falubaz
16:50, 25 04 2005
hapac etpro 3.1.12 i pacza 2.60
niech admini dadza b_wolfrof 1
b_pronedelay 1
i rtcw
a gra sie wysmienicie.
+wiecej fps
+hsy wchodza
+prawdziwy fps, kto pierwszy ten lepszy

!
0 cziterskich hitsoundow przy granacie i artach!:D
i wogole mp40 na-(słowo na p) jak szalone
tyle ze cb nie uznaje.gg
znaczy wiekszy fire rate??? no wreszcie sie cos dobrego dzieje
| CYTAT (falubaz @ 15:50, 25 04 2005) |
| tyle ze cb nie uznaje.gg |
Nie uznaje, bo to betatest ;x
falubaz
18:54, 25 04 2005
no raczej :/
wiesz falub noob.
rate of fire jednak troche za duzy jest :c wiekszy niz w rtcw jednak i ssie.
Ktoś może wyjaśnić o co chodzi z tym prone'em dokładnie? Bo słyszałem, że jakieś zakazy itp.
falubaz
20:42, 25 04 2005
| CYTAT |
| Ktoś może wyjaśnić o co chodzi z tym prone'em dokładnie? Bo słyszałem, że jakieś zakazy itp. |
jest spowolnione pronowanie, czyli zanim sie polozysz to predzej zginiesz ;] . dziwny efekt. sam zobacz.
b_pronedelay lub odwrotnie za to odpowiada, oczywiscie serverside
Fajowo oby jak najszybciej to sie przyjeło
Kto pronem wojuje ten od prona zginie !!!
| CYTAT (falubaz @ 18:42, 25 04 2005) |
jest spowolnione pronowanie, czyli zanim sie polozysz to predzej zginiesz ;]. |
To kładź się na 10 sekund przez zginięciem

| CYTAT (falubaz @ 18:42, 25 04 2005) |
0 cziterskich hitsoundow przy granacie i artach!:D
|
Ej kufa uwielbiam ten sound.
A tak wogóle to dajcie spaware, rajla i RL-a i Wolf nawet będzie grywalny
falubaz
23:47, 25 04 2005
a grales swiety juz na takich ustawieniach?
jak nie to warto, naprawde, grywalnosc wzrasta 3 razy, albo nawet 3,25
i zeby nie bylo, nie pronuje :<
i hitboxy sa normalne
tranx-san
3:34, 26 04 2005
olac to etpro
narazie beta cb nie uznaje, nawet nie sciagam.. skzoda czasu...
oficjalnym etpro ma byc 3.2.0 chyba :c
nie gram ffaa watpie zeby ktorykolwiek klan postawil swoj prv serek na tym etpro, jakies wl cb trza grac na 3.1.0 :c
ale piszcie co ciekawego tam jest.. ogolnie z tego co czytam to bani i reszta jajoglowych chce jeszcze ograniczyc spam w et, wiec zapewne rifli i artom/puchom tudziez soldzierom dostanie sie po du.pie :/
z tego co sie doczytalem na forum baniego rowniez na + nalezy zaliczyc ze Rate of Fire jest niezalezne od fps ... w sumie wyrownuje to szanse graczy ze slabszym i wypasionym sprzetem ...
na razie z tego co czytalem serwery jeszcze sa cholernie niestabilne, wiec pozostaje czekac na finala .. i jak znam zycie CB, WL sie dostosuje do nowego etpro .. imo bedzie to troche duzy skok, szczegolnie z tym RoF ... ale co ja tam wiem..jestem tylko mala lamka :C
W kazdym razie wszystko idzie ku lepszemu. Chociez szkoda tych "soundow" przy artach i grantach xC
PivooLama
18:17, 27 04 2005
Jesli prone rzeczywiscie zostal tak spowolniony to duza czesc graczy bedzie musiala oduczyc sie go uzywac podczas dueli, a to takie proste nie jest ;< ostatnio sam probowalem zagrac duela nie pronujac, ale naciskalem odruchowo 0_o... jak dla mnie to posuniecie z pronowaniem jest conajmniej durne...
