Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tematy i pomysły na nowe mapki ET
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Mapy i mody
qrld
Macie jakieś pomysły na temat tematu smile.gif mapki? Słyszałem w innych wątkach o Powstaniu Warszawskim, Gdańsku, Westerplatte. Może wymyślicie coś jeszcze? Inwazję Marsjan? biggrin.gif
Majcok(12)
Moze by tak stadion z kibolami z napisme KSG, hehe. Zartuje, ale moze oswiecim, albo jakies miasto z wspolczesjne polski. O, mam juz. Warszawa a dokladnie kolo sejmu, o cool. I zadania:

Axis - beda poslami i musza odeprzec ataki alies i bronic sejmu.

Alies - wysadzic sejm, i hm...(kontrowersyjne, heh) ukrac zloto jednemu Axis (poslom) by pozje je dowiesc truckiem do ludzi.

Moze jeszcze cos zaraz wymysle.
green
[offtopic]

Jak juz skonczycie wymyslac to nie zapomnijcie pozbierac lopatek i wiaderek z piaskownicy.
s1ayer
[offtopic]

Tru tru

A pozatym te mapy bylby tak betoniarskie ze az szczena opada. Mapa musi byc zroznicowana, duzo z-axis (duze roznice poziomow zeby katowac z gory np.) i musi byc grywalna!
BARABARpol
Polecam zapoznać się z historią walki pod Studziankami.Dużo czołgów ,budynki .... i RUDY 102 biggrin.gif
Dajmos
nei noe ludzie niech ktoszrobi mapke Aushwitz i tam do do odbicio 2 pojemniki Cyklon D tongue.gif
Dajmos
ja jak jzu powiedziałem kocham sie w konwersjach z RtCW - i czekam z niecierpliwoscią na kampanie z podstawowymi powiedzmy 3 mapami z RtCW ( BAse , Bech i Assault)
Dajmos
własnie , ma ktos namiary na mapke village ???? bo słysząłem ze jest w produkcji ale ni umie jej dorwać :/
Był bym wdzieczny za URL
SCORPiON
latwo powiedziec trudno zrobic

mapy BASE i BEACH sa juz oddawna, a ASSOULT w produkcji
everyman
w/w Westerplatte - chodzil mi po glowie odkad zaczalem grac w ET i TO JEST TO wkoncu jakas fajna POLSKA (na terenie POLSKI) mapka by byla rolleyes.gif ... cos takiego powinno byc dobrze odwzorowane (wg oryginalnych planow i fotosow)...
ALBO Noc listopadowa (29 XI 1830) - wydarzenia rozpoczynajace powstanie listopadowe - atak na Belweder i zdobycie Arsenalu... czasy nie te (wolfowe) ale moze byc cool
OR powstanie w Getcie Warszawszkim - Aliei by musieli uciec, a Axisi niedopuscic... np ucieczka poprzez wysadzenie muru i dalej jakimis uliczkami poprzez zajmowanie kolejnych pozycji...
Maczo
Replika obozu Stutthof. Jest on nieduży, ale kryje wielki potencjał. Jest kilka możliwych misji na tym terenie.

1. Przejęcie obozu i odbicie więźniów.

Axis w tym scenariuszu bronią obozu.
Allies muszą go przejąć.

Dodatkowo mogą być zadania poboczne.

2. Koniec wojny. Niemcy muszą przedrzeć się do morza, muszą użyć do tego ciężarówki, jednak Alianci trzymają ich w szachu w głównym budynku. Żeby tego dokonać muszą wysadzić wszystkie bramy. Alianci nie mogą do tego dopuścić.
logres
Myśle , że dobrym materiałem inspiracyjnym moze byc omaha beach . to dopiero moglo być fajne . A propo grałem już na mapie podobnej do omaha ale jest taka sobie dry.gif
falubaz
Westerplatte dalo by rade. ale po pierwsze czy jest jaks osoba w polsce ktora zrobilaby mape nawet z drugiego wrazenia. np. allies sa w 2 bunkrach i axis musza podbic 2 bunkry (w obu sa po 2 mg) a mapa nie powinna byc za szeroka i tak na 16-24 osob conajmniej. jeszcze duzo drzewek i przepis gotowy. ale wiem ze latwo mowic trudno zrobic. moja kariera edytora map do ET zakonczyla sie na ziemi plaskiej jak lawka smile.gif
Ghost
Ja mam pomysł - mapka z obozu StalagLuft III. Zadania:

Allies: Wydostać sięz obozu wysadzając bramę i odjechać podstawionym truckiem. Cel dodatkowy - zająć budynki dla jeńców. Spawn w karcerze.

