawaj pytania ^.^ !!

Ps. ja (słowo na p)e co za ludzie smile.gif
c0m4r
imo. Fajnie, że jest takie coś jak trick jump i można rozwalić mur na oazisie trochę inaczej niż zwykle wink.gif Ale z drugiej strony jest to nie fair. Bo przecież nie każdy walljumpa umie, a pomyślcie co by to bło gdyby każdy musiał sie go uczyć na klanówki... Według mnie powinno być to niedozwolone. Ale to tylko jeśli chodzi o oazis bo trickjumpy takie jak na fueldumpie (wskakiwanie na garaż) nie są raczej związane z celami misji. Ale jeśli mówić dalej o trick jumpach to taki trick jak np. na battery wchodzenie bez rampy (allied) do góry czy na fuelu wskakiwanie do bazy nawet jeśli czołg nie rozwalił jeszcze wejścia czy wskakiwanie do fuel dumpa przeskakując nad zaporami. Takie trickjumpy są poprostu nie fair, a co do postu dAnKanA
CYTAT
to sobie pogadaliście  lol?

gra została skonstruowana tak żeby sprytniejszy miał pole do popisu, a słabszy - czasem bardzo załosne - argumenty do obrony, wymówki, usprawiedliwienia siebie, niestety.

trick jump to skill - dziurawa obrona to brak skilla.

to imo. gra przede wszystkim ma być fair play.

aha i od razu mówie jestem za zakazem stosowania trickjumpów (nie wszystkich) na klanówkach... Pozdrawiam.
Yankee
Według mnie te trickjumpy psują zabawę (jeżeli grasz w axis ...smile.gif, bo w allies to już co innego), szczególnie kiedy na serwie jest paru takich trickjumperów, bo jednego to zawsze można zatrzymać a jak móił wcześniej Flicker często jest tak, że tylko ty "widzisz" takiego kolesia i tylko ty się za nim uganiasz. Powinni wypuścić patcha "naprawiającego" trickjumpy. Flicker jeszcze niedawno chwaliłeś mi się jak to fajnie było przeskoczyć mur na i wysadzić Fuel Dumpa jak jeszcze się wszyscy z czołgiem przy moście męczyli...skąd taka zmiana?tongue.gif

[SIZE=7]Mówimy nie trickjumperom!:P
Shynshylla
Co to wogóle za tekst że trickjumpy są nie fair , rozbawiło mnie to do łez . Równie dobrze można powiedzieć że koleś który lepiej strzela od ciebie ma uzywać na meczu lugera bo nie masz z nim szans , przecież to jest śmieszne . Trickjumpy jest to w pewnym sensie jakaś umiejętnośc wyuczona przez gracza więc dlaczego miałby jej nieużywać . To co właśnie mi się podoba w wolfie , to to że od razu widać klase zawodnika i jego umiejętności , niestety bardzo szybko i łatwo da się zauważyć w wolfie różnice między warzywem a dobrym graczem i właśnie to jest w et najfajniejsze . Jeśli ktoś jest dobry to od razu to widać , dlatego też może dobry gracz byc zadowolony ze swojego grania , a pozostali mają motywacje żeby grać lepiej , bo widzą że jeszcze im dużo brakuje . Tak samo jest z trickjumpami , zamiast pieprzyć że to nie fair wziął byś się lepiej za naukę tego . Tylko nie mów mi że umiesz ale nie używasz bo chcesz być fair , bo nie ma nic bardziej budującego ego jak wysadzenie dział na oasis bez wysadzania muru , i potem słuchanie reakcji tych którzy zostali wydymani . Walljump przy dobrej obronie jest praktycznie niewykonalny , więc zamiast pieprzyć co jest fair a nie fair , popraw obrone albo rozejrzyj sie czasem czy jakiś koleś nie przeskakuje ci muru ,zamiast kampić z panzą przed wyjściem z cp czekając na fraga . Dobry team nigdy nie pozwoli sobie na wydymanie ich w ten sposób . Także trenuj , ucz sie a zamiast marudzić miej motywację do poprawienia swojego movementu.
Bobin
CYTAT
imo. Fajnie, że jest takie coś jak trick jump i można rozwalić mur na oazisie trochę inaczej niż zwykle  Ale z drugiej strony jest to nie fair. Bo przecież nie każdy walljumpa umie, a pomyślcie co by to bło gdyby każdy musiał sie go uczyć na klanówki... Według mnie powinno być to niedozwolone. Ale to tylko jeśli chodzi o oazis bo trickjumpy takie jak na fueldumpie (wskakiwanie na garaż) nie są raczej związane z celami misji. Ale jeśli mówić dalej o trick jumpach to taki trick jak np. na battery wchodzenie bez rampy (allied) do góry czy na fuelu wskakiwanie do bazy nawet jeśli czołg nie rozwalił jeszcze wejścia czy wskakiwanie do fuel dumpa przeskakując nad zaporami. Takie trickjumpy są poprostu nie fair, a co do postu dAnKanA

