Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PROJEKT 1939
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Mapy i mody > ET.Mapping.pl
arekrem
Otóż już od jakiegoś czasu pracuję nad mapką Westerplatte. Niedawno naszła mnie myśl, że lepiej by wyglądała cała polska kampania niż tylko jedna mapka. Dlatego rozpoczęłem pracę nad mapkami:
- 1939_westerplatte
- 1939_bzura
- 1939_warsaw
- 1939_post // chodzi o pocztę gdańską
- 1939_kock

Bardzo byłbym wdzięczny, gdyby ktoś zgodził się pomóc. Na chwilę dzisiejszą potrzebuję, aby ktoś zrobił model (mi nie wychodzi) "schleswig-holstein-a" niemieckiego pancernika.

I jeszcze jedno - czy dałoby się zmienić tekstury broni i mundurów, tak aby odpowiadały kampanii wrześniowej??
Denver
Pomysł bardzo udany, ale do wykonania tego pomyślnie przydałby się dosłownie cały sztab ludzi - inaczej albo pomysł szybko padnie, albo kampania nie będzie w ogóle grywalna. GL
arekrem
Też tak myślę i właśnie dlatego piszę na forum. Jakby ktoś chciał się podjąć, robienia którejkolwiek z wyżej wymienionych mapek to bardzo chętnie skorzystam z pomocy
Akhor
Powodzenia. Zrób najpierw bete Westterplatte bo to jest najsłyniejesze i daj do spróbowania czy robisz grywalne mapki.
MANGUSTA
hmmm tytuł pownnien być: 1939_German_site albo Kampania Wrześniowa bo polske i ZSRR atakowało....

A najleszą mapą (choć chyba nierealną) było by:
1944_powstanie warszawskie
A potem:
1943_Powstanie w gettcie warszawskim
chodzi rzecz jasna o polskie walki

Bo w mapach światowych to:
1944/D-Day_Carentan
smile.gif
arekrem
Mangusta ty to masz pomysly! Mam pytanko - czy ktoś byłby w stanie stworzyć model pancernika szlezwik - holsztyn (sorry za pisownie) i teksturki do niego?!?! Sam się przecież nie roztroję (co najwyżej rozstroję)
MANGUSTA
Taaaaaaaa a widziałeś chodziasz ten pancernik???
Jak nie to śnij dalej o dokładnym modelu smile.gif

A ja proponuje serie 1944:
1944_Operation_Overlord
1944_Carentan
1944_Market_Garden
1944/45_Arden_Forest

Aha jak zrobisz już Bete któreś mapy to mi podaj mi skąd ją moge ściągnąć gdyż jestem Fanatykiem II Wojny Światowej i ci wszystkie błędy wylicze smile.gif
arekrem
Taaa. Dziadka będziesz uczył jak dzieci robić. Mam dokumentacje mapy itp. itd. na temat Westerplatte. A oto pancernik:

grafika zapastowana przez użytkownika

Uups nie to zdjęcie smile.gif

I jeszcze jedno:

I zrozumcie - nie chodzi mi o DOKŁADNY model, tylko ogólnie, przybliżony.

Pozdrawiam wasz Westerplatte Creator wink.gif
MANGUSTA
Hmmm w takim razie rzycze powdzenia z mapką bo zapowiada się ciekawie (i patriotycznie smile.gif) Tylko z tym pancernikiem może być kłopot (niestety) sad.gif

Ale zainspirowałeś mnie do jednego mianowicie też zrobie kampanie (tyle że nie o Polsce)smile.gif

CYTAT
szlezwik - holsztyn

P.S Podoba mi sie ta nazwa smile.gif Naziści byli mili i pancernik od polskiego miasta nazwali smile.gif

P.S.S A jak chcesz już spalszczać to "Szelswik Holsztain"
arekrem
Chopie skąd się urwałeś!?! Nie hOlsztyn tylko Holstein - to jest od nazwy jednego landów północnych niemiec. Z pancernikiem sobie poradzilem, a teraz potrzebuję tylko na niego teksturki narzucić. Pozatym znacie jakąś teksturkę nieba (IMHO oprócz 1944_cherbourg smile.gif ) nocnego? Jak tak to bardzo bym prosił. I jeszcze jedno - nie wiem jak zrobię żeby pancernik był 400 metrów od zatoki wink.gif
arekrem
Sorki Mangusta za wredny tekst z urwaniem się smile.gif. Już nie będe smile.gif
MANGUSTA
1. To ty napisałeś hOlsztyn
2. Urwałem się z Chorzowa (Śląsk)
3. Na oko smile.gif
4. Gold Rush smile.gif
Okrutny Bob
Bardzo ciekawy pomysl na mapke a nawet na cala kampanie juz nie moge sie doczekac kiedy sie ukaze
arekrem
Panowie i panie, zrobiłem pancernik tongue.gif
Tylko narazie jest oteksturowany teksturą common/s_glass tongue.gif
Jeżeli ktoś by stworzył teksturkę byłbym zobowiązany.
arekrem
Jeszcze jedno jak ustawić shooter/rocket żeby strzelało??
Okrutny Bob
mam pytanie na kiedy te mapy bede gotowe i skad bedzie mozna je sciagnac ??
arekrem
Na pierwsze pytanie: 3 kwartal tego roku
Na drugie: nie wiem jeszcze smile.gif
arekrem
Panowie utknąłem sad.gif
Mianowicie chodzi o małe zadanko dla Axisów...
Otóż Axisi muszą:
a)przejąć chatkę
b)naprawić cysternę
c)nalać benzyny
d)usunąć przeszkody z trasy cysterny
e)oglądać wybuch cysterny po zderzeniu z murem smile.gif

