GHOST (PL)
19:50, 26 10 2003
Czy może mi ktoś powiedzieć jak założyć server żeby był widoczny na all seeing eye?Próbowałem przez menu główne w grze ale nie było widać przez "oczko".Prosze o szybką pomoc!
ktoś już o to pytał a ja odpowiedziałem...
musisz dopisać w cfg serwa master serwery publikujące go w sieci - przejżyj forum
seta sv_master1 "master3.idsoftware.com"
seta sv_master2 "master0.gamespy.com"
seta sv_master3 "wolfmaster.idsoftware.com"
seta sv_master4 "clanservers.net"
ok, to do rzeczy. postawilem serka dedykowanego w mojej sieci na debianie, serwerek dziala i mozna sie na neigo dostac i grac , tylko jest jedno ale... zeby to zrobic trzeba wybierac za kazdym razem "connect to ip" gdyz przegladarka serwerow na localu z wylaczonymi filtrami przegladania nie widzi tego mojego serka. niby to nie jest problem ale jest to serwer dla dzieciakow a im trzeba ulatwiac sprawe jak sie tylko da

. czy ktos moglby mnie pokierowac czego nie zrobilem by serwer byl widoczny w przegladarce? Z gory dzieki za odpowiedz...
Najprawdopodobniej masz Prywatne IP. Aby server byl widoczny musisz załatwic sobie IP z puli Publicznych.
Pozdro
W przeglądarce serwerów trzeba przełączyć z 'Internet' na 'Local'.
pwned.
jesli serek stoi na lokalu to nie musi byc ip public.
Serwer na 2.60? Przegladarka szaleje. Niestety nie wiem co z tym robic... po prostu se nie dziala dobrze.
Postawilem serw tylko nie znajduje mi go w oku. Tzn znajduje ale pokazuje bez flagi na końcu listy i tylko mozna go wyszukac odznaczając opcje aby szukał tylko widoczne serwy (wiec jest zapewne niewidoczny) chodź w x fire go widac NIE ROZUMIE .
Dodam że mam wpisane w cfg:
seta sv_master1 "master3.idsoftware.com"
seta sv_master2 "master0.gamespy.com"
seta sv_master3 "wolfmaster.idsoftware.com"
seta sv_master4 "clanservers.net"
Dzięks za pomoc
PlayersET
12:01, 25 06 2007
Jak się stworzy serwer to jak go opublikować żeby grali na nim gracze ???
Doradzicie :D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.