Jezu ale bredzisz. Bo przeciez nie kazdy umie walljumpa - to niech sie nauczy. To tak jakby sie pluc o to ze jakis super klan (np e*star) cie jedzie. Przeciez oni powinni biegac z lugerami bo umieja strzelac - wedlug tego toku myslenia tak mozna stwierdzic. ET pod wzgledem movementu jest i tak bardzo toleranyjne (jesli tak to mozna ujac) bo w takim CPM czy innym ultraszybkim modzie/grze bez skakania giniesz od razu. Zreszta ludzie w wiekszosci srednich i dobrych klanow robia walljumpa bez problemu, zreszta nie trzeba byc klanowiczem zeby prostego walla zrobic. Wiec podsumowujac to ja w dobrym movemencie (w co wchodza tez trick jumpy) nie widze zupelnie nic zlego.
c0m4r
CYTAT
Co to wogóle za tekst że trickjumpy są nie fair , rozbawiło mnie to do łez . Równie dobrze można powiedzieć że koleś który lepiej strzela od ciebie ma uzywać na meczu lugera bo nie masz z nim szans , przecież to jest śmieszne .

Chłopie czytasz to co piszesz? Przecież to absurd. Trickjumpy to niejako błędy w grze, które są wykożystywane w grze, w której NIE PRZEWIDZIANO ich użycia. Co innego wykożystywanie trickjumów (błędów w grzE), a co innego umiejętność strzelania, która jest Z GÓRY PRZEWIDZIANYM CZYNNIKIEM wpływającym na grę...

Inną sprawą jest tutaj wymiana opini do czego przede wszystkim służy to forum. To jest moje zdanie na ten temat, od której nie ustąpie ale dziękuję za krytykę. Wprawdzie trickjumpy będę dalej uważał za "nie fair" ale ludzi, którzy nie umieją bez nich żyć jest coraz więcej i nie ma bata żeby zmienić do nich podejście...

Dzieki i pozdrawiam.
tranx-san
LOL!!!!

trickjumpy to blad w konstrukcji gry ?
to po c@#! jest ta stamina ? po zeby biegac szybciej tylko ? po to zeby skakac dalej tez.. to chyba logiczne ze jezeli skoczysz z normalnego biegu skoczysz blizej niz jakbys np skakal z wiekszego rozbiegu + z wieksza predkoscia.. zauwaz ze jak skaczesz np z gorki tez dalej skaczesz... czy to blad ?
strafe jumpy.. hmm.. tez mozna to wytlumaczyc w jakis sposob... skakales do przodu i w bok jednoczesnie (po skosie) ? tez za pomoca tej techniki mozna otrzymac lepsze skoki w rzeczywistosci niz jakbys skakal normalnie bez rozbiegu czy ze zwyklego truchtu... czy to jest czit ? czy to jest nie fair ? fizyka gry jest niezla... chociaz mogla by byc lepsza... ale teksty typu.. mowimy trickjumperom nie to przesada...

Wyobraz sobie drogi kolego ze 90% wszystkich miejsc na trick jumpy bylo robione z zamyslem.... no wall na oazie. czy uwazasz ze gdyby mapperzy nie chcieli zeby mozna byl ozrobic walla nie posuneli by go troche dalej ? albo nie zrobili niewielkiego spadu... zauwaz ze jest to robione z zamsylem... moze przeskakiwanie depot fence'a nie bylo zmiarzonym efektem...

Wiele map jest robionych pod trick jumpy... np supply depot, cathedral.. czemu ? zeby uatrakcyjnic gre... zeby np grajac axis na oazie byl ten czynnik w glowie..a moze ktos skoczyl walla, moze sie cofnac do bazy ?

trickjumping to w sumie jest sztuka... sa dobrzi jumperzy sa lepsi aimerzy.. a tak naprawde dobry skillowo gracz = dobry aimer z dobrym movementem + jeszcze w dodatku mysli...
pomysle troche jak dlugo bys lazl na goldzie z respa allies do mostu gdyby nie speed jump... na supply jest to samo...

piszesz o kilku skrajnosciach np o oazie czy fuelu.. na wiekszosci map nie ma takich trickjumpow ktore zalatwiaja obj za jednym zamachem... zawsze trzeba dyna podlozyc czy ukrasc zloto... a co to za obrona ktora pozwala na oazie skoczyc alliesom walla... to dziury nie obrona...

