spotkal sie ktos z takim skryptem do mapy ktory daje taki efekt:
ma ktos pomysl jak to zrobic?
nie lepiej zrobić drabinę?
st4rf!sh
10:08, 16 09 2005
| CYTAT |
spotkal sie ktos z takim skryptem do mapy ktory daje taki efekt: ma ktos pomysl jak to zrobic? |
moim zdaniem skryptem tego nie zalatwisz, trzeba tu chyba zmieniac wyglad mapy, a wiec grzebac w plikach gry...
| CYTAT |
| nie lepiej zrobić drabinę? |
wiesz, drabina ma inna specyfike niz schody, na drabinie sie nie postrzelasz, mozesz tylko poruszac sie w dwoch kierunkach (gora/dol), masz ograniczony zasieg ruchow
| CYTAT (st4rf!sh @ 10:08, 16 09 2005) |
| moim zdaniem skryptem tego nie zalatwisz, trzeba tu chyba zmieniac wyglad mapy, a wiec grzebac w plikach gry... |
jestemm na 99 % przkonany ze jest to skrypt tak samo jak nowe etpro umozliwia wstawianie jakis dziwnych elementow.
co masz na mysli mowiac dziwne elementy? moze podaj przyklady
Te schodzy sam namalowaleś ?
| CYTAT (KrOlik @ 11:51, 17 09 2005) |
Te schodzy sam namalowaleś ? |

dokladnie tak... w paincie. nie masz nic do powiedzenia to sie nie odzywaj ok ?
dziwne tzn np. takie schody .
imo skryptem nie dodasz obiektu do mapy ... niech mnie ktos oswieci jesli sie myle..i dalej nie uzyskalem odpowiedzi o jakie dziwne rzeczy ci chodzi ... bo na razie to ja tu widze tylko concept .... istnieje sw_fueldump .. ale nic w zmianach na mapie nie bylo o tych schodach wiec jak dla mnie to tylko koncepcja ....
wiec napisz jasniej o jakie dziwne obiekty ci chodzi ... i nie mowie tu o tych schodach, bo skoro tak twierdzisz to musisz miec jakies podstawy ...
krawiec[PL]
20:39, 2 10 2005
| CYTAT (nediam @ 12:10, 16 09 2005) |
| jestemm na 99 % przkonany ze jest to skrypt tak samo jak nowe etpro umozliwia wstawianie jakis dziwnych elementow. |
mi tez sie wydaje ze sie da skryptem!!
ale w sumie to niebyl bym za tym zeby zrobic tam schody alliesi by mogil odrazy wejs do bazy axiso i by mogli ich przetrzymac dopoki czolg nieprzejdzie i w tedy byl by syf:/
ale jak ktos to potrafi zrobic niech to zrobi i sie przekonaymy
to tzteba dodac w radiancie zaden skrypt tego niezrobi wiec gl jak komus chce sie bawic
Za pomocą skryptów można robić takie rzeczy jak np nowe spawny, istniejące obiekty które można wysadzić (lub nie) tak jak to miejsce np na battery
W przypadku schodów mamy do czynienia z fizycznie nowym OBJEKTEM i trzeba poprostu zmodyfikować mapę. Jak napisał Zipper żaden skrypt tego nie załatwi.
hm ciekawe gdzie pi posta wcielo....
a wiec jezeli nadal kogos interesuje jak sie robi schody na fuelu to prosze sobie zobaczyc czym sie rozni skrypt fuela do lns'a od zwyklego...
jezeli ktos ma jakies pytania to chetnie odpowiem
maraga pl
13:02, 24 03 2006
poprzednicy maja racje .Musisz poprac program do edycji map zaladowac mape, dokonc zmian, zapisac , zaladowac mape na server potem kazdy pobiera z servka i wszystko jasne i nazwiesz js sobie "fueldump 1 beta creted by nediam" musisz stwozyc nowa mape. a program jest ten sam co do quake ten sam silnik .skryptem to se zmien szybkosc strzalow z broni palnej ale bp cie wyj..... chyba ze nie jest wlaczony

zycze powodzeniamam nadzieje ze ja zmienisz pomysl fajny chetnie zagram na tej mapie ale w tym miejscu to schody do dupy specyfika mapy jest inna i niesa one potrzebne natych schodach to se duzo nie postrzelaz

acha i jeszcze jedno dla lepszego efektu wytnij drzewa bo zaslaniaja a takto snajper szybciej cie zastrzeli na tych schodach
zyce udanych lowow
Vaterland
23:06, 23 08 2006
Dla noob-ów chodzi tu o edytor GtkRadiant, ale, żeby wyedytować mapę to trzeba miec ja zapisana w pliku
.map, a z tym gorzej, bo jak wiadomo gra posiada tylko pliki już skompilowane - etmain/pak0.pk3/maps, wiec trzeba je jakos zdekompilowac, z tego co mi wiadomo, ale jak tego dokonac to ja juz niestety nie wiem
Daniel 92
11:33, 9 08 2007
nie lepiej stanąc na jednym gościu pod butką strażnika i wskoczyc na sciane i do fuel dump'u ;/ a skrypta bedzie ciężko zrobić sam jeszcze ie widzialem takich schodów ;p

<sry za beledy ale klawiatura jest do .... a ja siedze na wakacjach a teraz w cafe net ;p
Docteor Syringe
17:21, 15 01 2008
Widziałem taką wersję fuel'a. jest jakby to powiedzieć - inna. Średnio mi sie podobała. Najbardziej mi przypadła do gustu ta, w której się po prostu spadało na śnieg.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.