Jak sie nauczyłeś pronować to sie oducz
falubaz
21:01, 27 04 2005
| CYTAT |
| Chociez szkoda tych "soundow" przy artach i grantach xC |
lepszego legalnego wallhacka nie bylo. wiec dobrze ze nie bedzie.
o co do pronowania, jezeli ktos jest dobrym aimerem to sobie poradzi, bez tego elementu movementu a raczej cementu.
w rtcw nie ma pronowania i jest ciekawiej, bo dynamiczniej
tyger-o co ci cho?
micchi-jak ktos jest aimless to nic nie zmieni ze nie bedzie pronowania
blacktyger
21:39, 27 04 2005
rtcw kosztuje 40 zloty
imo dobrze, ze nie bedzie juz tak wielu pronerow :c
OFFTOPIC
no RTCW kosztuje 40 zl, ale to jest filozofia go dostac :C wszedzie gdzie szukalem w Szczecinie byla tylko edycja platynowa(z ET mapami, osp, patchem, czyli ze wszystkim co moge sobie zassac z netu), tylko w empiku, i tylko w cenie przekraczajacej znacznie 40PLN ... albo zle szukalem..moze ktos mi poda namiary ??
Im mnie proner'ów tym lepiej, moga sie dopiero polozyc kiedy wykoczy mi komunikat : "You killed ...." xD wtedy moga lezec do woli xD
southorn
1:02, 28 04 2005
hmmm... dlczego hitsound-y przy granacie i artach są "cziterskie"?
Ktoś umie mi to "without zdoopy wyjaśnienie" wytłumaczyć
A proner-ów tak czy owak rozwala się łatwiej moim zdaniem.
...
dajmy na to masz 2 drogi dijscia do obj. na jednej z nich stawiasz arta lub team rzuca pare granatow i nie widzac przeciwnika moze stwierdzic ktoredy on biegnie .. proste .. nie musi nawet zabic nikogo ..wystarczy ze taki art czy granat zjedzie gosciowi 1hp a ty wiesz ktoredy biegnie jego team ;] jesli nic nie slychac to biegnie on druga strona lub traci czas patrzac sie jak ciele az skoncza wybuchac granaty lub skonczy sie art..tak czy inaczej zwykle kogos trafiasz ;]
southorn
2:17, 28 04 2005
Ale czy to jest CZIT (ang. cheat)

? Jest to niestety konsekwencja używania tzw. "hitsound-ów". Równie dobrze trzeba by usunąć dźwięki trafienia wtedy kiedy gościa nie widać (np. za krzakami, w trawie, albo gdzie do końca nie wiadomo czy on tam jest). Zdarza się, że wali się na czuja tam gdzie ktoś się kręci a go nie widać. To tez czit, że wtedy wykorzystuje się "hitsound"? Trafiony, to jest sygnał i koniec. Albo coś jest od początku do końca albo nie ma.
W ogóle nazywanie wykorzystywania dostępnych przez grę sposobów (o których np. nie wszyscy jeszcze się dowiedzieli albo nie potrafią tego dobrze zrobić) czitami to jakaś paranoja jest ostatnio...
Dwóch kolesi parę dni temu nazwało mnie cziterem bo na Fuelu (na końcu) kręciłem się koło czołgu, naprawiałem go sobie kiedy trzeba było i waliłem do wszystkich z MG. Biedaczyska nie mogli wtedy wykorzystać swoich ogromnych umiejętności "strzeleckich i taktycznych" żeby wyrwać z rąk Allies Fuel Dump-a
...
southorn ma racje - bez takich "smaczków" ta gra nie byłaby tak grywalna! Jeśli chcecie mieć stu procentowy realizm bez żadnych hit soundów to pograjcie sobie w Call of Duty albo Brothers in Arms :/
Widac, ze niektorzy na scenie sa od niedawna ;o. Dopoki nie wyszlo etpro 3, wszyscy dawali rade bez hitsoundsow, bo ich po prostu nie bylo.
DeVastator
14:51, 28 04 2005
LOL "bez takich smaczków" rozumiem że wallhack to smaczek i bez niego gra jest nie grywalna. Nie no to bedzie trzeba ściągnąć podajcie linka :X Ah no i prone spowolnili nie to już wogóle shit gra xC
GG Denver i southorn
BTW CoD ani BiA nie mają 100% realizmu.