takie (słowo na p)enie ze trickjumpy nie sa fair to tak samo jak (słowo na p)enie ze jakis ziomek cie pojechal na ffa bo miales pinga 80 a on 40

ja tam pro trickjumperem nie jestem ale depot fence'a i walla skoczyc umiem.. i lubie to robic... i wkurzac na ffa takich ludzi jak ty.. bo nie chodzi mi o to zeby wykonac obj.. ale np o to aby postrzelac sobie do wychodzacych z respa axisow w plecy smile.gif

pzdr

edit: dizel >all
rotfl smile.gif - dobrze go odeslales biggrin.gif "jeden wchodzi na drugiego... inaczej nie mozna"

no mozna mozna.. dizel cie skierowal do dobrego topicu... mozna jeszcze jeden lezy na drugim, drugi lezy na pierwszym, jeden lezy drugi stoi... sa rozne wariacje...

btw poczytaj tez jeszcze ten post o orientacjach(nie do ciebie dizel biggrin.gif) skoro jeden wchodzi na drugiego to ty tam bys pasowal
other zownowales mnie tym tekstem.. a dizel odpowiedzia! GG panowie biggrin.gif
Bastard PL
Wykorzystywanie trick jumpów to nie jest BŁĄD WGRZE, japierdziele, ile możma.... Nie po to twórcy siedieli np. nad fuelem rok. Ludzie zrozumcie w końcu, że plansze mają być takie jakie sa!!! Na oasis jest możliwy wall jump między innymi dzięki temu że wall nie jest równy i można wskakiwać na jego "dziurki" sad.gif i twórcy wcale nie przypadkiem nie dopuścili takiej możliwości. Wiem coś o tym bo sam tworze plansze i najpierw sam wcześniej "przeskoczę" ją sto razy zanim dam do użytku.
ps. drabinka to nie trick jump.
ps2. chcesz się nauczyć "czitować"?, naucz się strejfjumpować! biggrin.gif jakby nie było dla noobów czit. kropka

errat. sory za tego posta ale byłem z deka (grama) nie bardzo blink.gif i jak na następny dzień przeczytałem to aż sam nie zrozumiałem, więc poprawiłem co nieco.
Flicker
CYTAT (tranx-san @ 3:42, 27 11 2004)
to po c@#! jest ta stamina ? po zeby biegac szybciej tylko ? po to zeby skakac dalej tez..

He he.. Może i trickjumpy były zamieszczone nie bez przypadku to uwieżę, ale że tylko dla nich staminę umieścili to już przesada biggrin.gif W Quake też zamieścili sprint dla trcikjumpów? Albo w Counter Strike i America's Army?
Swiety
Chyba już o tym było kiedyś kilka topików.

Bardzo dużo map (może akurat nie w ET a w innych grach np bardzo dużo map z kwaka) było projektowanych pod tym kątem, że niektóre rzeczy można było wykonać wyłącznie dobrym trickjumpem.
I często po tym poznać dobrą dopracowaną mapę, że na pierwszy rzut oka przeskoczenie z punktu A do B wydaje się nie możliwe ale jak się postaramy to można.

Znowu jest spora grupa map, gdzie autor tworząc ją nie myślał o trick jumpach ale trick jumpy zbiegiem okoliczności przydają się.
Zresztą nigdy nie wiadomo czy autor mapy celowo ją tak zaprojektował aby wykorzystywać trick-jumpy czy też wyszło to przy okazji.

Jak można nazwać czitem coś do czego potrzeba skill-a i umiejętności ?
Spróbujcie za każdym razem przeskoczyć podczas walki mur na oasis czy depot defence na fueldump. To jest movement skill - jeden umie, drugi słabo, trzeci wogóle.
Zresztą tego typu skoki nie są uznawane w poważnych ligach za cheat

Czy trickjumpy psują grę ?
Jak jest dobry team broniący na oasis a jego gracze potrafią myśleć, to jeśli padnie tzw długa i przez dłuższy czas nikogo tam z naszych nie ma (bo czekają na respa) to logiczne że ktoś może się zaczaić nad respem aby przeskoczyć nad murem albo już to zrobił a ci co bronią "krótkiej" powinni zwrócić uwagę na długą.
Ludzie trzeba myśleć - trzeba wtedy sprawdzić, no ale z myśleniem u nas cięzko w przeciwieństwie do celnego strzelania.
ezekiel
A ja chcialem zapytac o rzecz troche inna ale tez trickjump... W rtcw na mapie ICE dalo sie wykonac trick ktory polegal na przeskoczeniu dwoma odbciami przez mur(pod ktory normalnie mozna podlozyc dynamiy). Ja chcialem zapytac czy ten trick jest wykonalny w ET. Sam nie mam wiekszych problemow z innymi ale tego jakos nie moge zrobic chociaz staram sie kopiowac ruchy goscia ktoremu to wyszlo... Moze mi ktos pomoc ??

