Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skakanie obrazu przy różnych rozdzielczościach
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > To wszystko już było
CaNiBaL
Chodzi o to ze jak zwieksze rozdzielczosc z 800x600 np. na 1024x768 lub 1280x1024/ktorej urzywam normlanie w winzgrozie/ obraz zaczyna mi straszliwie skakac... moze wiecie o co chodzi?
CaNiBaL
nei macie na serio pojecia dlaczego przy zwiekszonej rozdzielce obraz mi skacze??
sayetan
pewnie odswiezanie:

r_displayrefresh
CaNiBaL
No dobra ale co mam wpisac w tym r_displayrefresh? bo mam standardowo na 0
CaNiBaL
bo chodzi o to ze wpisuje:
seta r_displayRefresh 85 ale niesteyt sie nic nie zmienia i dalej cholernie skacze. a nawet mi nie zapisuje tego ustawienia. bo wpisuje w konsoli bo nie wiem w ktorym pliku cfg to jest
tranx-san
ja podobny problem rozwiazalem prosciej..

kazde sterowniki posiadaja taki bajer ze mozna ustawic wymuszanie danego odswiezania pod dana rozdzielczosc..

wchodzimy do panelu sterowania->ekran -> ustawienia -> zaawansowane i we wlasciwosciach wybieramy odpowiednia zakladke..(dla kart nvidia = powinien byc napisany rodzaj karty/ dla ati cos podobnego, nie mialem karty ati nigdy) ustawiamy tam na wybranej przez nas rozdzielczosci odpowiednia predkosc odswiezania np 85Hz na 1024x768.

nalezy zapamietac zeby nie przesadzac z tym odswiezaniem, bo nasz monitor moze poprostu takiej predkosci nie obslugiwac...

ja mam 85Hz na 1024x768 i 100Hz na 800x600

dodatkowo gdy zmienimy odswiezanie tam w opcjach, te ustawienia beda dotyczyc kazdej gry, a nie kazda gra posiada konsole w ktorej mozemy takie rzeczy zmieniac..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.