I teraz jest problem... Stanęłem w punkcie b, i jeżeli ktoś mógłby DOKŁADNIE opisać co teraz mam zrobić, byłbym zobowiązany...
kropek2111
A co sądzicie o mapce Bitwa nad Mokrą. Niemcy musieliby wysadzić albo dziala przeciwpancerne wz.38 albo Śmiałego. Przecież to też kampania wrześniowa. Co do celów moze MAngusta ma jakieś pomysły jako znawca.
arekrem
Nad Mokrą tez myslalem. Byloby napewno prostsze niz Westerplatte wink.gif
MANGUSTA
Hej arekrem do jakiej mapy te cele??
Aha kropek2111 ja jestem MANGUSTA nie MAngusta biggrin.gif
Gh*5T
mapperem nie jestem wiec przy teksturach ci pomoge... Ale dam ci rade jeslii chcesz zeby mapy byly popularne to musza byc WYROWNANE silami nawet za cene prawdy historycznej... Proponuje poogladac rozwiazania w innych rozpowszechnionych mapach, imo nie boj sie powielac dobrych pomyslow, zawsze taka mapka bedzoe reklama dla naszego pieknego Kraju...
arekrem
Chopie pacz!!!
Ja chcę zrobić taką "idee fixe" czyli:
a)Historia (niemcy na serio wpuścili na obrońców Westerplatte cysternę wypełnioną benzyną)
cool.gif grywalność (mapa będzie BARDZO szybka)

I jeszcze jedno: jeżeli ktoś by zrobił teksturkę statku to z miłą chęcią skorzystam. A pozatym przydałby się tutorial o pojazdach...
krawiec[PL]
jezu arekrem jak to zrobisz to bedzie super!!! smile.gif lubie druga woje swiatowa nawet bardzo i juz niemoge sie doczekac efektu koncowego
powodzenia przy pracy wink.gif
bakus_pl
Ja też mam kilka pomysłów na mapki np. Atak na obóz aushwitz, albo np. zniszczenie fabryki produkującej gaz cykln B którym zabijano Żydów wwłaśnie w obozie Aushwitz, albo zniszczyć laboratorium w którym pracowano nad rakietami V2
falubaz
ej ludki nie widzicie ze ten topic umarl w maju?
africa
Co prawda topic umarł już w maju, ale wciąż można go reanimować laugh.gif

Co z projektem 1939? Są jakieś wieści?

Chciałbym zaznaczyć, że prawdziwa wojna rozpoczęła się na świecie w 1940 roku, a Wy chcecie zrobić zniszczenie np. fabryki z chemikaliami w czasie potęgi niemiec... to wiadomo nie jest zgodne z prawdą, gdyż w tym roku Niemcy nie ucierpieli cool.gif

Arekrem naprawienie cysterny to prosta rzecz. To jest jakbyś robił normalny czołg... można się spowiedziewać, że ta mapa nie zostanie ukończona. Może mogę w czymś pomóc? tongue.gif

Pozdrawiam,

africa
falubaz
żeś (słowo na p)nal jak lysy grzywka o kant kuli o tej wojnie
africa
Znaczy, że projekt się udał? laugh.gif

Najbardziej zaintrygowała mnie ta cysterna, jak ona wygląda. Jakieś screeny czy coś?

Pozdro,

africa
jarpen
nic sie nie udało, bo nikomu jak zwykle nie chciało sie nic robić prócz (słowo na p)enia o tym jak co ma być
dicon
Nie wiem dlaczego stawiacie tylko na scenerie morskie, że tak powiem. W 1939 nie tylko niemcy najechali na Gdańsk, zajeli także inne zadupia, np. Śląsk. Może dacie jakieś screenshoty z waszych mapek?
jarpen
przeczytaj cały temat zanim coś napiszesz i zobacz date ostatniego posta.
arekrem
lol
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.