I tak apropos tematu, uwazam ze jezeli ktos nazeka na to ze inni robia trickjumpy to tylko dlatego iz sam tego nie potrafi... A co do map z quaka, sam duzo jeszcze gram w qw i wiem, ze tam tricki odkrywalo sie nawet po kilku latach istnienia tej gry, z ET napewno tez bedzie podobnie.
Swiety
CYTAT (ezekiel @ 16:40, 6 12 2004)
A co do map z quaka, sam duzo jeszcze gram w qw i wiem, ze tam tricki odkrywalo sie nawet po kilku latach istnienia tej gry, z ET napewno tez bedzie podobnie.

Co do QW. Qw był tak naprawdę pierwszą grą sieciową fpp i grą w której ludzie dopiero uczyli się jak gra w fpp. Jeszcze w początkach sporo ludzi grało wyłącznie na klawiszach (bez myszy)
Dzisiaj w porównaniu z Wolfem Cs czy Q3 grało wtedy bardzo mało ludzi.
To nie dziwne że niektóre tricki były znajdywane po dość długim czasie.

Dodatkowo w QW jest możliwośc sterowania w czasie lotu postaci jak i używanie granatów czy RJ w celu uzyskiwania speeda czy bardziej efektywne wykorzystywanie strafe-jumpów, circle-jumpów itp, dzięki czemu w QW można rozpędzić się do niesamowitych prędkości.

Natomiast w Wolfie możliwości zwiększenia speeda są wyłącznie na pochyłych powierchniach a pasek staminy kończy się bardzo szybko.
Myślę że większość tricków w Wolfie została już odkryta (zarówno tych przewidzianych przez twórców map jak i tych nie przewidzianych) i jakiś rewolucyjnych tricków czy tych wymagających dużego skilla i dużej ilości FPS racej nie znajdziemy

Już dość dawno (chyba ponad rok temu) wyszło movie z jumpami o ET - essential jumps. Samo movie zrelizowane dość przeciętne ale niektóre skoki wymagające suber uber pro movementu i dużej ilości FPS. I do tego czasu jakoś wielu rewolucyjncyh tricków nei widziałem

Zduneq
To i ja dozuce swoje 3 grosze.Po 1 trick jumpow nie uwazam za cheatowanie.Po 2 nie uwazam jak co poniektorzy ze to jest nie fair!!!Ktos umie zrobic wall jumpa, robi to a obrona daje (slowo na d).Wszystko.Pojawiaja sie twierdzenia ze sa to bugi.Niektore pewnie tak ale nie po to wyszedl szybciutko patch(jakos nie uwzglednil wall'a), wyszlo etpro 2, etpro 2.xx i nawet etpro3, shrub wyszedl i patrzcie DALEJ MOZNA TO ROBIC!!Chyba prosty wniosek ze BYLO TO ZAMIERZONE.Sam nie uzywam trickyjumpow bo nie umiem, nawet tego prostego wall'a pomimo ze dlugo gram ph34r.gif Mi przyjemnosc sprawia jak rozwle mur na oazie potem dzialka,jak wysadze defensa na fulelu,i sam zbironiczek tez cool.gif .Wtedy czerpie garsciami przyjemnosc z gry biggrin.gif Powiecie n00b jestes i warzywko.N00b dla niektorych PRO pewnie jestem bo nie jestem "medyk killer" ktory ma apteczki tylko dla siebie,ale MYSLE jak gram wiec do warzyw sie nie zaliczam tongue.gif I jak ktos zrobi wall jumpa czy jakies inne paskodztwo(a jest ich wiele) to nie mam reackji typu "vote:restart map" czy "cziter".Alieni byli lepsi i juz.Koniec tych wypocin.Zaraz pewnie bedzie mute za ta wypowiedz, choc zgadzam sie ze Świetym wink.gif

