Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: JAk postawić server zewnętrzny omijając LAN?!
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Return to Castle Wolfenstein > RtCW Problemy Techniczne
Bibek
Jest takie jedno małe pytanko. Mam sobie sieć lokalną której jestem adminem biggrin.gif
Chciałbym postawić serwer widoczny dla ludzi ON LINE czyli żeby inni też mogli grać. Sieć mam zbudowaną tak:
Komputery userów netu--->swith-->router-->internet
CZy jest wogóle taka możliwość by ludzie z zewnątrz łączyli się bezpośrednio do mojego servera postawionego na moim kompie?!
Very danke za all i ew. proszę o kontakt gg: 3504900
POZDRO 4 ALL:D:D
Dante#
Jeżeli masz zewnętrzne publiczne ip to tak. Jeśli jesteś za routerem to musisz przekierować port gry standardowy to 27960 wtedy powinni widzeć serwer ludzie z zewnątrz. No a z tego co napisałeś to będziesz musiał jednak przekierować port na routerze i wszystko będzie działało.
sammy
Dzięki bardzo!! A jak zobaczyć czy się ma [QUOTE]...zewnętrzne publiczne ip...
?!!?
Dante#
A więc mozesz wejsć tutajIiprzeskanować porty jeżeli masz je poblokowane to znaczy że nie masz zewnętrznego ip. Możesz też zeskanować port gry 27960 i zobaczyć czy jest blokowany jeżlei tak to musisz go odblokować na routerze zarówno port TCP i UDP.
Ale skoro jesteś za routerem no to napewno masz poblokowane porty. Jeśli jesteś adminem przekieruj port na swoje ip i wtedy będziesz mógł stawiać serwer. Troche zakręciłem ale nie wiem jak to wytłumaczyć, prościej to jeżeli w emule masz lowID to znaczy ze masz blokowane porty smile.gif i musisz je przekierować na routerze. no a jeżeli zakręciłem jeszcze bardziej to prosze tu masz wszystko już chyba opisane
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.