Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: r_picmip 5
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
kojot
Problem polega na tym, że gra nie chce mi wczytać komendy "r_picmip 5".
Dodałem ją do configu, grą ją znajduje, tylko, że zamienia mi ją za każdym razem na "r_picmip 3". Nie wiem, dlaczego tak się dzieje, bo gram na serwerze bez punkbastera. Prosze o pomoc. sad.gif
Switch
nie jestem na czasie z et, troche sie oposcilem :C ale moze jest tak samo jak kiedys mianowicie max wartosc r_picmip to jest wlasnie 3 nie mozna uzyc wiekszej wartosci
jak sie myle to prosze mnie poprawic smile.gif
RazoR
Na serwerach z PB nie można więcej, na localhost chyba można...
Może spróbuj seta r_picmip "5" .... biggrin.gif
Dante#
Może zmień tą wartość w configu w profilach jeżeli tego nie zrobiłeś.
conish
vid_restart ??
ArmaGedoN
Ta komenda jest cheat protected już w silniku gry, jej wartości są ustawione na poziomach od 0 do 3... Może jakby wyłączyć Pure Server, to by się dało "5" ale wątpie...

Pozdrawiam aRm ph34r.gif
Swiety
Sprostuję tutaj kilka bzdur na temat r_picmip

1) r_picmip nie jest komendą cheat protected.
2) r_picmip przyjmuje wartości od 0 do 3 (w ET bo w innych grach jak quake czy RTCW mozna wiecej). Jeśli ktoś np wpisze r_picmip 2000 to i tak będzie miał max czyli 3
3) skutki działania r_picmip oczuwa się po wpisaniu /vid_restart lub ponownym wgraniu tej samej lub innej mapy
4) PB sam z siebie nie limituje żadnej komendy Wolfa. Limituje je dopiero odpowiedni config . Config serera PB CB limituje picmip do 3 (czyli tyle samo co techniczne możliwości gry - imo taki limit jest nonsensowny biggrin.gif ) chociaż można na jakiś serwerach spotkać się z limitem do 2 lub 1.
5) nie ma znaczenia dla komend czy to jest localhost czy dedykowany serwer
ArmaGedoN
Sory nie chodziło mi dosłownie o to, może sprostuje swoją wypowiedź...
Mimo iż silnik obsługuje r_picmip większy niż 3 to w ET zostało to ograniczone do 3 smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.