Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nowy rodzaj czitow ;o?
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > Vegetables Forum
st4rf!sh
niedawno gralem sobie na ffa i przyuwazylem ciekawa rzecz - jeden typek gral z aimbotem - mial 70% acc, 53 kille i >130 hsow. jednak to nic szczegolnego smile.gif, ale do tego mial inna fajna rzecz - jego nick zmienial sie co sekunde, wybierajac nicki innych graczy z serwera. jak na serwerze gralo 16 osob, to mial 16 roznych nickow, zmieniajace sie co 1 sek, ale na szczescie udalo mi sie go kopnac ;]. czy to sa jakies nowe. "ynteligentniejsze" czity czy to juz jest znane od dawna?
shela
tez przyuwazylem takie cus .... z tym ze u mnie nick zmienial sie w zaleznosci od sytuacji czyli ... poki byl spokoj gral na swoim nicku ... jak sie ludzie zaczeli burzyc zmienial nicka co 1-5s ..oczywiscie na nicka z wygladu identycznego jak nicki innych graczy. czemy z wygladu? bo PB by go kopnal za name stealing, dlatego do nicka jest dodawany jakis pusty znak, coby PB sie nie czepial... ale w koncu dalo sie go namierzyc i wykopac ...swoja droga coraz wiecej jest syfu na publicach ...mam nadzieje ze nie przeniesie sie to na klanowki ... :C
Artlight
CYTAT (shela @ 10:28, 26 09 2005)
[cut]  ...mam nadzieje ze nie przeniesie sie to na klanowki ... :C

nie przejmuj sie, jest duza szansa ze zmienianie nickow sie akurat na klanowkach nie przyjmie ;)

killer!
http://www.xfire.be/?x=journal&mode=item&i...&id=4793#166755

na samej górze są dwa filmiki, a własciwie jeden, tylko pierwszy z normalną prędkością a drógi ze spowolnieniem, widac tez jak mu sie nick zmienia smile.gif
st4rf!sh
na szczescie dosc latwo takiego smroda kopnac, wystarczy uzyc /players ^^
Marycha
Skrypt zmieniający nazwe gracza co kilka sekund można napisać w grze i jest to całkowicie legalne i dozwolne.
blacktyger
tak, ale przed kazdym wejsciem do wolfa bedziesz studiowal sobie kto gra na serwie i przepisywal nicki ohmy.gif?

poza tym nie kopalo go za zbyt wiele nejmow ?
Marycha
blacktyger,
Jeżeli na serwerze gra przykładowo osiem osób to przepisanie ich nazw zajmie około 20 sekund. Nie używałem takich skryptów nigdy, tak więc nie wiem czy PB może za to wykopać kogoś z serwera.
blacktyger
20s ?

To niedosc ze szybko piszesz, to jeszcze calkiem niezle znasz sie na kazdym kolorze gdzie jest. GRATULACJE BOSIE!
Marycha
Możesz skopiować nazwy prosto z serwera naciskając tylko "Kopiuj" i "Wklej". Nie trzeba, ani szybko pisać, ani znać się na kolorach. Dziękuje że nazwałeś mnie, w sumie niepotrzebnie - "BOSEM".
st4rf!sh
CYTAT
poza tym nie kopalo go za zbyt wiele nejmow ?

wlasnie, ze nie...

btw. na serwie wtedy gralo 28 osob ;s
conish
CYTAT (Marycha @ 15:11, 27 09 2005)
Skrypt zmieniający nazwe gracza co kilka sekund można napisać w grze i jest to całkowicie legalne i dozwolne.

