Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Opozniony dzwiek
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
Marcinn
Moj problem polega na tym, ze dzwiek w ET jest opozniony o jakies 1-2 sekundy. Zaczyna sie juz od intra, a potem w menu nawet( gdy klikam na cos slychac ten "klik" dopiero z opoznieniem), w grze zresza jest to samo wszystkie dzwieki sa opoznione. Moj sprzet to: AMD Sempron 2800+, 256MB DDRAM, Geforce FX 5200, karta muzyczna Realtek 97(zintegrowana). Probowalem juz aktualizowac sterowniki ale to nic nie pomaga. Wie ktos jak rozwiazac moj problem???
splajn
Szkoda że nie podałeś modelu płyty głównej. U mnie na nforce było podobnie. Pomogła zmiana sterów do k. muz. Już nie pamiętam jakie sterowniki wyeliminowały problem ale już tu kiedyś o tym pisałem. Poszukaj.
Dante#
Masz poprostu ustawioną za dobrą jakość dźwięku i karta muzyczna nie nadąża zmień w opcjach na najniższą.
Marcinn
Model plyty glownej to VIA KT600.
shela
CYTAT
Model plyty glownej to VIA KT600.

to nie model plyty glownej tylko model chipsetu plyty glownej..
Dariush00
Witam.
Mam identyczny problem jak Marcinn i niestety nie wiem jak go rozwiązać. Jeszcze wczoraj wszystko było OK, a dzisiaj występują objawy jakie wymieniał założyciel tego tematu. Wczoraj zainstalowalem sobie kodeki LAME i myślałem, że to może ich wina, ale po odinstalowaniu niestety nic się nie zmieniło. Zmiana w opcjach gry jakości dzwięku na najniższą również nic nie dała. Ponowne zainstalowanie ET (nawet na innej partycji) również nie pomogło tak jak i ponowna instalacja sterowników do karty dzwiękowej.
Czy ktoś z was będzie wiedział co można zrobić, aby usunąć problem ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.