Ja jako poczatkujący gracz (i uważam, że nadal taki jestem, gram dopiero ok. 1,5 miesiąca

) wybrałem Covert Opsa. Nie miałem wcześniej znajomch w ET więc nie miałem jak wymienić uwag dotyczących broni, postaci etc. Więc wszystkie spostrzeżenia są tylko i wyłącznie moje

. Po pierwsze co się rzuca to wybór broni... Jest to jak dla mnie trudna i jeszcze nie rozstrzygnięta kwestia. Poczatkowo grałem ze Stenem, później z Garandem a ostatnio (w przerwach w graniu Field Opsem, którym najfajniej mi się narazie gra

) FG42. Każda ma swoje wady i zalety, o czym więcej napisałem w temacie "Covert Ops - Cnetrum informacji". Po drugie - przydatność dla drużyny. Covert Ops jest w teorii najmniej przydatną druzynie klasą... Tak przynajmniej twierdzą w większości ludzie. Moim zdaniem to zależy tylko i wyłącznie od umiejętności gracza prowadzacego tą postać (w sumie tak można powiedzieć o każdej innej klasie

). Na wielu mapach to właśnie Covert Ops może być kluczem do zwycięstwa, poprzez wykrycie min w strategicznym miejscu, regularnym wysadzaniu Command Posta czy innych budowli, a w końcu poprzez otwarcie drogi do celu dla Engineera. Ja może spróbuję jeszcze "profesjonalnie" pograć Szpiegiem, jednak dopiero za kilkanaście dni, kiedy dostanę nowy komputer

(bo mój obecny i tak jest za słaby na ET, średnia FPSów ok. 10-15....). Powód tej decyzji jest prosty : Covert Opsem trudno jest wygrać duela (spotkanie 1vs1) z innym graczem (nie Covertem). Kluczem do zwycięstwa musi być celność, bo FG42 i Sten mają mniejszy dmg, natomiast M1 Garand wolno strzela... Póki co świetnie mi się gra Field Opsem, zarówno zespołowo jak i solo (arty i naloty

) jest to bardzo dobra postać i wątpię, żebym zmienił zdanie co do ulubionej postaci:P. To tyle tych wywodów. Pozdrawiam

.