Tak zeby sam zmienial? To bedzie sie troche ciezko gralo... a juz takiego skryptu co by wyciagal nicki graczy to sobie w wolf_skryptowym jezyku nie wyobrazam.
shela
istotnie Pb moze kopnac za zmiany nickow..wywala wtedy z tekstem Too Many Name Changes ... ilosc zmian nicka w okreslonym czasie o ile pamietam jest ustawiana w configu PB lub servera .. nie dam sobie reki uciac bo nie pamietam... w kazdym razie sprobojcie sobie na jakims pustym serwerze, ze jest to mozliwe ... ustawcie sobie jakis dlugi nick a potem w swoim profilu w opcjach kasujcie go przytrzymujac backspace ... kick gwarantowany .. dlatego w tym czyms czas zmiany nicka musi byc dostosowany do standartowego limitu PB lub sam dostosowuje predkosc w zaleznosci od ustawien serwera ... cholera wie .. mi sie to nie podoba ... komenda /players jest uzyteczna pod warunkiem ze zlapie sie takiego delikwenta tuz po zmianie nicka, a jeszcze przed kolejna zmiana.. mamy slot, mozemy kopac tongue.gif

btw. ladny czit :X :C
conish
slot afaik jest staly. w konsoli mamy wszystkie name change`e. kopac.
shela
true true. ale czasem mozna opipiec niz znalezc cos w konsoli dlatego najlatwiej go zlapac podczas name change
Marycha
Co do zmiany nicków, można je przecież zbindować pod jednym przyciskiem np. Prawym przyciskiem myszki i wtedy nie musimy nawet patrzeć co nacisnąć. Oczywiście można też zrobić skrypt, który będzie sam zmieniał nazwe jednak wtedy trzeba byłoby użyć komendy "wait" co uniemożliwia ruch w grze. Myśle, że te zmiany nazw graczy są możliwe dzięki dodatkowym programom takim jak "DynoCounter" itp.
st4rf!sh
samym et tak szybko, jednoczesnie normalnie grajac, nickow by nie zmienial, jest to imo niemozliwe ;u
Marycha
Jeżeli miał aimbota... to co za problem nacinąć od czasu do czasu jakiś przycisk na zmianę nicka... w końcu nie trzeba celować itd., przy okazji chciałem przypomnieć, że to jest w 99% program podobny do tego, który odlicza czas dynamitu na czacie drużyny. Wystarczyłoby podmienić parę linijek i zamiast "say_team" wpisać "name"... potem odpalamy to, włączamy grę i PB kopie za zbyt częstą zmiane nicka dry.gif
tranx-san
no nie wiem dyno-counter t nie jakis skrypt czy cos tylko osobny program w postaci pliku *.*.exe, w tym przypadku to sam czit ma mozliwosc zmieniania nicka podczas gry. Nie wiem moze to dziala na warzywa, dla mnie to nie problem wpisac w konsoli /players i dac vote'a na kicka taiego pajaca, chociaz musze przyznac ze sam czit w akcji jest impressive.
shela
CYTAT (Marycha @ 7:34, 29 09 2005)
[...]można je przecież zbindować pod jednym przyciskiem np. Prawym przyciskiem myszki i wtedy nie musimy nawet patrzeć co nacisnąć.[...]

imo nie rozumiesz jednej zasadniczej sprawy ... nie zbindujesz sobie takiej zmiany nicka ... nicki sa zmieniane na podstawie nickow graczy znajdujacych sie na serwerze ... czit dziala imo w nastepujacy sposob .... analizuje nicki graczy znajdujacych sie na serwerze (nietrudna sprawa .. wystarczy przeanalizowac logfile) potem dostawia do nich pusty znak (inaczej w ciagu 20sec PB by go wykopal za name stealing) i w efekcie widzimy na serwerze 2och graczy z identycznymi z pozoru nickami .... tu nie chodzi o zadne skrypty na zmiane nicka bo to by bylo za proste, a uzycie komendy wait czyni takie cos bezuzytecznym .... stalby w miejscu wiecej nizby sie poruszal .... czit jest efektowny i efektywny zarazem .... dla zwyklych noobkow bez znaczenia .. nie zobacza wielkiego Rampage w wykonaniu 1 gracza bo temu sie zmienia nick na nicki innych graczy wiec patrzac sie w konsole lub na chata na pozor nic niezwyklego nie widac ...ot cala filozofia
Marycha
Zgadza się. W poprzednich postach chciałem tylko dodać, że zmianę nicka co kilka sekund można zrobić bez używania różnych zewnętrznych programów.
st4rf!sh
CYTAT
W poprzednich postach chciałem tylko dodać, że zmianę nicka co kilka sekund można zrobić bez używania różnych zewnętrznych programów.