Axis: Powstrzymać Aliantów przed ucieczką. Spawn w bunkrze lub w piwnicy.

W czterach narożnikach wybudowane wieże wartownicze z MG-42, do tego jakieś reflektory oświecające jedno miejsce, ewentualnie świecące na boki. Wszystko ogrodzone ścianą z drutem kolczastym, kilka chat dla jeńców. Wszystko oczywiście dzieje się w nocy.

Przejęcie budynków dla jeńców jest proste - zdobyć flagę. Poręczne, bo daje kilka miejsc spawnu.

Wysadzenie bramy oczywiście engineerem - za pomocą dynamitu. A na truck musi wskoczyć kilka osób, wtedy ruszy.

Dajmos
Hmmm świetny pomysł .
Ja mam pomysł na mape z motywem SZCZURÓW Tobruku - Alianci . Walki na pustyni i w małym miescie (oaza). Cele zniszczenie Arsenału i dostanei sie do kanałów
szeregowiec brajan
Moze coś takiego : na morzu spotykaja sie 2 statki jeden jest allies a drugi axis sa w pewnej odleglosci od siebie (3 metry)allies maja najpierw na pokladzie zbudowac mostek na statek axis . mg ustawione w malym oknie pod pokladem statku axis maja skutecznie przeszkadzac allies potem allies przechodza do statku axis (po moście) i maja zajać spawn na pokladzie statku axis . na 1 pietrze pod pokladem niemieckiego statku sa porostawiane mg.po zajeciu gornego spawna przez allies axis maja respawn na 2 pietrze pod pokladem.na 3 pietrze pod pokladem jest cel allies (podloga) na ktorej nalezy zamontowac dynamit ale to nie koniec . Przez dziure zaczyna sie wlewac woda (tylko jak to zrobic) ale statek da sie jeszcze naprawic (eng mosi nórkowac naprawiac i nabierac powietrza) kiedy woda zaleje spawn axis misje wygrywaja allies.(i jeszcze jedno po naprawieniu statku woda zostaje w środku. a teraz pytanie odnośnie tego topicu : czy ktos kiedys zuzyje te pomysly (a moze na naszej stronie powinien powstac dzial dla tych geniuszy co opanowali radianta i tam byly by gotowe pomysly na mape?)
Nexilis
Panowie w wiekszosci nie wiecie o czym mowicie... Czy chociaz probowaliscie mapowac? Zrobienie takich mapek o ktorych mowicie (czyli duzych) wymaga tyyyggoodni. Oczywiscie jezeli chcecie zrobic to dobrze. Dla mnie topic nienajlepszy. Wydaje mi sie ze jednak maperzy wola wlasne pomysly. Zreszta czy ktos oprocz mnie (i wiem ze Sin zrobil 'cos' - bez obrazy) zajmuje sie tym?
mrluki3
biggrin.gif Mozna zrobic afganistan a do wysadzenia alies by mieli posag Husaina biggrin.gif biggrin.gif albo i samego Husaina laugh.gif laugh.gif laugh.gif
KiD
Saddam Husajn byl dyktatorem Iraku. W Afganistanie moglbys wysadzic posag haryzmatycznego religijnego przywodcy - jednookiego mully Omara smile.gif Zreszta moze lepiej nic juz nie wysadzaj ok ? smile.gif

Pozdro
Nexilis
No to mam pomysl dla wszystkich zdolnych maperow na boardzie. Panowie wspolny projekt. Zamapujemy europe srodkowo wschodnia. Proponuje zaczac od zachodniej granicy Niemiec przed 2WS. Cel misji: Os - zdobywa kontrole nad europa srodkowo wschodnia; Alianci - bronia sie. Czas trwania misji - okolo jednego roku. Czas miedzy respawnami - miesiac (w koncu to ET wiec jest i respawn [[[: ). Oczywiscie wszystko robimy wedlug map z tamtego okresu relacji swiadkow etc. Ja sie deklaruje ze na podstawie opowiadan mojej babci zamapuje trawnik przed domem. Kto zrobi reszte? C:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.