Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: radeon 9800 pro problem
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
tranx-san
k kupilem sobie karte: sapphire radeon 9800 pro i niestety mam problemy z nia ohmy.gif

dokladniej: gdy chce odpalic jaka kolwiek aplikacje ktorza korzysta z opengla czy direct3d ekran zaczyna waiorac, tekstury zaczynaja wariowac, gdy wychodze na pulpit, problem nadal istnieje, potrzebuje robic reboot aby obraz powrocil do normy.

zalacze wam przykladowy obrazek: przykladowy scrrenshot z wowa ;]

przeszukalem wiekszosc for na temat radeonow problemow z kartami sapphire i takie tam.. nigdzie nie znalazlem odpowiedzi.
Instalowalem 10 wersji roznych sterownikow w tym omegi, dna i zwykle catalysty, nic nie pomagalo, na czystym systemie ze sterownikami standardowymi windowsa xp jest to samo.

Wyczerpalem juz wszystkie opcje jezeli chodzi o jakies standardowe rozwiazywanie problemow.. ale jako ze nigdy nie mialem karty ati zawsze korzystalem z kart nvidi wiec pytam sie was posiadacze kart ati czy moze wiecie w czym twki problem. karta nie byla krecona, ustawienia defaultowe zmienialem na nie defaultowe aczkolwiek nadal bylo to samo.

Czy macie jakies pomysly na rozwiazanie problemu? Jezeli tak jak ja nie widzicie solucji to pojde z mlotkiem do sklepu i wsadze im ta karte w du.pe.kolejny przyklad tymrazem skrin z et
D!z3l
O Tranx ale piękne "artefakty" ^^. Nie wiem może się myle ale sądze że możesz mieć popalone kości pamięci na karcie- oczywiście nie wszystkie ale wystarczy jedna i już jest kicha. Dlaczego tak twierdze !?. Dlatego bo kiedyś koleżka kupił soebie Gf4 ti 4200 i miał coś podobnego tylko że w mniejszym stopniu. Sprawdż ją na innym kompie najlepiej a jak będzie to samo to nie ma co się zastanawiać tylko ją zareklamować.
falubaz
sproboj jeszcze takie cos:
uzyj programu o nazwie AtiCimUn z katalogu sterow ATI. reboot kompa, zainstalowanie ponownie sterow.
a jak nie to reklamka. pousuwaj tez wszystkie gowna nvidii i syf co zostawily.
RazoR
Jak dla mnie to na 90% wina karty. Po prostu fabrycznie uszkodzona...(pamięc albo któryś potok)
Jak masz możliwość to wsadź ją do innego kompa, jeśli nie masz to niech w sklepie sprawdzą sobie sami .

Swiety
Dla mnie na 99% to wada karty.
tranx wyluzuj takie rzeczy się zdarzają każdemu producentowi. Sprzedawca wymieni ci na sprawny egzemplarz i bedzie po kłopocie.
Zduneq
Jest jeszcze 1 opcja.Tranx ja jako posiadacz Ati wiem ze RAdki nie żrą a wpier.... proadu od cholery.Niedawno mialem podobno jazdy.Tylko ze mi caly ekran sie robil w paski biggrin.gif Wiesz co pomoglo?Wymiana zasilki.Mysle ze nawet jakas 300 wystarczy tylko nie byle gowno za 80zl.Mowie calkowcie powaznie.Moja "fabryczna" zasilka z dnia na dzien byla coraz gorsza, braciak wyciagnal jakas stara firmowa zasilke o MNIEJSZEJ mocy ale i tak smiga lepiej:)Jak to nie pomoze to lec do sklepu i napie.. mlotkiem biggrin.gif
Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.