Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: serwer, ustawienia serwera
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Serwer
lukasujab
mam własny serwer i chciałbym zachować ustawienia które wprowadzam w konsoli etded np. za każdym razem przy włączaniu serwa muszę zmieniać czas respa, co dziwne w pliku server.cfg zmieniłem wartość set g_useralliedrespawntime ale na serwerze nadal jest defaultowy czas respa, czy wie ktoś w jaki sposób można zasejwować to ustawienie, btw mam jeszcze jedno pytanie: jaka komenda na ilośc min? b_maxmines mi nie działa, pozdrawiam
conish
CODE
map radar
{
    set g_userTimeLimit 12
    command "forcecvar r_drawfoliage 0"
}

Czas mapy na kazdej mapie.
CODE
setl team_maxMines 5

Wszystkie ustawienia mozesz zapisac tak samo jak config w et dla klienta czyli komenda /writeconfig nazwa_konfiga.cfg
Swiety
Wpisanie w konsoli komendy poprzedzonej seta lub samej tylko komendy powoduje że ustawienie z reguły nie jest zachowywane. Lepiej już wpisać set (bez a) albo jeszcze lepiej setl komenda.
setl>set>seta
Oczywiście do tego na koncu /writeconfig.

Pomiajając sensowność zmiany czasu respawnów na mapach to zmiana czasu respa wykonana poleceniem z konsoli działa tylko do czasu gry na tej mapie. Po zmianie mapy, restarcie ustawienia czasu respawnu wracją do domyslnych no chyba że w configu określimy

map NAZWAMAPY
{
KOMENDY_KTÓRE_MAJĄ_DOTYCZYĆ_TYLKO_TEJ_MAPY_NP_CZAS_RESPAWNU
}
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.