P.S.Jestem zwyklym przecietnym graczem
AdAmI
No wedlug mnie to trickjmpy sa normalna rzecza. Umiesz je no to dobrze, a jak nie no to juz twoj problem tongue.gif . Na pewno wole to niz jakies cheaty
pietszak
Trickjumpy to takze wazna czesc gry Enemy Territory. Poniewaz mozna zaskoczyc przeciwnika trickjumpem przez old city wall i podlozyc na dziala jak np. nie umiecie zabrac flagi trickjumpy na ffa sa bardzo duzu uzywane na klanowkach raczej jest obmyslona jakas taktyka ale przeciwnika mozna zaskoczyc trickjumpem a i do szybkiego poruszania sa one przydatne.
TgcRap4
Te trikdzumpy to som czity jak sam c@#!. Skacza przez plot niczym walesa i podkladaja mnie dziala na osasis. Blame dej all!
st4rf!sh
lol, jak Walesa biggrin.gif wywaliste porownanie, nie ma co [;
gordon_12
<hmmm> wg. mnie Trick jumpy sa wporzatku ale nie na Publicznych serverach poniewaz to nie ma sensu ze np. Fuel dump gra sie 5 minut ;/. Na sparach to jeszcze ale na FFS to juz denerwujace. No ale programisci musieli wiedziec co robia wiec to nie jest chyba Cheat tylko przydatna umiejetnosc ph34r.gif
Marycha
Nie rozumiem ludzi którzy uważają, że to nie fer. Ja uczyłem sie trickjumpów jakieś dwa tygodnie. To tak dużo... ? Teraz walljumpa robie zawsze... Pozatym trickjumpy to bład gry i czity...?! heh.. no to tak jakbys powiedział, że tamci co mają swoje configi i tweakowną grafe itd. to czitują!! "cziter!!!"! Trickjumpy sprowadzają sie do kilku komend które może wpisać każdy i 'minimalnego' doświadczenia. Wogóle co to za bzdury że trickjumpy na ffa to nie fer itp... naprawde tego nie kumam dry.gif
Nie wiem też dlaczego jak z kimś przegrywacie od razu mówice ze to cziter, aimboter itp. nie róbcie takiego czegoś z trickjumpów pls wink.gif
falubaz
off topic:
gordon_12-jakie k#!@a FFS? setny raz piszesz o jakichs serwerach FFS a takich nie widze. sa FFA a nie ffs, bo to co innego znaczy.
dziekuje
Marycha
sorki za oftopa ale powie mi ktos co to za skrót FFS.. ? biggrin.gif
st4rf!sh
ffs = for !#!@ing sucker
GangstaSmurf
Moja opinia na temat Trick Jump'ów jest taka że są one fair gdy wykorzystuje sie je do szybszego udania się do jakiegoś miejsca (tak jak ktoś wcześniej powiedział pod most na goldzie np.). Jednak przeskakiwania muru na oasis lub na fuelu itd to już przesada. Weźmy Fuel dump, po to jest czołg żeby nim wywalić bramy i ścianę aby się dostać do fuel dump i móc go wysadzić, jeżeli już ktoś bardzo chce tam wejść (pod fuel) zanim czołg dojedzie i zniszczy bramę to niech przebierze się Cover Opsem.

PS Róbcie i ćwiczcie trick jumpy na serverach przeznaczonych do tego. Na serverach do gry normalnej grajcie fair bez przeskakiwania nad murami itd. Aby wszystkim się grało miło i bez czegoś takiego że ktoś przeskoczy mur od razu wywali działa (na oasis np.) i koniec misji gdy połowa axis nie zdążyła wejść jeszcze do gry, bo gra nie ma wtedy sensu.
Estaloth
A kto sie k#!@a przejmuje ffa? Jak ktos gra ffa na obj bo nie umie sobic nabic stata, albo bawi go to, to i tak bedzie probowal zrobic ten obj z tj czy bez, a i tak kazdy szanujacy sie, zlewajacy na ffa gracz ma to i tak w dupie bo woli sobie pokampić niż stać nad respem i bronić olda or sth like that. Jak cie to wk#!@ia to idz za dziala od razu i stoj z pf'em w reku do konca mapy, albo lecz sie jak przejmujesz sie takimi pierdołami. Natomiast jeśli masz klan, to popracuj nad obroną bo jesli kolesie robią wj to nie mozna nazwac tego zabawy w obronę, a sam naucz sie skakać i w ataku wykorzystaj dziury w obronie przeciwnika.
Kamos
cheaty
Estaloth
CYTAT (Kamos @ 19:26, 20 09 2005)
cheaty

XDDDDDDDD
st4rf!sh
exactly [;
ymma
CYTAT
a i tak kazdy szanujacy sie, zlewajacy na ffa gracz

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
tranx-san
I CAN DANCE ALL DAY I CAN DANCE ALL DAY TRY HIT ME TRY TRY

BOOM HEADSHOT BOOM HEADSHOT

SEE ME DANCIN
Swiety
I tym optymistycznym akcentem (5 ostatnich postów) kończymy nasz program.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.