Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zawias
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
pysio404
No więc tak.... Powiem wprost... Mam wyjechanego kompa, złozonego i skonfigurowanego przeze mnie pod nadzorem 2 genialnych informatyków, wszystko gra, poza jedna rzeczą!!!! ET!!!! chlip, chlip....

A wygląda to tak, włączam ET, najnowszy patch jest, etpro również ustawienia gry są ok, bo u ustawiałem tak samo na poprzednim kompie gdzie tez grałem w ET. OK włączamy serw... wszystko wchodzi w 20 sek. zaczynam grać... 4 min. z hakiem i zwias.... Nic nie daje zrzucanie na belkę ani ctrl+alt+del.... No to res.... Włączam od nowa ET, grzebię w ustawieniach, wszystko jest ok... powtarzam operację serwem, bodajże upc.pl i znowy zwias... ;(

No to pomyślałem że mój komp, sciągnałęm najnowsze sterowniki do karty, najnowszego biosa, pogrzebałem przy fire-wallu, aby przepuszczał Et i tak dalej... Włączam ET wchodzi na inny serw i działa!! No to szybko zmieniam serwa na UPC i znowu to samo...!!!!!!!!!!! Jak to możliwe że na dokładnie 1 serwie moge grać??!! Sprawdzałem na dziesiatkach inncyh i nic... Wymieniłem nawetr karte graficzną i sterowniki do niej a ET dalej sie włacza i po 5 min. siada... zawsze tak samo... tylko na jednym serwie nie siada, ale ten serw zostawał właśnie skasowany... ;(

Mój kumpal ma prawie identyczny komp tylko inny radeon jest i mu ET smiga.... ;( A mi zawsze po 5 min. zawias... Tak sie nie da grać, bo dochodze do gora 70 xp w ciagu tych paru chwil.... sad.gif
Co to może być???!!!

Mój komp:
internet - 256Kb/s
intel pentium 4 - 3,2 GHz
płyta główna intela na czipsecie 915
karta graficzna - ati radeon X800XT (najnowsze sterowniki)
system - windows xp, sp2

POMOCY!!!
fuzzyPL
Nie ma sie co denerwowac, to normalne zachowanie ET. Moze byc to wina punkbuster'a [sprawdz czy na serwach bez punkbuster'a cie wyrzuca]. Moze tez byc tak, ze zacina ci sie gra.
Podstawa jest zainstalowanie najnowszych sterwonikow do grafiki[sprobuj jeszczez raz].
Czasem pomaga reinstalacja ET albo reinstalacja windows'a ale to uciekanie przed problemem.

1. Jesli to wina punkbuster'a to sie ciesz. Juz wiesz gdzie kombinowac. Napewno znajdziesz kupe topicow na ten temat z podobnymi problemami.
2. Jesli to nie jest PB to jest maly problem, jednak uwazam, ze to bedzie PB.

sposob na naprawienie problemow z PB:
1. usun etmain
2. http://www.evenbalance.com/index.php?page=...=support-et.php

nie wiem czy to pomoze, ale wiem, ze mialem taki sam problem i siedzialem tak dlugo na forum i szuaklem az znalazlem zrodlo problemu i wszystko zaczelo normalnie dzialac

[sprobuj jeszcze zrobic updat'a pbweb.exe, znajduje sie on w wolfenstein/pb/pbweb.exe]

jak to wszystko nie pomoze to ja nie wiem o co chodzi[B][/B]
RazoR
CYTAT

No więc tak.... Powiem wprost... Mam wyjechanego kompa, złozonego i skonfigurowanego przeze mnie pod nadzorem 2 genialnych informatyków, wszystko gra, poza jedna rzeczą!!!! ET!!!! chlip, chlip....

Też powiem wprost...!
Przeczytałeś FAQ? Jak nie to przeczytaj dokładnie i wykonuj wszystkie wskazówki dotyczące błędów, zwisów, itp.

Rzeby nie było za krótko to napisz jeszcze, że:
1. Nie tylko karta graficzna pracuje jak grasz... Zainstaluj najnowsze stery nie tylko do niej, ale do wszsystkiego-sieć, dźwięk, itd.
2. Możliwe, że to PB. Łatwo to sprawdzić wyłączjąc w eye PB i wejść na jakiś serwer właśnie bez PB.
3. Zrób sam sobie serwer i sprawdź czy działa.
4. Może jednak z kompem coś nie tak... Napisz jak jest w innych grach na innym silniku.
5. Jest dużooooo możliwości zwisów twojego kompa... wink.gif

ps. coś mi się wydaje, że to wina PB...
pysio404
Powiem tak... Ściągnałem najnowszego PB z tej stronki, 1.60 wsadziłem tam gdzie trzeba, zastępujac poprzedni plik bodajże pbsv.dll tym nowym. Odpaliłem grę - chodzi. Włączam serw z PB po min. zwias.. Res, znowu odpalam ET, serw bez PB i działa!!! Co teraz zrobić aby serwy z PB działały co mam skonfigurować i gdzie, chyba że musze cos jeszcze ściągać lub podmieniać...

Coś ruszyło, dziękuję Wam bardzo!!!

Ale jeszcze coś jest nie tak, a więc POMOCY! smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.