Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Myszka
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Myszki i podkładki
mimol
Mam myszkę 5 przyciskową nie potrafie zaprogramować dodadkowych przycisków 3 potrafie jak próbuje 4 to pisze że on nazywa się Mouse 3, a jeśli programuje 5 lub 3 to również pisze mouse 3. Proszę o podanie mi nazw pyzycisków w myszce 5 przyciskowej.
conish
Jakiej ?

Zainstalowales sterowniki ?
Jędras
Już były o tym tematy. Nie da się zbindować MOUSE4, MOUSE5 itp.
Da się natomiast w sterowniakch myszki (o ile posiadają taką opcję) przypisać danemu przyciskowi myszki odpowiedni klawisz na klawiaturze.
Przykład:
Odpalasz oprogramowanie dołączone do myszki. Przypisujesz jakiemuś przyciskowi myszki np. czwartemu jakiś przycisk na klawiaturze np. "m". Najlepiej przypisać nieużywane w grze klawisze. Teraz w configu ET wpisujesz:
bind m <komenda>
Od teraz kiedy wcisniesz czwarty przycisk myszki odpali się komenda zbindowana pod literą "m".
I podobnie postępujesz z innymi przyciskami.
Dante#
Da sie zbiindować w grze tylko nie mozna instalować sterów tylko zostawić te co winda instaluje. Wtedy wykrywa Mouse4...5 itd.
Jędras
Ooo, nie wiedziałem, dzięki za info, chociaż używam myszki 3-przyciskowej smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.