-EdiT
Wiem co to wallhack OMFG a jak rzucisz granat do kanciapy i uslyszysz dzwiek to juz wiez ze ktos tam jest to to samo tylko tu probujesz przewidzieć co zrobi zraniony :X
A propos pronowania. Osobiście nie używam, ale zdecydowanie jestem przeciko takim akurat zmianom. Zamiast popracować nad bugami to po prostu zrobili z niego rzecz niemal zupełnie zbędną (niemal, pomijam snajpe, czy mg) Wielu graczy wypracowało taki własnie styl gry i nie widze powodu by im to zabierać. Dobry aimer musi mieć też refleks a wtedy pronujący przeciwnik mu nie straszny. Mało tego, możliwość pronowania przez przeciwnika wymuszała czujność a nie beztroskie nawalanie i strefowanie, gdzie jedynie trzeba mniej więcej utrzymać celownik na wysokości głowy. Kiedy dochodzi do tego jeszcze pole trafienia hs wielkości stodoły to zapomnijcie o finezjii. Obawiam się że sprowadzi się to do "kto pierwszy ten lepszy" i nie wiem, czy tak bardzo będzie mi sie podobało dostawanie farciarskich hs. I jeszcze jedno - nie zapominajcie, że ET nie jest grą stworzoną do duelowania się.
| CYTAT (DeVastator @ 13:51, 28 04 2005) |
| LOL "bez takich smaczków" rozumiem że wallhack to smaczek i bez niego gra jest nie grywalna. Nie no to bedzie trzeba ściągnąć podajcie linka :X Ah no i prone spowolnili nie to już wogóle shit gra xC |
Omg, czy ja pisze o wallhackach? Odnosnie zmiany prona jestem przeciwny, ale hitsoundy byly imho dobrym pomyslem...
southorn
18:39, 28 04 2005
Drogi The-Wasta-toże (bez urazy of course)
Nie mówimy o sensie istnienia WallHack-ów (mam na myśli "umiejętność" widzenia przeciwnika przez ścianę (ang. wall)) bo to chyba jasna sprawa i nie wymaga komentarzy. Czy "draśnięcie" kogoś artem i usłyszenie tego to Wallhack? Aj dą fynk soł.
Osobiście nie skupiałbym się tej technice rozpoznawania marszruty wroga w kierunku obranym na nasze cele... Nawet mocno przeciętny gracz nie pcha się pod arty a jeśli już to zwykle tam zostaje (rozczłonkowany). Zresztą nieważne...
Próba utrudniania walki w pozycju leżącej pochodzi prawdopodobnie z faktu, że czołgający się ma nieco większe szanse w pojedynku (nie zawsze ale tak bywa). A to chyba "normalne" jak już zaznaczyłem, że jak ktoś wykorzysta dostępną technikę w celu lepszej efektywności to należy ją usunąć bo ci fachowcy (nazywający się pro-zero-play-zero-rami) którzy tego nie umieją dostają częściej po doopie.
Idąc tym tropem proponuję usunąć np.:
- większe HP u medyka (niby dlaczego ma?),
- samoczynne "uzdrawianie się" wyżej wymienionego,
- "dawanie" sobie apteczek przez meda
- bezsensownie długie skoki (wszystkie xxx-jumpy), nie wszyscy umieją dobrze je wykorzystać, a kto umie ten jest lepszy

- maszin-gan na czołgu
Mnie osobiście w niczym nie przeszkadza usunięcie hitsound-ów dla granatów i artów i zwolnienie przejścia w "prone" bo z nich generalnie nie korzystam. Ale do czego to prowadzi? ETPro wyznacza standardy gry na świecie i pan (do) Bani jak sobie coś ubzdura to wciśnie do kodu i nikt nawet nie pierdnie.
PS. Mógłby usunąć wolniejsze przeładowanie i zmianę broni podczas walki łan-on-łan (czyli na polu

) to wprowadzi nieco więcej "dynamiki" niż zakaz proning-u.
pozdr0-wiam.
Mi i tak to wszystko wisi

Poza jednym szczegółem...