ale najlepsze bylo to, iz mu sie nick zmienial sam, moze nawet czesciej niz 1 sekunde, do tego nawet bez zatrzymywania, czyli bez zadnej ingerencji w to podczas gry. imo jak takie cos teraz zostalo wymyslone, to co cziterzy wymysla w przyszlosci? ;u
evil_lord
CYTAT (Marycha @ 10:57, 28 09 2005)
Możesz skopiować nazwy prosto z serwera naciskając tylko "Kopiuj" i "Wklej". Nie trzeba, ani szybko pisać, ani znać się na kolorach. Dziękuje że nazwałeś mnie, w sumie niepotrzebnie - "BOSEM".

tyger zjedzony

mój 400 post !!!!!!!!!!!oneone !111
Marycha
st4rf!sh,
Jakieś dema pokazujące działanie tego programu?
Jeśli tak proszę zamieść je gdzieś, bo chciałbym zobaczyć to w akcji.
shela
wejdz pod linka zamieszczonego troche wyzej .. na tamtych filmikach dobrze to widac ... patrz na fireteam
st4rf!sh
CYTAT
Jakieś dema pokazujące działanie tego programu?

demka nie nagralem, bo jak go ujrzalem to sie zawziolem i go wykopalem ;x
jarpen
gdzie wyslac takiego czyta zeby go dodali do bazy punkbustera-sciagnalem wlasnie tego co min. sam zmienia nicki [grałem na nim raz ale tylko do analizy czy działa cool.gif ] -nie pisać na gg ani na maila o wyslanie go bo i tak tego nie zrobie.
Swiety
Wszelkie informacje o nowych czitach zgłasza się do producenta PB czyli na adres
[email protected].

To że koleś może zmieniac nick co 1 sekundę to jest wina złej konfiguracji serwera (admina-lamera).
W PB są dwie komendy
PB_SV_ChangeMax
PB_SV_ChangePeriod
Określają one w jakim czasie ile zmiany nicków może dokonać maksymalnie jeden gracz. Jeśli przekroczy określoną wartość zostanie wykopany.
Oczywiście jeśli te wartości będą wysokie, nie będą ustalone to koleś może bezkarnie zmieniać nicki.

Jeśli nawet koleś zmienia nick co sekundę to nie zmienia mu się numer klienta.
Numer uzyskamy wpisująć w konsoli /players. /callvote kick #numer lub ref kick #numer.

Na zmianę nicka co sekundę nie można napisać sensownego skryptu
1) wcześniej trzebaby wpisać w taki skrypt nicki wszystkich graczy
2) jeśli nawet, to taki skrypt byłby bezużyteczny bo aby działał trzeba by zrobić nieskończoną pętlę z komendą "wait". A jeśli "wait" działa to nic nie można robić
(chyba że będzie stał w miejscu i zmieniał nicki)

Tak więc mamy do czynienia z zewnętrznym programem a każdy zewnętrzny program ingerujący w ET pachnie grubym czitem.

Jeśli chodzi o programy typu dyna counter czy też różne zewnętrzne spawn-timery to trudno uznać je za jakiś czit. W końcu spawn-timer to mamy nawet wbudowany w etpro.
Twórcy Wolfa dali możliwość przekazywania z zewnętrznych programów tekstów na konsolę Wolfa. Ale co innego teksty a co innego wykonywanie komend przez zewnętrzny program.

Zresztą taki name changing to tylko FFA. FFA to syf. Chyba nikt normalny nie bedzie zmieniał nicków co sekundę na klanówkach biggrin.gif
Eastside
Nigdy nie spotkałem sie z takim czymś. Wogóle jedyną rzeczą jaką spotkałem to był Wallhack i Aimbot. Do dziś sie zastanawiam dlaczego ludzie coś takiego instalują i odbierają sobie całą frajde polepszania swoich skilli ;o

A co do programów typu Dyno Counter to sam go używam bo w jakiś sbosób mobilizuje to enga do szybszego działania.

