Siema wszytkim.
Dla wszytkich którzy mają 128mb ramu w swoim kompie i chćą pograć w kampanie w Et znalazłem hyba pewne rozwiązanie które u mnie działa ,(mam 256 ramu ale wyćiągnełem 128 dla tego testu)
1.Po pierwsze odrazu mozna wywalić windowsy: 98,Me,95 i Xp (Xp ponieważ juz samy interfejs "zjada" dużą ilość pamięci) A starsze 98,Me,95 ponieważ żle zarządzają pamięcią co utrudnia sprawe. Najlepszym rozwiązaniem(według mnie) będzie Windows 2000 który jest bardzo stabilny i wręcz nie zawodny.Oczywiśćie zaraz znajdzie się ktos kto to powie że to bzdury itd.Ale staram sie pomuc.
2.Po drugie ,najważniejsze trzeba pogrzebać w biosie w celu "wyćiśnięcia resztki sił z ramu"w tym celu należy znależć w biosie funkcje dotyczące pamięći ( najczęśćiej znajdują sie w "przedziałe" Advenced Chipset Features" ale wszystko zależy od producenta płyty głównej) następnie znajdujemy Funkcje DRAM TIMMING BY SPD musimy przestawić ją na Disable (pozwoli to nam na ustwienie własnej konfiguracji dotyczącej ramu) następnie znajdujemy funkcje "
DRAM CLOCK/lub/
DDR clock/lub/
SDR CLOCK (w każdej płycie glównej niektóre funkcje moga inaczej sie nazywać jednak słuzą do tego samego) w tej funkcji ustawiamy na najwiekszą dostepną dla naszego ramu liczbe MZH (wszytko zalezy jakim rodzajem ramu dysponujemy np.: SDR 133mzh -wiadomo że dla tego rodzaju ramu będziemy mieli max. 133mzh) więć jezeli dysponujemy SDR-AMI w funkcji DRAM CLOCK ustawiamy 133mzh.A jezeli mamy DDR-Y ustawiamy na 256mzh-400mzh(zależy od kośći).
Nastepnie znajdujemy funkcje "
BANK INTER LEAVE (ta funkcja powinna byc w kazdym biośie) ustawiamy tą funkcje na 4 (w nowszych płytach głównych ustawiamy na 8)
I to by było na tyle grzebaniny w biośie. Juz wyjaśniam po co to wszytko , Firmowo w biośie mamy włączony "DRAM Timming by SPD" jest to funkcja dzieki której komputer sam ustawia sobie ustawienia pamieci ,przez co nie jest wykorzystywana maksymalna moc ramu.
3.Po trzecie przed każdą grął wyłączać wszystkie ,jakiekolwiek programy ktore nie są potrzebne do pracy systemu.Można także za każdym razem oczyszczać pamięc z zbędnych rzeczy programami takimi jak "RAMBOOSTER" (sorry niemam linku).
Po tych wszytkich czynnośćiach nie powinno byc problemów z kampaniął
Jesli jednak to nie pomoże to niestety przykro mi

chciałem pomuc
(chociarz testowałem to na 2 kompach i było Ok)