Prone'a nie używam, a hitsoundy nawet nie wiem gdzie sie włącza. :x
Prone>>z.dupy, chyba że w łóżku xD
falubaz
20:32, 28 04 2005
| CYTAT |
hmmm... dlczego hitsound-y przy granacie i artach są "cziterskie"? Ktoś umie mi to "without zdoopy wyjaśnienie" wytłumaczyć |
i reszta twoich wypowiedzi, typu ał dąłnt fink soł czy cos takiego, wystarczy mi zeby powiedziec tobie stfu.
a po za tym jestes jakis po!@#any i wogole jakis poroniony ;C
naprawde dawno nie spotkalem tutaj takiego z!@#a.
razem z twoim kumplem denverem, prezentujecie jakies poglady zranionych graczy ffa.
po za tym jest to available tylko na ffa, wiec o co sie burzycie?
a moze chcecie sobie ustawiac przed graniem skill przeciwnikow?
southorn < all
niestety, probuj dalej. moze mnie zdenerwujesz za setnym razem, bo jak narazie, wole sie emocjonowac nauka do matury niz dziecmi z klanu z boomtowna. aha, nie jestesmy na ty northdownie
southorn
21:01, 28 04 2005
Myślisz że te Twoje "stfu" jest bardziej Trendy albo Cool? No proszę Cię... jak nie potrafisz odczytać aluzji i lekkiej ironii to wybacz. Monitor wypalił Ci resztki zdrowego rozsądku chyba.
Stary odpocznij sobie trochę i pomyśl czasem. A po zatym czytaj uważnie bo nie rozumiesz chyba słowa pisanego i nie zgrywaj kozaka. Uważasz się za mesjasza ET albo co?
Po drugie nie "prezentujecie" tylko ja prezentuje. Nie chowam się za kolegami i nie "cwaniakuje bo mam wsparcie kumpli".
A to że
denver ma podobne zdanie to inna sprawa. Prostak jesteś niestety...
A w ogóle "uderz w stół a nożyce sie odezwą" to stara prawda

falubaz rozpoczynasz bezsensowne obrzucanie bluzgami (ja nic do Ciebie nie miałem) na dodatek bez żadnych argumentów. Mam wielka nadzieję, że to taka internetowa gra i na co dzień jesteś inny. Do mnie możesz mówić po imieniu, po nicku, na Ty. Nie obrażę się...

Pozdrawiam.
Wojtek
...
hmmm z jednej strony fajnie ze zwiekszaja rof ale zeby wywalac(praktycznie na to wychodzi) prona?? mogli by chociarz usunac skrypt na prone or sth ale to juz chyba CB a nie bani. Hitsoundsy od artow i granatow tez dobrze ze wylaczyli , bo to naprawde dzialalo jak jakis wallhack.moze nie az tak mocno jak prawdziwy czit ale zawsze sie dowiedzialo czy ida na north czy na south.
Pozatym czy kiedys czlowiekowi dogodza?? Chyba nie...
I moja propozycja(wiem ze i tak bani nie uslyszy) NIe robcie z ET rtcw. jak ktos chce se pograc w starego Wolfa to jazda do sklepu , 40 zeta i gramy....bo za niedlugo nie bedzie ETpro tylko rtcw/ETpro
falubaz
22:40, 28 04 2005
k#!@a zastanowcie sie co piszecie i piszcie (słowo na p) typu wywalenie prona.
czytania ze zrozumieniem nie mieliscie w szkole czy wtf?
a jak uwazacie ze lepiej kupic rtcw to kupcie je a nie (słowo na p)cie smutow.omg.
rof zmieniany jest z widzimisie admina serweru ffa.
napisze jeszcze raz zeby slepcy przeczytali:
etpro 3.1.12 i patch 2.60 jak narazie sa tylko na ffa, a cb nie uznaje tego, a sie denerwuja co niektorzy jak by im kobyle m@!dowano
a najlepiej zamknac topic bo sie denerwuja typy :C
ja czytajac rozne newsy zrozumialem, ze niedlugo zmiany maja byc wprowadzone do cb itp.