Teraz pytanie do was bo ja osobiście nigdy nie spotkałem sei z czitami wpisywanymi w konsoli. Skoro czity sa powszechnie dostępne to dlaczego nigdy ich nie spotkałem?

Gram w ET od 4 miesięcy i może to głupie co teraz powiem i pewnei o tym wiecie, ale spotkałem sie ostatnio z programem który szyfruje sygnał z twojego komputera i przerzuca go na jakiś inny losowo wybrany z danego kraju. Jak widać postęp techniczny zaszedł tak dalego że niedługo n00bów nie bedzie dało sie banować na stałe.

Off-Topic:

Jeżeli moglibyście podać mi na PM jakieś ip do dobrych servów gdzie jest fajna kampania i mozna pograć to byłbym wdzięczny
smile.gif
YANEK!
Jeśli chodzi o czity, to kilka dni temu spotkałem na serku DIALOGU kolesia o nicku ?. Wszyscy wiedzieli, że ma aimbota, chcieli go kiknąć, ale najlepsze było to, że miał protekcję (po prostu nie dało się go kiknąć, a refa nie miał). Więc all na serku musiało się pogodzić i grać z cziterem biggrin.gif
st4rf!sh
CYTAT
Jeśli chodzi o czity, to kilka dni temu spotkałem na serku DIALOGU kolesia o nicku ?. Wszyscy wiedzieli, że ma aimbota, chcieli go kiknąć, ale najlepsze było to, że miał protekcję (po prostu nie dało się go kiknąć, a refa nie miał). Więc all na serku musiało się pogodzić i grać z cziterem

wystarczylo wpisac /players, zobaczyc jakie ma id i wpisac /callvote kick <id>
NU ENGR
CYTAT (jarpen @ 20:53, 10 10 2005)
gdzie wyslac takiego czyta zeby go dodali do bazy punkbustera-sciagnalem wlasnie tego co min. sam zmienia nicki [grałem na nim raz ale tylko do analizy czy działa cool.gif ]  -nie pisać na gg ani na maila o wyslanie go bo i tak tego nie zrobie.

Heh znalazłeś wersję publiczną bota, private jest dla niewielu osób i nie z naszego kraju na szczescie smile.gif na filmie który był to postowany widać tego private..... chociaż czym się tutaj przejmować na CW nikt nie wyskoczy w takiej akcji smile.gif Btw. ten gość o którym tutaj piszecie to niejaki [nC]Mefist.... na warzywnym serverze @UPC widać go było dosysyć często. polak który podobno tworzy czity do gier jak ET. Na xfire nawet o tym było. mad.gif Nie ma co sławe przynosi za!@#istą, więc wchodząc na server na FFA gdy tylko zobacze tag nC spierdzielam, nie wiadomo jakiego skilla byś nie posiadał nie jesteś w stanie dać rady tej maszynie, jak inaczej można nazwać to ? gdy koleś ma takie staty jak poniżej. A do tego nie można powiedzieć że jest lama choć już fakt że robi to co robi na to wskazuje, pr0 movement.... i widać że grał wcześniej bez dopalaczy. Przykład chociażby na jednym demku, gdy był nagrywany, grał w allies i zdobyli oldcity -> walljump zeby załatwic 14 axisów, każdego po kolei trzy heady nastepny etc etc etc Może to śmieszne ale jak wielu cziterów potrafi głupiego walljumpa na oazie zrobić ? Tacy cziterzy to chyba najgorszy koszmar ( Ci myślący ) a warzywa nawet z czitami są do zajścia. Na szczescie Polacy są głupi i korzystają z padak publicznych które wykrywa dość szybko Nasze kochane PB smile.gif i chwała Bogu za to.
tutaj staty również na xfire. Wpiszcie po prostu [nC]Mefist, tematów było od groma.

grafika zapastowana przez użytkownika
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.