Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie wczytują się serwery - brak listy serwerów
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > To wszystko już było
lukasujab
teraz mam inny problem , pomocy!!! serwery mi sie nie wczytują, co sie dzieje? nie moge grac , a jak próbuje sie połaczyć bezpośrednio z serwem tzn. wpisuje adres ip to cały czas jest "odliczanie" i jest napisane "awaiting connection", czy ktos może mi pomoc PLZ!!! sad.gifsad.gifsad.gif
Marycha
Sprawdź czy firewall nie blokuje dostępu gry do internetu:
- Wchodzisz w "Panel Sterowania".
- Potem w "Centrum Zabezpieczeń".
- Klikasz na "Zapora Systemu Windows".
- W okienku zapory wejdz w zakładkę "Zaawansowane".
- Kliknij na przycisk "Przywróć domyślne".
lukasujab
LISTA SERWERÓW SIĘ NIE WCZYTUJE

firewall nie blokuje dostępu do internetu, na liście wyjątki program (gra) ET jest odblokowana, dodam, że robiłem jush reinstalke gry i to nie pomogło, miałem jakiś czas temu taki sam problem który jednak sam sie naprawił następnego dnia, teraz trwa to jush chyba 3 dnii nie wiem gdzie leży rozwiązanie do tego problemu , czy ktoś miał podobny problem?? marycha czy masz inny pomysł na rozwiązanie problemu, pomocy!! PLZ
conish
ase=All-Seeing Eye
lukasujab
niestety
używałem wcześniej tego programu, przy łączeniu sie z serwerem przez ASE występuje dokładnie ten sam problem jak przy wpisywaniu bezpośrednio adresu IP - awaitnig connection 1...2...3...4...5...i tak dalej w nieskończoność, ciągle potrzebuje pomocy PLZ!!!:( sad.gif
LISTA SERWERÓW SIĘ NIE WCZYTUJE!!
conish
ktory patch?
Marycha
CYTAT (lukasujab @ 12:37, 4 10 2005)
firewall nie blokuje dostępu do internetu, na liście wyjątki program (gra) ET jest odblokowana

Więc zrób tak jak napisałem:

Firewall nie musi blokowac samej gry. Wystarczy, ze bedzie blokował port.
lukasujab
cały czas przewija mi sie teraz ta informacja(message of the day):
enemy territory - version 2.60
lukasujab
dlaczego od razu Marycha zakładasz, że mam XP z SP2?, firewall nie blokuje gry i nie blokuje tym bardziej żadnego portu , nie przywracałem domyślnych ustawień gdyż mam tam odblokowanych sporo programów i portów ale wyłaczyłem chwilowo zapore i odpaliłem gre, no i bardzo dziwna sprawa ale wczytało sie kilka serwów jak zacząłem przełączać mody w grze, wczytały sie ale tylko jedorazowo, potem próbowałem jeszcze kilka razy tak robić i czekałem nawet po kilka minut ale niestety nie wczytały sie ponownie, więc chyba związek z wyłaczeniem zapory w tym czasie jest przypadkowy,
opiszę jeszcze raz jak to sie stało i kiedy pojawił sie ten problem, mamy dzisiaj wtorek więc grałem ostatnio w ET w sobotę przed południem potem gdy próbowałem zagrać po kilku godzinach serery nie chciały sie jush wczytywać, nie zmieniałem żadnych ustawień w grze, nie grzebałem w zaporze windows....
nie będe przywracał ustawień domyślnych bo tak jak napisałem moge wyłączyć chwilowo zapore...zresztą twierdzę, że to nie ona jest przyczyną mojego problemu ...
sad.gif
help!
lukasujab
poszukałem w archiwum i znalazłem to :
http://www.board.enemyterritory.pl/index.p...?showtopic=6119
widze, że nie tylko ja mam taki problem,
i koleś w jednym z postów pisze...
" bo u mnie serwery sie nie wyswietlaly jak mialem jakies problemy z netem, tj. strony www dzialaly ale nie moglem wejsc na zaden serwer, awaiting connection i tak w nieskonczonosc. pomoglo mi zmienienie adresu scannera w eye'u"
zmienienie adresu scannera w eye'u ? kto mi powie co to takiego i jak to zrobić? może i mi coś takiego pomoże ale jestem zielony więc proszę o pomoc...!!
sad.gif

help!!

sad.gif
st4rf!sh
hehe to ja pisalem... wejdz do: ase -> filter -> configure games -> general i tam masz Scanner Adress. mi pomoglo jak skaner sie zmienil na ten: 68.142.232.32:27243 - do tej pory dziala [;
lukasujab
NIESTETY!!

nie pomogła mi zmiana adresu scannera w ASE,
nawet jeśłi ten temat jush sie kilka razy przewijał to bardzo proszę o pomoc,
czasami gra mi "załapie" i problem na chwile znika i to jest bardzo dziwne,
sad.gif

help!
Marycha
Zapora nie ma nic do tego... po prostu nacisnij "przywróc domyślne" i olej zapoe.. ona blokuje dane wychodzące a nie przychodzące.. więc zrób jak mówie i po problemie... omg co za ludzie dry.gif btw nie masz sp2 ??
lukasujab

NIE POMOGŁO PRZYWRÓCENIE DEFAULTOWYCH USTAWIEŃ!!!