| CYTAT |
| razem z twoim kumplem denverem, prezentujecie jakies poglady zranionych graczy ffa. |
falub zazwyczaj na ffa to slysze wlasnie '!@#any proner' ;d
imo prone jest bardzo zegzi a bani nie wraca pisanki robic ;[
A nie lepiej po prostu rtcw odpalic ?:/ Nie gralem w tego moda,ale nac@#! grac w jakis nieudany klon RTCW(ponoc sa miny i rg) miast w orginal ?Nie mowcie mi ze scena nie istnieje,bo jesli ktos chce pograc,znalezc klan itd to znajdze i bedzie grac.Trzeba tylko chciec.
falubaz
15:12, 29 04 2005
ja rtcw tylko ostre ffa uprawiam i dobrze mi z tym ;[
a tymi co pisza: !@#any proner powinnienes sie nephit przejmowac tak jak wczorajszym stolcem ;]
pronu nie lubie ale tez jakos nie potepiam, mimo ze przejscie z standing w proning w 0.01 sekundy jest po prostu za!@#iste, a i tak pronedelay 1 jest i tak rzadki na ffa z *.13 juz ;c a po za tym osob dobrze sie tym poslugujacym jest bardzo malo
PivooLama
15:13, 29 04 2005
Jak chwile pogralem z tym etpro to juz mi sie odechcialo w et grac ;x jesli wprowadza to do cb to chyba zaczne w ut2004 grac 0_o szczegolnie ze z duzo lepsza grafika mam wiecej fps i wszystko jest dopracowane...
Hitsoundy nie są realistyczne ?
Pomyślcie sobie o żołnierzu w rzeczywistości na realnym polu walki. Kiedy dostanie obojętnie czym - serią z karabinu, odłamkiem z granatu czy pocisku. Wydaje z siebie takie "uuuuuuu" "aaaaaa" albo krzyczy "ja (słowo na p)e, o k#!@a, dostałem - lekarza" i to czesto słychać nawet jeśli żołnierza nie widać.
W Wolfie nie mamy takich odgłosów ale za to mamy brzdęki, więc hitsoundy są jak najbardziej realistyczne i trudno mówić o jakimś czicie

Hitsoundy były już wcześniej w Quakeach (i z niego przyszły do etpro) jakoś nie przypominam sobie, żeby ktoś mówił o tym w kategoriach czitów, wallhacków czy braku realności. No ale w Wolfie zawsze było mnóstwo maniaków realności, dużo ludzi po przejściach z Cs-em i dla których Wolf był pierwszą grą, więc zawsze było oburzenie a to na tuning configów a to na hitsoundy a to na to a to na sramto.
A co do prona to jest on tylko dlatego dobry, że w ET są z!@#ane hit-boxy.
Bo przecież w grach fps leżący/stojący/kucający w miejscu koleś powinien być łatwiejszym celem niż ruszający się. No ale w ET wszystko musi być "inaczej"
Zamiast komninować z delay-pronem poprostu lepiej chyba poprawić hit-boxy.
Artlight
17:41, 29 04 2005
| CYTAT |
Pomyślcie sobie o żołnierzu w rzeczywistości na realnym polu walki. Kiedy dostanie obojętnie czym - serią z karabinu, odłamkiem z granatu czy pocisku. [cut] |
Mialem napisac w zasadzie to samo, ale mnie uprzedziles. Parafrazując pewna wypowiedz mozna rzec: wprowadzenie hitsoundow to byl maly krok dla Baniego, a wielki dla graczy ET. Nie rozumiem po co dajemy teraz pol kroku do tylu :/
Co do prona, to sam uzywam rzadko, ale nie widze powodu aby ograniczac mozliwosc jego stosowania przez innych. Tym bardziej, iz czesc z tych innych, urzadzila z tej calej gimnastyki calkiem niezly sposob na m@!dowanie. I chwala im za to. Trzeba bylo sie skupic na poprawieniu hitboxow, a prona zostawic w spokoju. Poprawienie hitboxow i tak utrudniloby zycie pronerow.
