Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cowert ops warto grać nim jako początkujący ??
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Dla początkujących
kleszcz_pl
Gram w MoH AA i w Wolf ET w moh AA byłem (jestem) dobrym snajperem a w Wolfie lamie jak .... (sami wiecie) czy macie jakieś konkretne porady ?? wink.gif
conish
Kleszczu... Nie ma porownania mohaa -> et. Et jest szybsze, snajpa dziala inaczej...

Polecam medow na poczatek...
st4rf!sh
mysle podobnie jak conish, ze aby sie przywzwycaic w ogole do et i broni to na poczatek najlatwiej bedzie ci sie gralo z smg, pozniej z nich mozesz przerzucac sie na inne bronie ;>
Master_Marcin
Ja jako poczatkujący gracz (i uważam, że nadal taki jestem, gram dopiero ok. 1,5 miesiąca tongue.gif) wybrałem Covert Opsa. Nie miałem wcześniej znajomch w ET więc nie miałem jak wymienić uwag dotyczących broni, postaci etc. Więc wszystkie spostrzeżenia są tylko i wyłącznie moje tongue.gif. Po pierwsze co się rzuca to wybór broni... Jest to jak dla mnie trudna i jeszcze nie rozstrzygnięta kwestia. Poczatkowo grałem ze Stenem, później z Garandem a ostatnio (w przerwach w graniu Field Opsem, którym najfajniej mi się narazie gra biggrin.gif) FG42. Każda ma swoje wady i zalety, o czym więcej napisałem w temacie "Covert Ops - Cnetrum informacji". Po drugie - przydatność dla drużyny. Covert Ops jest w teorii najmniej przydatną druzynie klasą... Tak przynajmniej twierdzą w większości ludzie. Moim zdaniem to zależy tylko i wyłącznie od umiejętności gracza prowadzacego tą postać (w sumie tak można powiedzieć o każdej innej klasie tongue.gif). Na wielu mapach to właśnie Covert Ops może być kluczem do zwycięstwa, poprzez wykrycie min w strategicznym miejscu, regularnym wysadzaniu Command Posta czy innych budowli, a w końcu poprzez otwarcie drogi do celu dla Engineera. Ja może spróbuję jeszcze "profesjonalnie" pograć Szpiegiem, jednak dopiero za kilkanaście dni, kiedy dostanę nowy komputer tongue.gif (bo mój obecny i tak jest za słaby na ET, średnia FPSów ok. 10-15....). Powód tej decyzji jest prosty : Covert Opsem trudno jest wygrać duela (spotkanie 1vs1) z innym graczem (nie Covertem). Kluczem do zwycięstwa musi być celność, bo FG42 i Sten mają mniejszy dmg, natomiast M1 Garand wolno strzela... Póki co świetnie mi się gra Field Opsem, zarówno zespołowo jak i solo (arty i naloty biggrin.gif) jest to bardzo dobra postać i wątpię, żebym zmienił zdanie co do ulubionej postaci:P. To tyle tych wywodów. Pozdrawiam smile.gif.
st4rf!sh
coverem mozna spokojnie wygrywac duele, nawet z medami. jak sie ma w miare dobrego skilla to sten staje sie maszynka do headow, wiec duele wygrywa sie praktycznie na luzie
Master_Marcin
Hehe wierzę CI na słowo, jednak w praktyce nie mam ja sprawdzić póki co :/ Jak juz mówiłem, mój komp nie nadąża zbytnio, dlatego też na duelach mam szanse tylko jak strzelam w korpus, co nie jest zbyt efektywne :/. Oczywiscie headshoty też zaliczam,ala jak wróg stoi, bo inaczej FPSy są nędznie niskie sad.gif. Niedługo zobaczę jak to naprawdę jest, póki co moją uluboną bronią jest FG42 wink.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.