SERWERY SIĘ NIE WCZYTUJĄ!!! NIE MOGE POŁĄCZYĆ SIĘ Z SERWEREM!!!
(awaiting connection...1...2...3...4....5...6...7....8....9....i tak w nieskończonośc!)

--
lukasujab
st4rf!sh
trzeba czekac, imo jedynym lekarzem jest czas....
jss
mam tokladnie taki sam problem . chciałem zobaczyc to z tą zaporą i klikam w panel sterowania i nie ma centrum zabezpieczeń(Mam XP)
conish
a masz sp2?
jss
Niemam Bo Uwarzam Ze To Jest Takie Zabezpieczenie Które Otwiera inne. a mam pytanie ten programik to jak go zkąwigórować by pokazywakł servy w ET ??
YANEK!
QUOTE(jss @ 16:08, 26 11 2005) [snapback]55005[/snapback]

Niemam Bo Uwarzam Ze To Jest Takie Zabezpieczenie Które Otwiera inne. a mam pytanie ten programik to jak go zkąwigórować by pokazywakł servy w ET ??

Domyślam się, że chodzi Ci o ASE ? Nic nie trzeba KONFIGUROWAĆ. dry.gif
volcano
QUOTE(Marycha @ 23:00, 3 10 2005) [snapback]53860[/snapback]

Sprawdź czy firewall nie blokuje dostępu gry do internetu:

Mam ten sam problem... ale nie mam "centrum zabezpieczeń" w panelu sterowania... [win xp]
shela
QUOTE(volcano @ 19:47, 1 10 2006) [snapback]59187[/snapback]

Mam ten sam problem... ale nie mam "centrum zabezpieczeń" w panelu sterowania... [win xp]

to zainstaluj sp2
voobe
smile.gif mi tez nie ładowały się serwery w- początkowo myslałem, że to wina rutera - i pomogła zmiana maski podsieci mojej karty. Była źle ustawiona na 255.255.0.0 i o dziwo, gdy zmieniłem na 255.255.255.0, wszystko wróciło do normy. Przy logowaniu, identyfikowano mnie jako player 489418xxxxxx... i normalnie można było grać !
Swimmer
Gralem kiedys w ET i chchialem do tego powrocic sciagnalem gre patch 2,60 i 2,60b etpro odpalam gre i nie mam listy serverow ;/ co moge z tym zrobic?
pogro
Tesz mam taki problem, confused.gif
CO ROBIĆ!?
prezes12321
1.zainstalować programik All-Seeing Eye, jest on bardziej rozbudowany niż wbudowana szukarka serwerów w et
lub
2. http://et.splatterladder.com/?mod=serverlist
Wirusek
Kurde mam ten sam problem.... Przywróciłem ustawienia domyślne w zaporze i nic nie pomogło. W scaner adrres miałem to samo wpisane jak wszedłem. w ase nie wyszukuje wogóle a w et jak długo poczekam to wyskoczy mi pare servów i jeszcze nie działają
misq
Najczęstrzą przyczyą braku listy serwerów ! Jest zła konfiguracja Maski podsieci ! Ale nie na kompie tylko po stronie rutera ! Prawidłowo skonfigurowany router powinien mieć - 255.255.255.0 -

Jeśli jest inaczej to jest bardzo mało prawdopodobne że gra znajdzie serwy.
Tronk
też mam ten problem a gdzie jest ten router ?? plz help 1.5 roku se grałem normalnie a teraz gówno gdzie jest ten router??
Macgyver
CYTAT(Tronk @ 15:39, 10 08 2007) *
też mam ten problem a gdzie jest ten router ?? plz help 1.5 roku se grałem normalnie a teraz gówno gdzie jest ten router??

loool. biggrin.gif Router jest to sprzętowy firewall, wygląda podobnie do modemu i jeśli go masz to pewnie gdzieś przy kompie. Za bardzo to ty chyba się nie znasz confused.gif
Tronk
ja też mam taki sam problem krwa plz help
hmm ja nie mam routera ja mam radiówkę net a irewall nie bloczy pb zaktualizowany mam ase i też nic
komendy dobre mam
Tronk
w jakie opcje wejść żeby zmienić ten router
Macgyver
weź sobie noobie przeczytaj to co napisałem wcześniej. Nie zmienisz routera.
Tronk
cioto k#!@a ja mam net radiówkę nie modem ^^
Macgyver
c@#! ci w dupe p!#@o niedo!@#ana. Jak jesteś takim noobem i sie nie znasz to k#!@a (słowo na p) sie. Router nie zależy od tego czy masz radiówke czy neo.
SPIDIvonMARDER
Chłopaki... kłócicie sie jak w piaskownicy. Mac! To że ktoś nie wie co to router, to nie powód, by go obrażać, a z drugiej strony TRONK nie należy reagować tak ostro i od razu rzucać panienkami. Zresztą, ja nie jestem waszą babcią i nie będę was zachowania uczył, ale takie konflikty się na PW rozwiązuje. Inni użytkownicy może niekoniecznie mają ochotę na to patrzeć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.