DeVastator
18:00, 29 04 2005
| CYTAT (Swiety @ 17:06, 29 04 2005) |
Pomyślcie sobie o żołnierzu w rzeczywistości na realnym polu walki. Kiedy dostanie obojętnie czym - serią z karabinu, odłamkiem z granatu czy pocisku. Wydaje z siebie takie "uuuuuuu" "aaaaaa" albo krzyczy "ja (słowo na p)e, o k#!@a, dostałem - lekarza" |
Taaa a co jeśli żołnierz w realu dostanie w czache ? raczej niepowie "oo aa lekarza" :X a w et jest brzdęk, tak samo z granatem jeśli Cię nie rozerwie to są minialne szanse że jeszcze kogoś zawołasz. GJ takie porównania nie mają sensu. Oczywiście mam nadziej że to był taki żart ze strony Swietego
Zresztą jakbyście niewiedzieli bug goni bug a maszyna sama się napędza więc kolejne bugfixy coś dodadzą potem usuną niewidze powodów do zmartwień.
Co do prona niechce mi się pisać (ET=zrąbane hitboxy=prone

)
| CYTAT (DeVastator @ 16:00, 29 04 2005) |
| Taaa a co jeśli żołnierz w realu dostanie w czache ? raczej niepowie "oo aa lekarza" :X |
Jak zabijesz kogoś w realu to w konsoli nie przewinie ci się napis "Ziutek was killedy by Mietek artilery support" a Wolfie się przewinie.
blacktyger
7:53, 30 04 2005
powtórze rtcw kosztuje 40 zl (max na allegro)
i dopowiem ze jesli ktos gra w wolfa, aby uczestniczy w prawdziwej wojnie i po to aby to co z niej najgorsze ujzec na ekranie, to podziwiam uposledzenia i nie czulosci tych ludzi. Jesliktos traktuje gre jak zycie i chce realizmu - gg. W koncu hit soundy sa nierealistyczne, ale przeskoczenie pol mapy - jak najbardziej i nie ma sie co czepiac. To ze po 20s gram od nowa, chociaz mam staty 2/20 to równiez drobnostka. No i sam fakt ze dostajc w glowe, siedze na fotelu zajadam sie czipsami i jedyne co robie to ruszam nadgarstkiem prawej reki i palcami lewej JEST k#!@A JAK NAJABRDZIEJ REALISTYCZNE
stfu
DeVastator
10:16, 30 04 2005
Swiety
| CYTAT (DeVastator @ 16:00 @ 29 04 2005) |
| GJ takie porównania nie mają sensu. |
...
Jezeli ktos chce pelnej realistyki w jego ulubionym klimacie WOLF'a to niech sobie sprawi kask i ciuchy z drugiej wojny swiatowej + MP-40 i pobiega po swoim miescie. Zalety? Doskonaly enginee, stabilne FPS'y, niesamowita grafika 3d, sterowanie reczne, zaskakujaca inteligencja potencjalnych wrogow, zero vote'ow z dupy, brak cziterskiej konsoli=komend, zero whinu ze strony przelozonych oraz oczywiscie zero bugow. Dla tych ktorzy jednak wola pozostac w alternatywnym swiecie wolfa proponuje przestac (słowo na p)ic bez sensu.
Ci ktorzy sa przeciwko wszelkim zmianom tej gry proponuje najpierw wziasc pod uwage pare istotnych faktow. Otoz ta gra nigdy nie byla i nie bedzie realistyczna wiec jakiekolwiek zmiany dotyczace hitsoundow beda zbedne. Raz wprowadzone, nie powinny byc zmieniane. Wypowiedz Swietego daje do myslenia, kazdy twardy zolnierz po oberwaniu kulki w glowe wyda z siebie okrzyk, to jest odruch bezwarunkowy =]. Mysle, ze wiekszosc ludzi woli slyszec zwykle "klink" podczas trafienia przeciwnika, zamiast okrzykow typu "DOSTALEM W CZACHE", "CIEKNIE MI Z NOSA" czy tez "FARBA MI OCZAMI POSZLA". Tak jest po prostu wygodniej.
Szkoda tylko ze bani zamiast naprawiac powazne bledy w etpro, koncentruje sie bardziej na urozmacaniu modu. Byc moze to wlasnie powoduje sceptyczne oddzialywanie ze strony clanbase'u.
btw. PRONE - jest czescia tej gry, wiec wszelkie delay'e sa troche nie na miejscu. "Popsute hitboxy powodowaly, ze pronujacego nie mozna bylo przez chwile trafic" we wczesniejszych wersjach ETPRO owszem tak tez bylo, ale wydaje mi sie ze hitboxy te zostaly juz poprawione, wiec wg mnie temat ten powinien zostac zamkniety - blad prona zniknal, wraz z nim powinna zniknac mysl o jego usunieciu.
Wywalanie hitsoundów z samego etpro jest bez sensu. Przecież hitsoundy są włączane komedną. Nie ma żadnego problemu żeby CB zrobiło config PB w którym hitsoundy muszą być równe zero - proste, jak ktoś będzie miał hitsoundy to go wywali.
Niektóre warzywa tego nie rozumieją - oskarżają baniego że np zabrał im miny

. Bani dał narzędzia do ustawień a to jakie one będą to zależy od adminów serwerów i CB (bo większość serwerów chodzi na configu CB)
Wógóle twórca moda nie powinien ingerować w takie sprawy jak włączanie/wyłączanie niektórych rzeczy. Powinien dać tylko adminom, ligom narzędzia to ustawień. A to już jakie ustawienia będą powinno zależeć od graczy/adminów/lig.
Z drugiej strony twórca moda może narzucić innym pewne ustawienia, w końcu ma dużo do powiedzenia.
Powiedzmy że baniemu nie podobają się hitsoundy więc nawet nie daje możliwości ich włączenia/wyłączenia tylko je usuwa.
Baniemu nie podobają się riffle ? No problem - usuńmy je. Może nie tyle baniemu co małej ale krzykliwej grupki z forum baniego.
Podobnie z problemem fire-rate. Jeden uważa że broń strzela za wolno, inny uważa że w sam raz. Jaki problem stworzyć odpowiednie komendy serwera które odpowiadają za fire-rate. Skoro można zmieniać grawitację, szybkość, czasy spawnów, recharge klas to i można by zmienaić fire-rate. Każdy admin/liga/serwer wybierze najlepsze ustawienia dla siebie.
Gdyby tych komend serwera odpowiadających za zmianę fizyki w Wolfie byłoby więcej można by tanim kosztem robić mody do Wolfa, tak żeby zadowolić wiele gustów.
Z drugiej strony i tak większośc gra na tym co ustali CB. To jest taki kompromis nie wszystkim się to podoba, jeden chicałby tak drugi inaczej.
Wracając do kwestii hitsoundów, jakoby dzięki artom i granatom pozwalały "przewidzieć skąd idzie przeciwnik".
No i co ? fops ma k#!@a rzucać te arty co 40 sekund żeby nasłuchiwać czy ktoś czasami nie idzie ?
A co jak idą z 2 stron naraz ? Pomijam fakt że dobry gracz w przeciwieństwie do warzywa które ma klapki na oczach widzi i słyszy i nie wpieprzy się jak lemming pod rzuconego arta.
Przy typowej obronie na oasis to skąd idzie przeciwnik przekazuje zawsze ktoś z teamu i team tak się usatwia żeby każdy z graczy miał pole widzenia na jakiś fragment wejść. No chyba że ktoś wymyślił nową genialną taktykę polegającą na nasłuchiwaniu brdzęków od granatów czy artów.
Hitsoundy są już bardziej przydatne przy strzelaniu z smg. Wiem czy koleś dostał 1 czy 2 hs-y czy wogóle nic nie dostał.
Na tej podstawie określam czy próbować go ciągnąć dalej, zaszarżować na niego czy też dać sobie spokój bo w nic nie trafiłem.
hmmm....po dluzszym namysle dochodze do wniosku zeŚwiety ma racje.tak czy siak malo kiedy na klanowkach sie rzucalo arta/nalot zeby zobaczyc czy jest tam albo o ktorej wychodzi przeciwnik.rzucalo sie bo sie wiedzialo ze on tam jest bo ktos dal info.jedyne o czym mogly te brzdeki informowac to moze o ilosci tak +/- ile tam ludzi jest ale to tez nie zawsze.
wydawalo mi sie ze topic byl o et pro 3.1.12 ...
wasze wszlekiego typu tyry i bluzgi sa smieszne i n/c...
ja narazie nie gralem na patchu 2.60 i nowym et pro i nawet tego nie sciagam...jak wyjdzie full versja tego a nie beta i przyjmie sie na wszystkich serkach i CB to moge sie zapotrzyc ...
pozdro...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.